Kristian Kjelling fikk ny hage og nektet å ha på sko

At den frodige uteplassen til Siri og Kristian var et overgrodd villnis, er vanskelig å tro. Paret har skapt sin egen tropiske oase med utekjøkken, spaavdeling og egen cocktail-lounge.

NY UTEPLASS: Kristian Kjelling og Siri Løining er svært fornøyde med å ha fått en deilig uteplass som kan nytes fra tidlig vår til sen høst.
NY UTEPLASS: Kristian Kjelling og Siri Løining er svært fornøyde med å ha fått en deilig uteplass som kan nytes fra tidlig vår til sen høst. Foto: Filippa Tredal
Sist oppdatert

Året 2020 bød på en annerledes vår og sommer for oss alle. Med sin jobb i hotellbransjen er Siri Løining vant til å reise mye, men hun innså tidlig at koronaepidemiens reiserestriksjoner tiltvang seg nye løsninger.

Foran henne lå rett og slett en helnorsk sommer. Og en ustelt hage.

– Uteplassen vår var stusslig. Vi hadde gjort «alt» inne, men ikke tatt oss tid til å stelle ute. Det vokste vilt, sier hun.

Siri og Kristian gjør sjelden ting halvveis, så da planen først var klar, gikk de på med krum hals.

Beach-club og spa

Tanken var å gjenskape den deilige hotellfølelsen sommeren ikke ville by på – i egen hage. Siri, ifølge seg selv en ekstrem maksimalist, var full av visjoner.

GRØNT OG LILLA: Blomsterkassene er snekret av overflødige terrassebord. For å gi terrassen dimensjoner er de lagt i ulike høyder. Siri er aller mest glad i grønne planter og ville ikke ha for mange farger, så hun har, litt nerdete ifølge seg selv, valgt lilla som gjennomgangsfarge på blomstene. Loungemøblene i bakgrunnen er fra Fine Design. Stålampen fra KTribe-serien til Flos er designet av Phillippe Starck. – Jeg elsker den lampa, den gir helt rått lys om kvelden!
GRØNT OG LILLA: Blomsterkassene er snekret av overflødige terrassebord. For å gi terrassen dimensjoner er de lagt i ulike høyder. Siri er aller mest glad i grønne planter og ville ikke ha for mange farger, så hun har, litt nerdete ifølge seg selv, valgt lilla som gjennomgangsfarge på blomstene. Loungemøblene i bakgrunnen er fra Fine Design. Stålampen fra KTribe-serien til Flos er designet av Phillippe Starck. – Jeg elsker den lampa, den gir helt rått lys om kvelden! Foto: Filippa Tredal

Terrassen med beach club-feeling, spasonen, de tropiske plantene og den rause og innbydende trappen var allerede klare i hodet hennes.

Heldigvis har paret gode venner med spesialkompetanse: Venninne og arkitekt Henriette Wold fikk i oppdrag å tegne trappen og gi råd om plasseringer og solforhold.

Blomsterdekoratør Kirsten Westergaard ble kalt inn som planteekspert, og stylist Tone Kroken delte sine tanker om sonedeling.

SPASONE: Her er det lagt sjøsingel som er deilig å gå barbent på. Til høyre skimtes boblebadet. Markisen over trappen kan trekkes langt ut og gi behagelig ly. Sammen med varmelamper sørger den også for at uterommet kan brukes store deler av året.
SPASONE: Her er det lagt sjøsingel som er deilig å gå barbent på. Til høyre skimtes boblebadet. Markisen over trappen kan trekkes langt ut og gi behagelig ly. Sammen med varmelamper sørger den også for at uterommet kan brukes store deler av året. Foto: Filippa Tredal

– Du kan trygt kalle prosjektet for ekstrem oppussing, ler Siri.

Her bor:

  • Siri Løining, merkevaredirektør i Sommerro, et nytt hotellprosjekt i Oslo
  • Kristian Kjelling, tidligere håndballspiller, nå DHK -trener.
  • Siris gutter Julian (10) og Leon (13), og Kristians sønn Noah (11) og datteren Vida (14)

De begynte 4. mai, og uteplassen sto ferdig en måned senere.

At et godt nettverk er gull verdt, vet Siri fra jobben sin. Hun har travle arbeidsdager med det nye hotellprosjektet Sommerro på Solli Plass. Sommeren 2022 åpner dørene til Norges første nabolagshotell på Frogner. Her vil du kunne spise, drikke, ta en svømmetur og nyte lekker design med panoramautsikt over hovedstaden på takterrassen i bygget til gamle Oslo Lysverker.

Selv om vennskapelig ekspertise ble innhentet, var det viktig for paret å være tro mot seg selv.

Kristian og Siri tilbrakte flere sene kvelder på sengekanten foran Pinterest og planla uteområdet. Hva var viktig for dem og barna?

Les også: Tomten var umulig: Slik fikk Hanne drømmehage og sydenstemning i den bratte skråningen

<b>MIDDAG I DET FRI:</b> Pergolaen forlenger sommersesongen i begge ender. Til høyre utekjøkkenet, som Kristian og Siri har laget selv. Spisebordet og stolene er fra Fine Design. Plantene som gir den deilige eksotiske stemningen er fra Kirsten Westergaard. Det vakre terrassegulvet heter Duo Alvdal Royal Fjellgrå og er kjøpt hos Alvdal Skurlag. Det er behagelig å gå på, noe som var et kriterium for Siri og Kristian – de vil kunne gå barbent ute.
MIDDAG I DET FRI: Pergolaen forlenger sommersesongen i begge ender. Til høyre utekjøkkenet, som Kristian og Siri har laget selv. Spisebordet og stolene er fra Fine Design. Plantene som gir den deilige eksotiske stemningen er fra Kirsten Westergaard. Det vakre terrassegulvet heter Duo Alvdal Royal Fjellgrå og er kjøpt hos Alvdal Skurlag. Det er behagelig å gå på, noe som var et kriterium for Siri og Kristian – de vil kunne gå barbent ute. Foto: Filippa Tredal

Hvem og hva vi er

– Det var viktig at dette skulle bli OSS, et avtrykk av hvem vi er og hva vi er opptatt av, ikke noe andre laget for oss, sier Siri.

De var også opptatt av at den lune og innbydende stilen som preger interiøret, fikk bli med ut i hagen. Resultatet er at når man åpner dørene, oppleves ute som en forlengelse av inne.

– Kristian sier han føler han er på Ibiza, og nekter å ha sko på. Vi går barbent overalt, ler Siri, og forsikrer at takket være godt tregulv og behagelig sjøsingel er det skoløse livet en udelt positiv opplevelse.

ØNSKE FRA KRISTIAN: Weber-grillen var det Kristian ønsket seg aller mest da uteplassen skulle til pers. Her lages alt fra gambas i hvitløk til vafler, for selvsagt er den utstyrt med eget vaffeljern.– Han pusser og vasker grillen som om den skulle vært et kunstverk!, sier Siri. Teppet på gulvet er et designsamarbeid mellom stylist Tone Kroken og Camilla som driver Milla Boutique.
ØNSKE FRA KRISTIAN: Weber-grillen var det Kristian ønsket seg aller mest da uteplassen skulle til pers. Her lages alt fra gambas i hvitløk til vafler, for selvsagt er den utstyrt med eget vaffeljern.– Han pusser og vasker grillen som om den skulle vært et kunstverk!, sier Siri. Teppet på gulvet er et designsamarbeid mellom stylist Tone Kroken og Camilla som driver Milla Boutique. Foto: Filippa Tredal

Å skape gode rom, enten de er ute eller inne, er hun på ingen måte ukjent med fra jobben sin.

Hagen med sine soner for matlaging, måltider, avslapning og velvære er da heller ikke helt ulik oppbygningen til et vellykket hotell.

<b>HOTELLFØLELSE:</b> Inspirert av hotellet Can Bordoy i Palma er uteplassen inndelt i soner og oser av skikkelig sydenstemning. Selv om hagen ligger på Billingstad utenfor Oslo, er den usjenert og frodig og oppleves privat. Solsengene og det lille bordet er fra Fine Design. Terrassepalmene er fra Mester Grønn.
HOTELLFØLELSE: Inspirert av hotellet Can Bordoy i Palma er uteplassen inndelt i soner og oser av skikkelig sydenstemning. Selv om hagen ligger på Billingstad utenfor Oslo, er den usjenert og frodig og oppleves privat. Solsengene og det lille bordet er fra Fine Design. Terrassepalmene er fra Mester Grønn. Foto: Filippa Tredal

– Jeg er opptatt av stemninger. Rom skal være gode å komme inn i, man skal få lyst til å bli, tenke at her er alt jeg trenger. Slik tenker jeg når jeg utvikler hoteller, og slik tenker jeg hjemme, sier hun.

På den måten kan det jo vanskelig gå galt! Resultatet er en regelrett luksushage, som takket være smarte og godt gjennomtenkte løsninger vil by på sommerlykke fra tidlig vår til sen høst i årene fremover.

Les også: 12 minihytter for deg som ikke trenger et palass

Siris beste tips

• Tenk gjennom hvordan du skal bevege deg ute på en naturlig måte, og hvilke opplevelser uterommets soner skal ha.

• Utebelysning er SÅ viktig, det gjør at uterommet kan brukes lenger. LED-lys er fint til å ramme inn soner og bed. Vi er veldig fornøyd med våre løsninger fra Flos (stemningsbelysning), In-Lite (spotbelysning) og Philips Hue (LED-lys).

• Ikke vær redd for å leke med innefølelsen ute. Den deilige stuestemningen i loungen er skapt med myke, rause møbler og en stålampe beregnet på utendørs bruk.

• Strømuttak flere steder i uteområdet gir muligheten for lys og varme, musikk, en jobbeøkt i hagen eller et sted å lade telefonen.

• Gå for funksjonelle kvalitetsmøbler. Jeg vil heller vente til jeg har råd til noe som er varig enn å kjøpe ting som varer en sesong.

• Tenk gjenbruk! Hos oss har overflødige terrassebord blitt til blomsterbed, mens materialer som var igjen etter pergolaen ble brukt til å lage utekjøkken.

• Vi har malt rått treverk i samme farge som huset, Dempet sort 9938 fra Jotun. Det gir et eksklusivt og lekkert uttrykk for en rimelig penge.

Styling: Tone Kroken

Les også: Jo, klart du kan plante trær i potter

STOLER: De røffe loungestolene er fra Trimm Copenhagen. Treet er kjøpt via blomsterdekoratør Kirsten Westergaard, og står i en krukke fra Lune Hjem.
STOLER: De røffe loungestolene er fra Trimm Copenhagen. Treet er kjøpt via blomsterdekoratør Kirsten Westergaard, og står i en krukke fra Lune Hjem. Foto: Filippa Tredal
SPASONE UTENDØRS: Boblebadet er oppblåsbart og enkelt å flytte rundt og har gitt både store og små mye glede. Det er lett å regulere temperaturen, og enkelt å bruke også for barna. – Den beste investeringen vi har gjort, sier Siri. Utedusjen har 40 liters tank og gir mulighet for oppvarming av vannet, som fylles enkelt med hage-slangen. Dusjen er med vilje plassert i skyggen, for her er tanken at man skal kunne kjøle seg ned på varme dager. Boblebadet Mono og dusjen Dada S er fra M Spa.
SPASONE UTENDØRS: Boblebadet er oppblåsbart og enkelt å flytte rundt og har gitt både store og små mye glede. Det er lett å regulere temperaturen, og enkelt å bruke også for barna. – Den beste investeringen vi har gjort, sier Siri. Utedusjen har 40 liters tank og gir mulighet for oppvarming av vannet, som fylles enkelt med hage-slangen. Dusjen er med vilje plassert i skyggen, for her er tanken at man skal kunne kjøle seg ned på varme dager. Boblebadet Mono og dusjen Dada S er fra M Spa. Foto: Filippa Tredal

Denne saken ble første gang publisert 30/10 2020, og sist oppdatert 30/10 2020.

Les også