Innredningstips for små hjem

Slik bor du fint og smart i liten bolig

Her er tipsene som lurer øyet til å tro du bor i et stort og luftig hjem.

TRANSPARENTE MATERIALER: Velger du et sofabord eller noen spisestoler i et transparent materiale, så gir det et luftig inntrykk. Bordet og sofaen er fra Bolia.
TRANSPARENTE MATERIALER: Velger du et sofabord eller noen spisestoler i et transparent materiale, så gir det et luftig inntrykk. Bordet og sofaen er fra Bolia. Foto: FOTO: Produsenten
Publisert Oppdatert

Bor du trangt? Her er tipsene som gjør at boligen føles mye større og viser seg fra sin beste side.

Det handler om å styre unna møbler som tar stor plass, velge et fåtall farger og materialer og skape gode oppbevaringsløsninger.

Videre dreier det seg om å holde antallet ting på et akseptabelt nivå, og prøv å frigjøre plass på gulvet. Multifunksjonsmøbler bidrar også til en god plassutnyttelse på en liten plass.

Unngå møbler som tar mye plass

Velg nette møbler og skap som ikke er for dype. Ikea og Bolia har oppbevaringsserier der du kan velge mellom ulike dypder.

Garderobeskapene på soverommet behøver ikke nødvendigvis å være 60 cm dype.

I stua kan det være fint å erstatte enkle hyller med bildelister. Transparente stoler og sofabord gir et ekstra luftig uttrykk.

.

BYGGER LITE: Serien Logo og Cell fra Bolia kan du få i en dybde på 35 cm. Du kan også droppe beina og feste møbelet rett på veggen.
BYGGER LITE: Serien Logo og Cell fra Bolia kan du få i en dybde på 35 cm. Du kan også droppe beina og feste møbelet rett på veggen. Foto: FOTO: Produsenten

Hold deg til et fåtall farger og materialer

Gå for lyse farger på store overflater og et fåtall tresorter og materialer. Det gir et helhetlig og ryddig uttrykk. Du kan bygge mye av kjøkkenmoduler. Bor du på hybel kan være fint å ha kjøkkenskap, sittebenk, og garderobeskap til soverom og entré av kjøkkenmoduler i samme serie med hvite fronter.

Skap gode oppbevaringsløsninger

LUFTIG UTTRYKK: Innreder du med et fåtall, lyse farger og materialer, så virker rommet større.
LUFTIG UTTRYKK: Innreder du med et fåtall, lyse farger og materialer, så virker rommet større. Foto: FOTO: Ikea

Velg deg gjerne en eller flere vegger der du Innreder med et hyllesystem eller skap fra til tak. Både BoConcept og Ikea har hyllesystem som du kan bygge etter dine mål med uttrekksplate til laptopen og plass til medieutstyr. På den måten kan du få plass til maksimalt med oppbevaring på minst mulig plass. Du kan også bygge garderobeskap rundt og på hver side av en dobbeltseng. Velger du speilfronter på garderobedørene virker rommet ekstra stort.

Frigjør plass fra gulvet

Er det mulig, så skru oppbevaringsmøblene fast i veggen fremfor å la de stå med føtter og sokler på gulvet, jo mer plass du frigjør fra gulvet, jo større vil rommet virke. Mange byggbare oppbevaringssystemer f.eks fra Bolia og Living, har mulighet for feste for vegg.

KAN BYGGES FRA GULV TIL TAK: Oppbevaringssystemet Bestå fra Ikea kan du skreddersy etter ditt behov slik at du f.eks kan få bokhylle, TV-benk, vitrineskap, og laptopbord i ett.
KAN BYGGES FRA GULV TIL TAK: Oppbevaringssystemet Bestå fra Ikea kan du skreddersy etter ditt behov slik at du f.eks kan få bokhylle, TV-benk, vitrineskap, og laptopbord i ett. Foto: FOTO: Joakim Kräger/Produsenten

Prøv å eie få ting og gi alt en plass

Hold det ryddig og ikke innred med for mye møbler og nips. Gå jevnlig gjennom alt du har og gi bort eller selg det du ikke trenger. Lag et oppbevaringssystem der alt har sin plass, så blir det lett å holde det ryddig. Sorter det du har i fine kurver og esker med fine etiketter så blir det gøy å holde det fint og ryddig. Et tips kan være å merke ulike oppbevaringsesker med like etiketter, så får de et helhetlig uttrykk selv om eskene er forskjellige.

Velg multifunksjonelle møbler

ORDEN I SAKENE: Når alt har sin plass, er det gøy å holde orden. Disse oppbevaringsboksene er fra Ikea.
ORDEN I SAKENE: Når alt har sin plass, er det gøy å holde orden. Disse oppbevaringsboksene er fra Ikea. Foto: FOTO: Produsenten

Skal du kjøpe puff, sofabord sitte- eller sengebenk, så velg et møbel som også har oppbevaringsplass.

Prikken over i-en

Nøy deg ikke med å rydde. En grundig husvask, levende lys og friske blomster gjør alltid underverker.

Les også:

Slik får du hytte på terrassen

MULTIFUNKSJONELT: Dette bordet fra Bolia, har skjult oppbevaringsplass under bordflaten.
MULTIFUNKSJONELT: Dette bordet fra Bolia, har skjult oppbevaringsplass under bordflaten. Foto: FOTO: Jakob Lerche, produsenten

Gjør du dette, trenger du aldri mer å rydde

Møbeltabbene alle gjør

Drømmematerialet snekkeren hater

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning