Smart innredning

Skuffer og skjulte rom overalt

Sjekk de smarte løsningene i denne leiligheten.

GOD PLASS: Gode oppbevaringsløsninger frigir gulvplass i boligen.
GOD PLASS: Gode oppbevaringsløsninger frigir gulvplass i boligen. Foto: FOTO: Charlie Sunda
Publisert Oppdatert
SKJULT OPPBEVARING: Bak mange av panelene bak senger er også oppbevaringsrom.
SKJULT OPPBEVARING: Bak mange av panelene bak senger er også oppbevaringsrom. Foto: FOTO: Charlie Sunda

Da det unge paret skulle innrede soverommet og stuen sin i Highbury, nord i London, ga de interiørdesignerne fra Kia design nesten full frihet. Men noen spesifikke krav hadde de.

- Det viktigste var gode oppbevaringsløsninger, og at innredningen av stuen skulle være romslig, slik at de kunne bruke rommet til å praktisere yoga, forteller Charlie fra Kia design til Klikk.no.

Huset har to stuer, to soverom og to bad. Den ene stuen, som er på bakkenivå, er forbundet med hagen og brukes mye på sommeren.

Den andre stuen ligger i annen etasje, og eierne følte at dette rommet ikke ble nok brukt.

- De ville gi rommet en mening, forklarer Charlie. - De ønsket derfor et vinterrom, som skulle være koselig og varmt, samtidig som at det skulle være friskt nok til å lyse opp vinterens tungsinn.

TO I ETT: Den spesiallagde benken langs vinduene er både sitteplasser og oppbevaringsrom for yogamattene til eierne av boligen.
TO I ETT: Den spesiallagde benken langs vinduene er både sitteplasser og oppbevaringsrom for yogamattene til eierne av boligen. Foto: FOTO: Charlie Sunda

Smart oppbevaring

Ettersom stuen også skulle være romslig med plass til yogaøvelser, valgte Kia design å skape oppbevaringsløsninger som ville gi rommet et rent uttrykk.

Hylle- og sitteområdet ved vinduet er også oppbevaringsrom for yogamatter

- Eierne visste at de ville ha behov for mye oppbevaringsplass, og en av utfrodringene våre var å skape løsninger som både var funksjonelle og så stilige ut, legger Charlie til.

Friske fargevalg

LIVLIG OG BEROLIGENDE: Kia design valgte en frisk blålilla farge som, skulle virke oppkvikkende på vinteren og samtidig ha en beroligende effekt.
LIVLIG OG BEROLIGENDE: Kia design valgte en frisk blålilla farge som, skulle virke oppkvikkende på vinteren og samtidig ha en beroligende effekt. Foto: FOTO: Charlie Sunda
SPESIALTILPASSET: Alle oppbevaringsløsninger og hyllesystemer er plassbygd til boligen.
SPESIALTILPASSET: Alle oppbevaringsløsninger og hyllesystemer er plassbygd til boligen. Foto: FOTO: Charlie Sunda

De enkle og stilrene oppbevaringsløsningene åpnet opp for muligheten til å velge friskere farger i interiøret. Designerene ønsket også å bruke farger som skulle løfte huset og skape et positivt inntrykk på besøkende.

- Vi valgte å bruke livlige farger som var både friske, beroligende og inviterende, forteller Charlie.

Fargene ble også en fin kontrast til de mer naturlige og tradisjonelle elementene i rommet

- Materialene vi brukte var robuste, men likevel myke, forklarer Charlie. De gir en luksuriøs følelse uten å gå på bekostning av holdbarheten.

Smart soverom

På soverommet var det også behov for spesialtilpasset oppbevaring for å gjemme unna ting som ellers ville fylt opp rommet.

MYE LYS: Soverommet er lyst og åpent med store vinduer i taket som slipper inn godt med sol. De friske gule og grønntonene gir rommet et sommerlig og frodig uttrykk.
MYE LYS: Soverommet er lyst og åpent med store vinduer i taket som slipper inn godt med sol. De friske gule og grønntonene gir rommet et sommerlig og frodig uttrykk. Foto: FOTO: Charlie Sunda

- Mange av panelene bak sengen er faktisk oppbevaringsrom, og plattformen som sengen står på består av dype skuffer, forklarer Charlie. Dette prosjektet ble gjennomførbart på bakgrunn av de smarte oppbevaringsløsningene.

SMARTE SKUFFER: Under sengen har designerne bygget praktiske skuffeseksjoner slik at all plass blir maksimalt utnyttet og gulvet blir frigitt for ting og tang.
SMARTE SKUFFER: Under sengen har designerne bygget praktiske skuffeseksjoner slik at all plass blir maksimalt utnyttet og gulvet blir frigitt for ting og tang. Foto: FOTO: Charlie Sunda

- Selv om plassbygde møbler er dyre, vil det kunne utnytte plassen maksimalt slik at du får mest mulig ut av hjemmet ditt, avslutter han.

Les også:

Her finner du interiørarkitekter

Gjennomført og røff leilighet på 42 kvadratmeter

Compact living i Paris

Slik bor du smart på liten plass

Her er symptomene på at du er gravid

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning