Pusset opp og utvidet badet

Se den totale forvandlingen

Det innestengte hyttebadet hadde furuvegger og blått inventar. Nå har det blitt større i en moderne stil.

UT MED FORTIDEN. Familien sa farvel til furu og blått inventar. Badet ble utvidet og nå fremstår det som et moderne hyttebad.
UT MED FORTIDEN. Familien sa farvel til furu og blått inventar. Badet ble utvidet og nå fremstår det som et moderne hyttebad. Foto: FOTO: Privat/Espen Grønli
Publisert Oppdatert

Familien Bratlie tilbringer mye av fritiden på hytta en times kjøring fra Oslo. Badet på hytta var bare 1,8 kvm, og det ble trangt om plassen. Dessuten var behovet stort for å ta farvel med furukledde vegger og blått sanitærutstyr.

- Inventaret måtte vekk, og vi trengte større bad, men vi klarte ikke å se hvordan det var mulig, sier Ellen Bratlie.

Men med god hjelp fra interiørarkitekt MNIL Beba V. Holøyen fikk familien et moderne hyttebad.

Dobbelt så stort

Den ene langveggen ble flyttet en del lenger inn mot soverommet ved siden av. Dermed ble badet nesten dobbelt så stort, selv om det ikke ble mange ekstra kvadrat.

Gulvet måtte graves opp og et nytt røropplegg kom på plass. Badet fikk også et vindu som ga mer dagslys inn.

- Alt falt på plass da vi fikk vindu og større plass. Nå har vi mulighet til å dusje og lufte etterpå. Dessuten er det utrolig hyggelig å være der, sier Ellen Bratlie.

ÅPNER OPP. Store fliser med rustikk overflate måler 60 x 60 cm, Pearl Blue fra Fagflis. Speilet bidrar til at rommet virker større. Med innfelte lys sparer du plass. En snekker bygde hyllene under vasken, de er kledd med samme fliser som på gulvet.
ÅPNER OPP. Store fliser med rustikk overflate måler 60 x 60 cm, Pearl Blue fra Fagflis. Speilet bidrar til at rommet virker større. Med innfelte lys sparer du plass. En snekker bygde hyllene under vasken, de er kledd med samme fliser som på gulvet. Foto: FOTO: Espen grønli

God planløsning

SPEIL MED LYS. Speilet har innfelte lys, det gir et elegant inntrykk og sparer plass på lite bad. Speilet er 55 cm bredt, fra Scala.
SPEIL MED LYS. Speilet har innfelte lys, det gir et elegant inntrykk og sparer plass på lite bad. Speilet er 55 cm bredt, fra Scala. Foto: FOTO: Espen Grønli

Interiørarkitekt Holøen tegnet en god planløsning for å utnytte de ekstra kvadratmetrene.

- Dusjhjørnet fikk dører som kan slås inn mot veggene når det ikke er i bruk. Små rom krever god lagring, her laget vi hyller under servanten, forteller hun.

- Vegghengt toalett tar mindre plass og er praktisk. Jeg synes alltid det er greit å plassere toalettet så langt fra døren som mulig. Da er det ikke i veien.

Balanse mellom det moderne og det opprinnelige

Stilen i det nye badet fikk Holøen frem ved å balansere det moderne uttrykket mot hyttas egenart.

- Overflaten på gulv- og veggflisene gir en antydning til det rustikke samtidig som fargen og størrelsen er moderne. Formen på flisene er smale og avlange både for å gi assosiasjoner av tregulv og inntrykk av et bredere rom, utdyper hun.

Dette kostet forvandlingen

VELFUNGERENDE BAD. Flisene på gullvet er Multina Flowe Medium Grey, 15 x 60 cm. Vegghengt toalett fra Duravit.
VELFUNGERENDE BAD. Flisene på gullvet er Multina Flowe Medium Grey, 15 x 60 cm. Vegghengt toalett fra Duravit. Foto: FOTO: Espen Grønli

Snekkerarbeid, kr 71 926

Murerarbeid, kr 18 977

Fliser, kr 17 993

Elektrikerarbeid, kr 27 712

Rørlegger, inkl. vask, kr 59 902

Speil, kr 2200

Knagger 2.stk, kr 468

Blandebatteri, dusj kr 1000

Totalt kr 200 178

Les også

Alt om små boliger

INN MED DAGSLYS. Da badet ble utvidet, ble det samtidig satt inn et etterlengtet vindu. Mer lys og mulighet for lufting er resultatet. Veggfliser Pearl Blue, 60 x 60 cm, fra Fagflis.
INN MED DAGSLYS. Da badet ble utvidet, ble det samtidig satt inn et etterlengtet vindu. Mer lys og mulighet for lufting er resultatet. Veggfliser Pearl Blue, 60 x 60 cm, fra Fagflis. Foto: FOTO: Espen Grønli

Drøm deg bort i vår inspirasjonsguide

Se hytta som kan foldes sammen

Rev ned veggene

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning