Bygget garasje med flere funksjoner

Slik får du orden i garasjen

I den nye garasjen til en sportsglad familie ble det plass til smart oppbevaring, carport og ungdomsrom.

TREKK UT TIL SIDEN. Interiørarkitekten insisterte på rikelig med gulvplass slik at også sykler og gressklipper får plass. Oppbevaringen er for øvrig er trukket ut til sidene. På alle malte flater er det brukt utendørsmaling (Butinox 3500) slik at de tåler frost. Det er valgt maling for høvlede flater.
TREKK UT TIL SIDEN. Interiørarkitekten insisterte på rikelig med gulvplass slik at også sykler og gressklipper får plass. Oppbevaringen er for øvrig er trukket ut til sidene. På alle malte flater er det brukt utendørsmaling (Butinox 3500) slik at de tåler frost. Det er valgt maling for høvlede flater. Foto: FOTO: Sveinung Bråthen
Publisert Oppdatert

Da familien fra Ås kjøpte huset, sto det en liten og gammel garasje på tomten. I og med at huset var lite trengte tobarnsfamilien mer oppbevaringsplass, et verksted og plass til bilen.

Da garasjen sto ferdig, fikk bilen plass i carporten og familien Huseby var klar for å innrede selve garasjen til arbeidsrom og lagringsplass.

-Vi ville ha plass til lagring av grill, gressklipper og hagemøbler vinterstid, samt smart oppbeavring av ski, akebrett og bildekk om sommeren, sier Helle Huseby.

Hun og familien fikk hjelp av interiørarkitekt Trond Ramsøskar. Resultatet ble et finurlig kinderegg med plass til både oppbevaringsrom og carport, i tillegg fikk de ungdomsrom på loftet.

Under finner du bilder med tips for oppbevaring av verktøy og utstyr i garasjen, og interiørarkitektens råd.

TREDOBBEL FUNKSJON. Den gamle, trange garasjen ble revet og en ny satt opp. I den fikk familien plass til praktisk verksted, oppbevaring, carport og lekerom på loftet.
TREDOBBEL FUNKSJON. Den gamle, trange garasjen ble revet og en ny satt opp. I den fikk familien plass til praktisk verksted, oppbevaring, carport og lekerom på loftet. Foto: FOTO: Sveinung Bråthen
HYLLEPLASS. Systemet fra Norlag er funksjonelt. Skuffene i den blå seksjonen kan trilles etter behov.
HYLLEPLASS. Systemet fra Norlag er funksjonelt. Skuffene i den blå seksjonen kan trilles etter behov. Foto: FOTO: Sveinung Bråthen
KROKSYSTEMER. Elfa kroksystem på veggen er fleksibelt og praktisk. Det blir mye lagring på liten plass, og tingene er lette å få tak i når du trenger dem.
KROKSYSTEMER. Elfa kroksystem på veggen er fleksibelt og praktisk. Det blir mye lagring på liten plass, og tingene er lette å få tak i når du trenger dem. Foto: FOTO: Sveinung Bråthen
GUMMIMATTE. En gummimatte er delt i to fungerer som underlag for skiene. Da blir de ikke ødelagt under lagring eller når de taes inn og ut gjennom vinteren.
GUMMIMATTE. En gummimatte er delt i to fungerer som underlag for skiene. Da blir de ikke ødelagt under lagring eller når de taes inn og ut gjennom vinteren. Foto: FOTO: Sveinung Bråthen
LAVT UNDER SKRÅTAKET. Oppholdsrommet regnes ikke som boligrom og det er kun 1,87 meter under taket. Plassen under skråtaket er godt utnyttet, også bak sofaen er det oppbevaringshyller. Furugulvet fra Siljan er hvitvokset.
LAVT UNDER SKRÅTAKET. Oppholdsrommet regnes ikke som boligrom og det er kun 1,87 meter under taket. Plassen under skråtaket er godt utnyttet, også bak sofaen er det oppbevaringshyller. Furugulvet fra Siljan er hvitvokset. Foto: FOTO: Sveinung Bråthen

Interiørarkitektens tips

FINGERFERDIG. Helle Huseby ved arbeidsbord fra Norlag. Bordplaten er i stål, den er stabil og lett å holde ren. Bordet er justerbart slik at det passer for hele familien. I vinterhalvåret får hagebordet plass under benken.
FINGERFERDIG. Helle Huseby ved arbeidsbord fra Norlag. Bordplaten er i stål, den er stabil og lett å holde ren. Bordet er justerbart slik at det passer for hele familien. I vinterhalvåret får hagebordet plass under benken. Foto: FOTO: Sveinung Bråthen

- Hva er viktig når ett og samme rom skal brukes til både oppbevaring og verksted?

-Trekk oppbevaringen ut til sidene slik at det blir nok gulvplass. Tenk plassering av sesongting som for eksempel ski. De må kunne tas lett inn og ut, og hvert familiemedlem bør ha fast plass. Bruk kroker på veggen til å henge opp ting, og skuffer i ulike størrelser. Sats på reoler med hjul som kan trekkes frem eller stues bort.

- Hvordan sortere smart rundt arbeidssonen?

- Tenk kjøkken. Skaff en stor og god arbeidsbenk i riktig høyde med plass til oppbevaringssystemer på hver side av benken.

- Tips angående gode oppbevaringssystemer?

- I dag finnes det utrolig mange smarte systemer, de trenger ikke være så dyre heller. Prøv for eksempel hos Maxbo og Clas Ohlson.

Dette kostet forvandlingen av garasjen:

Hyller fra Norlag, totalt kr 7782

Arbeidsbord m/stålplate 153 cm, fra Norlag, kr 3726

Arbeidsplate, Norlag, kr 474

Kroker til plate, kr 351

Røde oppbevaringsbokser, Norlag, kr 3592

Elfa oppbevaringssystem, kr 9000

Verktøyskap på hjul, Clas Ohlson, kr 1998

Krokserie, kr 284

Totalt: kr 27.207

Les mer

Rydd huset på 20 minutter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning