Loftsleilighet

Her kommer du rett inn i stuen

Loftsleiligheten er enhver storbyelskers drøm.

STORBYPREG: Leiligheten har ingen gang, så man kommer rett inn i stuen, noe som oppleves ganske kontinentalt. På det meste er høyden under taket på 5,5 meter. Eieren har vært opptatt av å beholde romfølelsen, og fremheve de vakre bjelkene. Gulvet er enstavs eikegulv som er mattlakkert, de fleste veggene i leiligheten er malt i nyansen Skumring 9904 fra Jotun. Svarte, industrielle spoter fra Expo Nova Lys blir en fin kontrast.
STORBYPREG: Leiligheten har ingen gang, så man kommer rett inn i stuen, noe som oppleves ganske kontinentalt. På det meste er høyden under taket på 5,5 meter. Eieren har vært opptatt av å beholde romfølelsen, og fremheve de vakre bjelkene. Gulvet er enstavs eikegulv som er mattlakkert, de fleste veggene i leiligheten er malt i nyansen Skumring 9904 fra Jotun. Svarte, industrielle spoter fra Expo Nova Lys blir en fin kontrast. Foto: FOTO: Yvonne Wilhelmsen
Publisert Oppdatert

I det ene øyeblikket står man i et pulserende veikryss med biler og mennesker på alle kanter.

Få minutter og en rask heistur senere oppleves det hektiske bylivet som et fjernt minne.

Å komme inn i loftsleiligheten er rett og slett en behagelig overraskelse.

Byleilighet uten støy

Lyden av byen hører man definitivt ikke her inne.

Fravær av bylyd er ikke det eneste overraskende ved leiligheten; eieren hadde nemlig aldri forestilt seg at hun kom til å bo midt i byen.

- Jeg er vant til å bo landlig og har kun bodd ett år i byen tidligere, forteller eieren av loftsleiligheten til Bonytt.

- De siste årene har jeg bodd i et hus der jeg rett som det var så rådyr i hagen, så jeg ville nok ikke gått og sett på denne leiligheten hvis ikke noen gode venner hadde tipset meg. De synes den var spesiell, og visste at jeg liker det litt spesielle.

Noe av det aparte på dette loftet er at man kommer rett inn i leilighetens stue, noe som er mer vanlig i storbyer som New York og London enn i Oslo.

Artikkelen fortsetter under bildet.

MED PÅ LASSET: Bildet på veggen er signert kunstneren Mona Næss. Fjærhatten er kjøpt på Brandts Indoor i Danmark. Modulsofaen er fra Fogia, og trekket kan tas av og renses. Stolen er en limited edition fra Cassina/Expo Nova. Puffen er fra Marrakech, mens de svarte lampene og bordene med marmorplate er fra House Doctor. Teppet av Toscana-lam er fra Ullkilden. 
UNIKT: Spisebordet er spesiallaget av en italiensk leverandør som produserer butikkinnredning. Stolene Norma er fra Arper/Expo Nova. Ziegler-teppene er fra Carpet Vista. Krukken fra Riis Interiør. På verandaen kan utelivet nytes helt usjenert.
MED PÅ LASSET: Bildet på veggen er signert kunstneren Mona Næss. Fjærhatten er kjøpt på Brandts Indoor i Danmark. Modulsofaen er fra Fogia, og trekket kan tas av og renses. Stolen er en limited edition fra Cassina/Expo Nova. Puffen er fra Marrakech, mens de svarte lampene og bordene med marmorplate er fra House Doctor. Teppet av Toscana-lam er fra Ullkilden. UNIKT: Spisebordet er spesiallaget av en italiensk leverandør som produserer butikkinnredning. Stolene Norma er fra Arper/Expo Nova. Ziegler-teppene er fra Carpet Vista. Krukken fra Riis Interiør. På verandaen kan utelivet nytes helt usjenert. Foto: FOTO: Yvonne Wilhelmsen

Enheten er helt nybygget, og ligger i sjette etasje i en staselig bygård fra 1912.

- Leiligheten skilte seg virkelig ut fra andre jeg hadde sett på, først og fremst fordi det er så utrolig stille her og fordi det ikke er noen gjenboere eller innsyn, selv ikke på balkongen. Det er nesten som en liten oase her på toppen av bygget, fra mesaninen ser og hører jeg bare fuglene.

Falt for høyden

Planløsningen på leiligheten var gitt, og eieren har ikke gjort noen større endringer, annet enn å skreddersy noen skapløsninger, male enkelte vegger og møblere selvfølgelig.

- Det var viktig for meg å beholde romfølelsen; noe av det jeg falt for var høyden under taket som på det meste er 5,5 meter, samt bjelkene som har en fantastisk farge.

Hun har skapt mer intime rom på mesaninen og på soverommene, men ellers har hun bevart det åpne.

Når man sitter enten i sofaen eller ved spisebordet vil jeg at man skal se gjennom hele rommet, og oppdage nye ting.

- Jeg har beholdt åpenheten andre steder ved å bruke lyse møbler, pleksiglass og bokhyller som man kan se gjennom, sier hun og fortsetter:

- Når man sitter enten i sofaen eller ved spisebordet vil jeg at man skal se gjennom hele rommet, og oppdage nye ting. Nye vinkler, spesielle gjenstander og linjer man ikke oppdager før man setter seg ned.

Artikkelen fortsetter under bildene.

KREATIVT: Fordi en loftsleilighet har mange kriker og kroker har eieren tenkt kreativt når det gjelder plassering og oppheng av bilder. Det flotte bildet i tung blyramme henger lavt, og godt synlig. IMPALA: Den majestetiske impalaen ble felt i Sør-Afrika.
KREATIVT: Fordi en loftsleilighet har mange kriker og kroker har eieren tenkt kreativt når det gjelder plassering og oppheng av bilder. Det flotte bildet i tung blyramme henger lavt, og godt synlig. IMPALA: Den majestetiske impalaen ble felt i Sør-Afrika. Foto: FOTO: Yvonne Wilhelmsen

Opptatt av å blande ulike stiler

Hun har hatt interesse for interiør så lenge hun kan huske, og har levd med flere ulike stiler.

Det er nesten som en liten oase her på toppen av bygget, fra mesaninen ser og hører jeg kun fuglene.

- Jeg synes det er vanskelig å beskrive stilen min, for jeg forandrer smak etter hvor jeg bor. Her, for eksempel, er det nok litt mer moderne enn der jeg bodde før.

Det betyr likevel ikke at hun kjøper alt nytt.

- Jeg har gjenstander og bilder som har fulgt meg hele mitt voksne liv, og som det er viktig å finne plass til – det gjelder kanskje spesielt kunsten og bildene mine, sier eieren til Bonytt.

- Jeg er ikke opptatt av trender og designere, jeg er opptatt av å blande ulike stiler og ikke minst å investere i ting som kan vare lenge, legger hun til.

KORT VEI: Hovedsoverommet ligger rett bak kjøkkenet, og veggene er malt i fargen Manor House Gray fra Farrow & Ball. Gardinene i råsilke er blitt sydd om flere ganger. Bildet til venstre på kjøkkenbenken er signert John Andre Hanøy,
mens skulpturen er kjøpt i Sør-Afrika. 
SELVGJORT: Taklampen er i samme stoff som gardinene. Ruths design har sydd den. Sengen er fra Dux, mens sengeteppet er fra Society/Eske. På den lave Malm-kommoden fra Ikea står en Kartell-lampe og et fotografi signert Mona Næss, som er ett av en serie på tre. Den lave benken ble spesialdesignet av Mill House til et tidligere hjem.
KORT VEI: Hovedsoverommet ligger rett bak kjøkkenet, og veggene er malt i fargen Manor House Gray fra Farrow & Ball. Gardinene i råsilke er blitt sydd om flere ganger. Bildet til venstre på kjøkkenbenken er signert John Andre Hanøy, mens skulpturen er kjøpt i Sør-Afrika. SELVGJORT: Taklampen er i samme stoff som gardinene. Ruths design har sydd den. Sengen er fra Dux, mens sengeteppet er fra Society/Eske. På den lave Malm-kommoden fra Ikea står en Kartell-lampe og et fotografi signert Mona Næss, som er ett av en serie på tre. Den lave benken ble spesialdesignet av Mill House til et tidligere hjem. Foto: FOTO: Yvonne Wilhelmsen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning