Ren bohem interiør

Leiligheten i Vika har både stor takhøyde og original stukkatur

Men den har også en egentegnet kjøkkenøy som veier hele 300 kilo.

REN BOHEM INTERIØR: Fordi leiligheten 
er så klassisk ønsket paret seg et renere uttrykk på kjøkkenet.
REN BOHEM INTERIØR: Fordi leiligheten er så klassisk ønsket paret seg et renere uttrykk på kjøkkenet.
Publisert Oppdatert

Her bor:

Wanja S Marriott og mannen Per Øivind.

Leiligheten på 106 kvm ligger i første etasje i en bygård fra 1895 som står på byantikvarens gule liste.

Instagram: @palmaskoyen og @wcimba

- Den første natten vi bodde her drømte jeg at vi kom til å havne i kjelleren på grunn av den tunge kjøkkenøya vi hadde designet, sier Wanja S Marriott til magasinet Maison.

Men foreløpig har det gått veldig fint, gulvet har holdt seg, og både hun og mannen trives utrolig godt i leiligheten som ligger i første etasje i den gamle bygården, selv om det var en overgang å flytte fra stort hus på Ekeberg.

- Man samler jo på så mange ting, så vi måtte virkelig rydde opp. Men jeg har beholdt alle de viktige tingene jeg er glad i. Det oppsummerer kanskje min interiørfilosofi; ta utgangspunkt i ting du har og som fungerer. Jeg elsker å ta en gammel gjenstand og bygge opp en stemning rundt den. Det jeg ikke er så glad i er såkalte lover og regler for hva man kan og ikke kan gjøre. Et hjem skal være levende og ha sjel, sier Marriott.

Ren bohem interiør

Ikke nok med at hun har flyttet fra hus til leilighet, også i det profesjonelle liv har Marriott tatt store steg de siste årene; fra mote til interiør.

I 1997 ble hun hyret inn for å være med å etablere Filippa K i Norge, og har siden det jobbet i ulike agenturer, blant annet Blender Agency. Hun jobbet seinest i Scotch and Soda Norge, og var med på å planlegge åpningen av deres store butikk på Aker Brygge. Men så kom det en telefon.

- En investor jeg kjenner godt, ringte for å høre om jeg ikke ville melde overgang til interiørbransjen, siden jeg lenge har hatt en lidenskap for det. Så da tok jeg over flere svenske agenturer, blant annet byOn, Victorian, og Village, og synes det var spennende. For noen måneder siden ringte han igjen for å fortelle at det var dukket opp en mulighet til å kjøpe Palma AS, både butikken på Skøyen og agenturet. Klart vi skal kjøpe det! svarte jeg.

Artikkelen fortsetter under bildegalleriet.

Nytt kjøkken

Med andre ord har våren vært hektisk. Når vi møter Marriott står hun midt oppe i oppussing av den godt etablerte butikken, og er full av tanker og ideer om hvordan hun skal få det til å fungere. Kanskje godt at hun ikke står midt i oppussing hjemme også, det eneste som jevnlig forandrer seg der er at ting og bilder flyttes litt på, eller det settes nye knotter på skap. Men før de flyttet inn måtte mye gjøres, ikke minst kom det inn et nytt kjøkken.

- De forrige eierne hadde gjort mye fint, og kjøkkenet var nytt, men ikke helt vår stil. Vi fikk solgt det på finn.no, det ble til og med budrunde, så det var jo morsomt.

Den nye kjøkkeninnredningen er fra Neptune Home, og en venninne av Marriott hjalp til med løsningen.

- Fordi leiligheten er gammel og har stukkatur, ønsket vi oss et mer moderne kjøkken, men det måtte ikke blir for minimalistisk. Vi er utrolig sosiale av oss, så vi måtte ha plass til mange rundt øya.

Kjøkkenøya er lang og har oppbevaringsskuffer i den ene enden, og sitteplasser i den andre, faktisk får de plass til hele åtte stykker. Mannen til Marriott satte opp kjøkkenet selv. For å skape sammenheng i leiligheten fikk de en møbelsnekker til å bygge skap med samme profiler i resten av leiligheten. Veggene i leiligheten var malt i ulike grånyanser, som paret har beholdt.

Fokus på interiør

Når jeg spør Marriott om å beskrive stilen sin dukker ord som levende, ren, sjel og bohem opp.

- Faktisk er jeg mye mer minimalistisk i klesstilen enn jeg er når det gjelder interiør, og man skifter kanskje oftere interiørstil enn man gjør klesstil. Men når det er sagt er det mange likheter mellom mote- og interiørverdenen; man må følge med på farger og på motebildet. Og showrommene bruker gjerne interiør for å få plaggene inn i sitt rette element. Men det er deilig å nå bare ha fokus på interiør, jeg føler at den kreative delen av meg bare bobler!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning