Fargerik bolig

Se den fargerike boligen

Glenn Smith er bildekkselger. Men hjemme er det stil og farger som gjelder.

LILLA INNSPILL. Veggen er kledd med tapet fra Designers Guild. Kjøkkeninnredning fra Kvänum. Hvitevarene er innebygde.
LILLA INNSPILL. Veggen er kledd med tapet fra Designers Guild. Kjøkkeninnredning fra Kvänum. Hvitevarene er innebygde. Foto: FOTO: Espen Grønli
Publisert Oppdatert
FUNKISINSPIRERT:Huset er kledd med lerk. Det hvite panelet er den delen av den eldre boligen som er integrert i den nye. Arkitekt er Thorvald V. Bernhardt.
FUNKISINSPIRERT:Huset er kledd med lerk. Det hvite panelet er den delen av den eldre boligen som er integrert i den nye. Arkitekt er Thorvald V. Bernhardt. Foto: FOTO: Espen Grønli
FARGEGLAD. Glenn Smith forandrer stadig interiøret. Stolene er trukket om med stoff fra Designers Guild. Maleri av Wenche Bakkeløkken.
FARGEGLAD. Glenn Smith forandrer stadig interiøret. Stolene er trukket om med stoff fra Designers Guild. Maleri av Wenche Bakkeløkken. Foto: FOTO: Espen Grønli
LILLA INNGANGSPARTI. Den fargesterke boligen er stadig i forandring med farger, tapeter og tekstiler som gir inspirasjon.
LILLA INNGANGSPARTI. Den fargesterke boligen er stadig i forandring med farger, tapeter og tekstiler som gir inspirasjon. Foto: FOTO: Espen Grønli

Glenn Smith har vært i bildekkbransjen i over 30 år. På fritiden er det interiør som gjelder. Da han kjøpte for syv år siden, kontaktet han arkitekt for å bygge om huset fra 1924.

Familien endte med en funkisinspirert bolig på over 300 kvm som ble kledd utvendig med lerk. Innvendig ble det en lek med farger.

- Det ble en omfattende ansiktsløftning. Vi rev det gamle huset for hånd. Reisverket i første etasje var det eneste som ble beholdt. I dag er en del av det gamle huset innlemmet i det nye, forteller Glenn, som bor sammen med to tenåringsbarn.

Nivåforskjeller

Det nye huset ble fem meter lavere og med flatt tak og takterrasse. Boligen er på en flate, men med fem ulike nivåforskjeller, blant annet med trappetrinn fra kjøkkenet ned til stuen.

I stuen er det valgt åpen løsning med en gedigen hvit murpeis som romdeler. Trappetrinnene på hver side fremhever peisen som har ildsted både mot stuen og kjøkkenet.

Åpne løsninger

Kun bad og soverom har dører, for øvrig er det åpne løsninger. Nivåene bidrar likevel til følelsen av at rommene ligger for seg selv. Fra hallen går det to trappetrinn opp til arbeidsrommet. Barnas soverom og bad ligger innenfor som en egen sone.

- Takterrasse og store vindusflater sto høyt på ønskelisten, og det ble innfridd. Jeg falt for arkitektens første utkast med åpne løsninger, glassflater, nivåforskjeller og ikke minst terrassen. Sistnevnte er jeg kanskje mest fornøyd med.

Opptatt av interiør

Selv om de fleste veggene er lys grå, har han brukt flere fondvegger som fargeklatter. I første runde malte han veggen på kjøkkenet og i gangen oransje, nå er veggene blitt lilla med maling og matchende tapet.

- Jeg har alltid vært interessert i interiør, og jeg har vært en habil kjøper av interiørblader de siste 20 årene. Den oransje fargen var fortreffelig den første tiden, men nå var det på plass med forandring igjen.

Lilla og sølv

Mens kjøkkenet og gangen er i lilla nyanser, går det i sølv på soverommet og på den ene gangveggen utenfor rommet. Tv-stuen og badet er i malt i gråtoner.

Glenn forteller at han er svak for kontraster. Er han lei av en stol, trekker han om i stedet for å investere i en ny.

- Blandingen av nye og gamle møbler fungerer. Jeg er ikke opptatt å kjøpe nye ting, men tar heller utgangspunkt i det jeg allerede har. En ny gardin i et rom eller et tapetbytte kan skape stor forandring.

BLÅ VELKOMST. Inngangsdøren er fra Gilje. Huset er kledd med lerk som er behandlet med jernvitriol.
BLÅ VELKOMST. Inngangsdøren er fra Gilje. Huset er kledd med lerk som er behandlet med jernvitriol. Foto: FOTO: Espen Grønli

Tegnet bokhyllene

Fargekoder

Grå: S 2500 N

Mørk grå: S 5002 B

Lilla: S 4030 R 40 B

Utgangsdør: S 3050 B 30 G

Bokhyllene dekker hele den ene veggen i stuen,og vegghyllene rager 4,5 meter i høyden.

- Jeg har tegnet hyllene selv. En hendig stige er praktisk når jeg skal ha tak i bøkene på øverste hylle. Jeg liker takhøyden og de åpne rommene, de er greie å holde i orden og det er ikke så mye som skal til hvis jeg ønsker en forandring innvendig.

Les også

GYLLENT INNSLAG. Bordet er malt i svart høyglans. Speilet har gyllen ramme som passer i stilen. Teppet har vært med på flere flyttelass. Innenfor ligger tv-rommet som er malt i grått.
GYLLENT INNSLAG. Bordet er malt i svart høyglans. Speilet har gyllen ramme som passer i stilen. Teppet har vært med på flere flyttelass. Innenfor ligger tv-rommet som er malt i grått. Foto: FOTO: Espen Grønli
SELVGJORT. Bokhyllene har beboeren tegnet selv. De er 4,5 meter høye. Lysekrone fra Living.
SELVGJORT. Bokhyllene har beboeren tegnet selv. De er 4,5 meter høye. Lysekrone fra Living. Foto: FOTO: Espen Grønli
BEIGE NYANSER. Nattbord fra Kartell. Sengegavlen er trukket med brunt fløyelsaktig stoff. Beige sengeteppe fra Milla.
BEIGE NYANSER. Nattbord fra Kartell. Sengegavlen er trukket med brunt fløyelsaktig stoff. Beige sengeteppe fra Milla. Foto: FOTO: Espen Grønli
SØLVSKIMMER. Soverommet har fått mønstret sølvtapet fra Designers Guild.
SØLVSKIMMER. Soverommet har fått mønstret sølvtapet fra Designers Guild. Foto: FOTO: Espen Grønli
GRÅTT BAD. Baderomsinnredningen er fra Olaf B.Terjesen og vaskene er fra Porsgrunn Porselen. Benkeplate Silestone fra Årdal Plast.
GRÅTT BAD. Baderomsinnredningen er fra Olaf B.Terjesen og vaskene er fra Porsgrunn Porselen. Benkeplate Silestone fra Årdal Plast. Foto: FOTO: Espen Grønli
HVITT UTELIV. Takterrassen er på 90 kvm. De hvite Philippe Starck-møblene kan stå ute i all slags vær.
HVITT UTELIV. Takterrassen er på 90 kvm. De hvite Philippe Starck-møblene kan stå ute i all slags vær. Foto: FOTO: Espen Grønli

Ombygd funkisbolig

Slitent 80-talls hus ble frisket opp

Designerens fargerike bolig

Drømmehytte kledd med lerk

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning