Husnomadene:

Sebastian og Nikoline har flyttet tre ganger på tre år: – Vi har syv soverom nå, men ønsker oss enda flere

Sveitservillaen er kjøpt og pusset opp for å selges videre igjen. Den er derfor noen hakk beigere enn Sebastian og Nikoline egentlig skulle ønske. Da hjelper det med en blå hegrelampe i stuekroken.

INTERIØR-INTERESSERTE: Nikoline og Sebastian deler interessen for interiør, men fordi de kjøpte huset for å bo i det i begrenset tid, fikk Sebastian hovedansvaret for oppussingsprosjektet.
INTERIØR-INTERESSERTE: Nikoline og Sebastian deler interessen for interiør, men fordi de kjøpte huset for å bo i det i begrenset tid, fikk Sebastian hovedansvaret for oppussingsprosjektet. Foto: Filippa Tredal
Sist oppdatert

Såkalt "boligflipping" er blitt en populær måte å tjene penger på eiendom på.

Det er i all hovedsak lønnsomt, sær­lig om du kan gjøre deler av renoveringsarbeidet selv.

Sebastian og Nikoline har benyttet denne måten å «bo seg oppover» på de siste årene, og fått blod på tann.

– Vi har blitt litt nomader, og har faktisk vært på flyttefot hele tre ganger på tre år, både for å skaffe egenkapital og for å få mulighet til å kjøpe større og dyrere boliger, sier Sebastian Solberg.

– Mye vil ha mer, kanskje, smiler han.

Ernæringsveileder og influenser, Nikoline Anundsen (28), og TV-regissør Sebastian Solberg (33). Har barna Noelle (4), Bailey (3) og Penelope (1)

Hva?

Sveitservilla på 274 kvadratmeter fra 1896

Hvor?

Ullern i Oslo

Se mer

Med tanke på at familiens eldste barn er fire år, høres det for noen kanskje en smule slitsomt ut? Sebastian synes det først og fremst er gøy.

– Men jeg tror kanskje jeg synes det er morsommere enn Nikoline gjør, innrømmer han.

Les også: Anders og Therese brukte to år på å skape sin egen drømmeleilighet

Sveitservilla i ny drakt

Sveitservillaen på fasjonable Ullern er bygget i 1896, og den fristet med attributter som Nikoline og Sebastian vet å sette pris på: beliggenhet, raus takhøyde, mange soverom og klassiske detaljer.

Sebastian har selv vokst opp i en gammel murvilla og har en forkjærlighet for tilårskomne hus.

  • Flipping innebærer å kjøpe en bolig, pusse opp og selge med gevinst.
  • Du kan få godt betalt for å gjøre om et slitent oppussingsobjekt til et attraktivt, innflytningsklart hjem.
  • Flipping kan være en god måte for å bygge opp egenkapital som ung, eller som en ekstra inntekt for etablerte.
  • Flipping av eiendom passer best for deg som er håndtverker eller praktisk anlagt slik at du kan gjøre mye av arbeidet selv.
  • Det enkleste for de fleste å komme i gang med er små og mellomstore leiligheter.
  • For å lykkes med å pusse opp og selge boliger må du sette deg grundig inn i markedet der du ønsker å investere.

Kilde: boligogfritid.no

Se mer

– Jeg elsker det klassiske, men samtidig vil jeg helst ha det ultramoderne, og med alt av komfort. For meg er den store drømmen et hus som kanskje egentlig ikke finnes: et ekstremt gammelt og klassisk bygg, fylt av fancy, teknologiske funksjoner. Jeg er sånn som omfavner alt nytt, og gjerne vil ha en TV som popper opp av kjøkkenbenken av seg selv, ler han.

Kvalitet er et annet viktig stikkord. Det skortet det en smule på da familien overtok sveitservillaen, syntes Sebastian.

– Huset var pusset opp ganske billig, sånt ser man jo med en gang, til og med med et ikke altfor trent øye. Det handler i stor grad om material-valg. Jeg synes ikke en benkeplate i plast hører hjemme i et ærverdig sveitserhus. Man hadde nok gjennom årene forsøkt å gjøre huset mer moderne, men jeg opplevde det som litt slurvete, sier han.

Interiør er litt som merkeklær og vin, mener Sebastian:

– Når du først har begynt å bry deg, har kvalitet og materialvalg ekstremt mye å si. At benkeplaten er av ordentlig stein, eller at det er et fint tapet. Man må ikke kompromisse på sånt.

Les også(+): Kona vil selge hytta jeg arvet fra mine foreldre etter skilsmissen. Kan hun kreve dette?

NY BENKEPLATE: Kjøkkeninnredningen sto i huset da familien kjøpte det, men har fått ny benkeplate i Silestone og beslag fra <br>R. Bergersen. Dekorhodet på kjøkkenøya er fra Abhika, og rommet er malt i fargen Washed Linen fra Jotun.
NY BENKEPLATE: Kjøkkeninnredningen sto i huset da familien kjøpte det, men har fått ny benkeplate i Silestone og beslag fra
R. Bergersen. Dekorhodet på kjøkkenøya er fra Abhika, og rommet er malt i fargen Washed Linen fra Jotun.
Foto: Filippa Tredal

Nøytral palett

Nikoline og Sebastian deler definitivt sansen for estetikk. Nikoline er blant annet influenser og spaltist i Elle, og både mote og interiør betyr mye for dem begge.

Da de kjøpte sveitserhuset, gjorde hun det imidlertid klart for Sebastian at dersom de skulle gå inn i enda et prosjekt for å selge etter ett år, fikk han ta mesteparten av styringen.

Slik ble det også, godt hjulpet av interiør­arkitekt Kine Jarholm.

Med tre små barn tilbringer vi mye tid hjemme, og det er viktig at hjemmet er et sted vi henger sammen som familie. Vi jobber begge i mediebransjen, og huset for oss må også fungere til jobb. Det skal inspirere oss og være pent å se på, samtidig som barna må kunne leke fritt uten at vi må være redde for en strek på gulvet eller et hakk i veggen.

Vi har flyttet flere ganger de siste årene og «bodd oss oppover» til stadig større boliger. Nå er planen å flytte igjen, til et hjem med plass til hobbyrom.

Det siste vi kvitter oss med er bordlampen fra Abhika som forestiller en hegre. I et hjem som nok har blitt beigere enn vi planla, er fuglen mer som oss: den er fargerik, og vet ikke helt hvor den skal gjøre av seg. Vi liker den alle fem, og rett som det er tar sønnen vår en prat med den.

Det viktigste vi har lært er at materialvalg og kvalitet har mye å si! Har du først begynt å bry deg om det, er det vanskelig å snu.

Se mer

– Farger, materialer, overflater og snekker-bygde løsninger er valgt med tanke på å finne tilbake til en stil som kler et hus fra 1896, samt familien som bor i det, sier interiør­arkitekten.

Siden planen hele tiden var å selge huset videre, falt valget på en fargepalett som nok er noen hakk mer nøytral enn hva det moteelskende paret ellers ville gått for.

– Vi er egentlig sånne som godt kunne hatt rosa tak og vegger, men vi vet at de fleste foretrekker det roligere. Derfor har vi gått for jordtoner og en mer klassisk og dempet stil, som vi tenker er likendes for de fleste, sier Sebastian.

Les også: Anita og Espen hadde nesten gitt opp hyttedrømmen. Så dukket den lille, røde perlen opp

FAMILIENS FAVORITT: Det store veggbildet er fra Cobra Art, og henger her til tross for at Nikoline «hater det». – Vi gjorde som vi gjør med bleieskift, vi kjørte stein, saks og papir. Jeg vant, men fikk klar beskjed om at hun ikke ble med på å betale for det, så jeg har kjøpt bildet helt selv, ler Sebastian. Sofaen, puffen og stuebordet er fra SixBondStreet, lenestolen fra Slettvoll. På pidestallen i hjørnet står familiens favoritt: hegrelampen fra Abhika. Den grønne vasen er fra Louise Roe og putene fra Les Ottomans.
FAMILIENS FAVORITT: Det store veggbildet er fra Cobra Art, og henger her til tross for at Nikoline «hater det». – Vi gjorde som vi gjør med bleieskift, vi kjørte stein, saks og papir. Jeg vant, men fikk klar beskjed om at hun ikke ble med på å betale for det, så jeg har kjøpt bildet helt selv, ler Sebastian. Sofaen, puffen og stuebordet er fra SixBondStreet, lenestolen fra Slettvoll. På pidestallen i hjørnet står familiens favoritt: hegrelampen fra Abhika. Den grønne vasen er fra Louise Roe og putene fra Les Ottomans. Foto: Filippa Tredal.

Flytter videre

Hvor ferden går når sveitservillaen etter alle solemerker legges ut for salg, er foreløpig noe uklart. Men at det blir til et stort hus, er ganske sikkert:

Jeg elsker det klassiske, men samtidig vil jeg helst ha det ultramoderne, og med alt av komfort.
Sebastian Solberg

– Vi har syv soverom nå, men ønsker oss enda flere. Vi drømmer om et større hobbyrom til barna, med lekevegg og ballrom, og det har vi ikke plass til her. Dessuten vet man jo aldri om det kommer en mini til, smiler Sebastian.

Neste gang er planen – i hvert fall foreløpig – å lande et sted på litt mer permanent basis.

– Målet er at neste bolig skal vi ha i minst seks år. Da vil vi også være litt mer lekne med farger og interiør. Erfaringen er at de gangene vi gjør det, blir vi mest fornøyd – det blir kulere og mer personlig. Så lenge kvaliteten er god, er det viktigere at det er personlig enn at det nødvendigvis er pent, synes jeg!

ENTRÈ: Konsollbordet i gangen er fra Jonathan Adler. Stettfatet er fra Reflections Copenhagen og puffen fra Kid Interiør.
ENTRÈ: Konsollbordet i gangen er fra Jonathan Adler. Stettfatet er fra Reflections Copenhagen og puffen fra Kid Interiør. Foto: Filippa Tredal.
SPISESTUE: Spisestuen er fra SixBondStreet. Vasene på bordet er fra Louise Roe.
SPISESTUE: Spisestuen er fra SixBondStreet. Vasene på bordet er fra Louise Roe. Foto: Filippa Tredal
DETALJER: Klassisk og nøytralt til tross, at paret har glimt i øyet er definitivt synlig i detaljene. Leopardskulpturen oppå skapet fra SixBondStreet er fra Abhika.
DETALJER: Klassisk og nøytralt til tross, at paret har glimt i øyet er definitivt synlig i detaljene. Leopardskulpturen oppå skapet fra SixBondStreet er fra Abhika. Foto: Filippa Tredal
HOTELLFØLELSE: Soverommet har tapetet Lignes 40511 fra Arte. Vegg til vegg-teppet gir rommet herlig hotellfølelse. Sengen er fra SixBondStreet, med nattbord fra Slettvoll. Sengeteppet er fra Milla Boutique, og lampen er kjøpt hos Ildfluen.
HOTELLFØLELSE: Soverommet har tapetet Lignes 40511 fra Arte. Vegg til vegg-teppet gir rommet herlig hotellfølelse. Sengen er fra SixBondStreet, med nattbord fra Slettvoll. Sengeteppet er fra Milla Boutique, og lampen er kjøpt hos Ildfluen. Foto: Filippa Tredal

Denne saken ble første gang publisert 11/09 2022, og sist oppdatert 03/11 2022.

Les også