Stil: Lyst og klassisk interiør

Klassisk og lys innredning i robuste materialer

Janniche Rognes Johansen er ikke redd for å innrede huset lyst. Men samtidig er det robust, praktisk og hundevennlig.

GULLDETALJER. Lampe og pute fra Bolina skaper gullglimt i stuen. Linsofaen er Rivera Maison fra Verket Interiør. Skapet rommer servise og andre bruksting.
GULLDETALJER. Lampe og pute fra Bolina skaper gullglimt i stuen. Linsofaen er Rivera Maison fra Verket Interiør. Skapet rommer servise og andre bruksting. Foto: FOTO: Ragnar Hartvig
Publisert Oppdatert
HUNDEVENNLIG. Møblene har trekk som lett kan skiftes og vaskes. Det er greit når hunden Hampus springer ut og inn av huset.
HUNDEVENNLIG. Møblene har trekk som lett kan skiftes og vaskes. Det er greit når hunden Hampus springer ut og inn av huset. Foto: FOTO: Ragnar Hartvig
HVIT FASADE. Huset ligger på en liten høyde og solen  slipper til både ute og inne.
HVIT FASADE. Huset ligger på en liten høyde og solen slipper til både ute og inne. Foto: Ragnar Hartvig

Janniche Rognes Johansens enebolig er innredet med lyse farger og vinduer uten gardiner. At eiendommen ligger på en høyde med sol hele dagen, er et stort pluss. Ifølge Janniche skaper sollyset en egen stemning i huset.

Hundevennlig

Interiørstilen er en blanding av klassisk og shabby chic, men det å sette ord på den er ikke så viktig for beboeren. Målet er å skape en stil som gir en bestemt stemning og huslig harmoni.

-Jeg har klart å skape den roen og stemningen, som jeg ønsket meg. I utgangspunktet er det ikke så praktisk ned lyse møbler og hvitkalket tregulv, men jeg har valgt møbler som er robuste.

Hampus er en Cocker Spaniel som fyker rundt i huset eller krøller seg avslappet i en stol. Derfor har møblet utskiftbare og vaskbare trekk.

Gode varmekilder

De to peisene i boligen brukes ofte. Den yngste sønnen Marius er opprinnelig utdannet murer, og han er mesteren bak ildstedene.

-Jeg er peisoman, og jeg er så heldig å ha to peiser. For meg er flammer på peisen en av de viktigste stemningsskapende faktorene i boligen.

Midt på gulvet

Innredningen på kjøkkenet, badet og i inngangspartiet er spesiallaget på Janniches bestilling. Badekaret er plassert ute i selve rommet, og med takvinduer over seg har Janniche fritt utsyn til stjernehimmelen under kveldsbadet.

- For meg må interiøret fungere. Da kan det være lurt å spesialbestille innredningen slik at resultatet blir optimalt.

Fargekoder i boligen

  • Tak, vinduer og lister er malt i Lady helblank 80.
  • Hvite vegger er malt med Lady Interiør Letthet.
  • De grå veggene er Lady Interiør S 1502 Y, den samme fargen er brukt på kjøkkeninnredningen.

Janniches interiørtips

  • Finn din egen stil som gir deg noe helt spesielt. Ikke heng deg opp i trender og hva venninner har.
  • Bland gjerne gammelt og nytt, dyrt og billig.
  • For meg er fargevalget viktig; jeg valgte duse farger med innslag av blått og gyldent.
  • Skap lun stemning med levende lys og blomster. Har du peis, bruk den, så sant det er mulig.

Les også

Se hva hvitt gjør med interiøret

RØFT OG RAUST. Her samler Janniche gjestene rundt et solid spisebord. Peisen har sønnen bygget og den benyttes ofte.
RØFT OG RAUST. Her samler Janniche gjestene rundt et solid spisebord. Peisen har sønnen bygget og den benyttes ofte. Foto: FOTO: Ragnar Hartvig
SOMMERLIG. De hvite Ektorp-stolene er fra Ikea. Salongbordet er kjøpt hos Vollywood i Vollen. Furugulvet er lutet, oljet og hvitkalket, det er lett å gjøre rent. Janniche vasker det jevnlig med lutsåpe slik at det holder gløden.
SOMMERLIG. De hvite Ektorp-stolene er fra Ikea. Salongbordet er kjøpt hos Vollywood i Vollen. Furugulvet er lutet, oljet og hvitkalket, det er lett å gjøre rent. Janniche vasker det jevnlig med lutsåpe slik at det holder gløden. Foto: FOTO: Ragnar Hartvig
SKREDDERSYDD. Kjøkkeninnredningen i dus farge er bestilt etter mål hos interiørbutikken Mosaic i Askim.
SKREDDERSYDD. Kjøkkeninnredningen i dus farge er bestilt etter mål hos interiørbutikken Mosaic i Askim. Foto: FOTO: Ragnar Hartvig
BLÅTT. Skapdørene er malto i gustaviansk blå fra Lady Interiør. Dørene er fra samme levrandør som laget kjøkkeninnrendningen, Mosaic i Askim. Stolen er fra Verket Interiør, Bærums Verk.
BLÅTT. Skapdørene er malto i gustaviansk blå fra Lady Interiør. Dørene er fra samme levrandør som laget kjøkkeninnrendningen, Mosaic i Askim. Stolen er fra Verket Interiør, Bærums Verk. Foto: FOTO: Ragnar Hartvig
UTSIKT MOT HIMMEL. Badekaret er plassert midt på gulvet under takvinduet. Her er det utsikt til himmel og stjerner. Karet er kjøpt hos Hvalstad Rør i Asker.
UTSIKT MOT HIMMEL. Badekaret er plassert midt på gulvet under takvinduet. Her er det utsikt til himmel og stjerner. Karet er kjøpt hos Hvalstad Rør i Asker. Foto: FOTO: Ragnar Hartvig

Bli inspirert av våre interiørbilder

27 000 kroner skiller spisestuene

Slik innreder du sommerhytta

UTELIV. De danske møblene på terrassen er kjøpt hos Blomsteroasen på Stabekk. Bord fra Living.
UTELIV. De danske møblene på terrassen er kjøpt hos Blomsteroasen på Stabekk. Bord fra Living. Foto: FOTO: Ragnar Hartvig

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning