Julemarkeder i Norge

Mer enn 200 julemarkeder du kan besøke i år

Sjekk vår omfattende oversikt.

JULEMARKED I NORGE: Under Jul igjen våkner museumshusene på Stiklestad til liv og jula forberedes i alle tun.
JULEMARKED I NORGE: Under Jul igjen våkner museumshusene på Stiklestad til liv og jula forberedes i alle tun. Foto: FOTO: Øyvind Malum
Publisert Oppdatert

Jul og advent nærmer seg, og hva er vel bedre enn å bruke en (eller flere) av helgene før jul til å dra på julemarked?

Klikk.no har i samarbeid med Lev Landlig laget en oversikt over alle julemarkeder vi har klart å oppdrive i år.

Liste over julemarkeder

Det betyr ikke at listen er fullstendig, blant annet har vi få arrangementer i Nordland, Troms og Finnmark.

Dersom du vet om et arrangement som IKKE står på listen, er det flott om du sender en mail til Mari Parelius Wammer.

På noen arrangementer har vi kun informasjon om sted og dato, vet du noe mer om disse må du gjerne også sende oss en mail, så skal vi forsøke å oppdatere listen fortløpende.

Vil du ha flere detaljer?

Informasjonen vi har valgt å ha med på sidene våre er arrangørenes egen, eller det har kommet inn som tips. For detaljer om åpningstider og tidspunkt for ulike aktiviteter, kontakt arrangementene direkte. Noen arrangementer koster penger, andre er det gratis å komme inn på.

Vi har ikke kapasitet til å få med alle detaljer, men har valgt å heller få med så mange arrangementer som mulig. Julemarkedene er delt inn etter fylker, og arrangementene er sortert etter startdato.

Og til slutt - et par generelle tips til deg som skal på julemarked:

1. Kle deg godt

2. Husk kontanter - de fleste små julemarkedene tar ikke kort.

Hvilket julemarked er din favoritt? Det vil vi gjerne vite i kommentarfeltet vårt.

Julemarkeder i Akershus 2015

JULEMARKED I NORGE: Killingmo alpakkagård i Aurskog har førjulsmarked hvert år.
JULEMARKED I NORGE: Killingmo alpakkagård i Aurskog har førjulsmarked hvert år. Foto: FOTO: Killingmo alpakkagård

Oslo Christmas Show, Varemessen på Lillestrøm

13-15.november

Oslo Christmas Show er Norges største julemarked, hvor store som små, unge som gamle kan samles for å komme i riktig julestemning og samtidig finne de riktige gavene til sine nære og kjære. Finn inspirasjon blant et mangfold av spennende butikker og gode tilbud. Her kan du finne gaveideer til andre, og du kan bli fristet til å kjøpe noe til deg selv også. På Oslo Christmas Show vil det ikke bare være godt håndverk og god mat, det handler om en opplevelse hvor de vil at du skal oppleve dufter, smaker, lyder, lys og atmosfære som fornemmer følelsen av jul. De lover at du skal få oppleve den klassiske julen du husker fra barndommen.

Julemesse på Arbeidsstua, Libos, Lillestrøm

Lørdag 14.november

Arbeidstua har julemesse på Libos, Alex Kiellandsgate i Lillestrøm. Salg av lodd, kaffe og vafler.

Julemarked Steinerskolen Lørenskog

21. november

Juleboder med salg av hjemmelagde produkter, kandiserte epler, lefsebakeri, brød- og delikatessebod, pinnebrød, godteribod, restaurant og cafe, økologisk grill, snekkerverksted, musikk og underholdning, dukketeater, bueskyting, lysrulling, pepperkakepynting, loddsalg og elevutstilling.

Fetsund Lenser

21-22. november

Tradisjonelt julemarked på Fetsund Lenser. Hele Trådbua og Viubanen fylles med mange spennende utstillere som selger julevarer. Museumsbutikken Endeli' har åpent med mange nye og spennende juleprodukter. I Bestyrerboligen blir det salg av husflid, kafé, aktiviteter for barn og kunstutstilling. Omvisning av Blæsasamlingen. Grøtsalg fra Bryggerhuset og egen fotograf som tar julebilder av barna i låven. Gråtass kjører barna fra Gåsedammen til våtmarkssenteret som har åpent lørdag (12-16) og søndag (11-16). Musikk og underholding av Fet skolkorps og Fet kulturskole. ...... og kanskje kommer nissen.

Førjulsmarked på Killingmo Gård, Aurskog

21-22. november

Julemarked, hopping i høyet, snekring av fuglekasser, kanefart og juleverksted for barna. Teater.

Julemarked, Steinerskolen i Bærum

21-22. november

Øsken gård, Fosser i Aurskog Høland

Søndag 22. november

Julemarked på vakre Øsken Gård på Fosser. Ulike stands med håndverk, design, gaveartikler, kaker og snacks. Åpen café, fyr på peisen og sikkelig julestemning! Alt overskuddet fra cafésalg med mer går til Tanjas gatebarnprosjekt og Mercy House. Arr: Filadelfia Fosser

Julemarked, Nebbenes Nord, Eidsvoll

Søndag 22. november

Hyggelig julemarked på Nebbenes Nord (møtesenteret/gamle turistinformasjonshuset). Her kan du kjøpe mange flotte julegaver, og hygge deg. Det vil bli salg av strikkede, heklede og sydde produkter i tillegg til at vi tenker sikkerhet og selger førstehjelpsutstyr. Det vil være en liten kafe i lokalene hvor vi selger Nebbenes sine gode vafler og kaffe. 

Julemarked Steinerskolen i Asker

22. november

Steinerskolen i Asker og Regnbuen Steinerbarnehage arrangerer julemarked. Unike, håndlagde julegaver, delikatesser, hyggelige kafeer, pizzarestaurant, kulturelle innslag, juleverksted og andre aktiviteter for barna, dukketeater, eventyrfortelling, bueskytting og bål.

Julemarked, Ski

Torsdag 26.november

Innendørs julemarked på Myrsletta grendehus i Ski. Det blir salg av kjente produkter som Aloe Vera, tupperware og nu skin, i tillegg til en del håndarbeid som såper, julegodt, kaffe, gløgg, julenisser, smykker, ringer og mansjettknapper m.m.

Jul på Nordre Gaasvig, Setskog, Aurskog-Høland

28. november

Julemarked på Nordre Gaasvig.

Bjørsokn Førjulsmart´n, Maura

28. november

Lørdag 28 november blir det julemarked på cooptomta i Maura. Her vil du finne julenek og skinnfell, strikk, søm, hekling og masse flott lokalt håndverk, kaker, syltetøy og andre godsaker, du kan få tatt julekortbilde av hele familien hos en lokale fotograf, speideren kommer, du kan kjøre hest, og sist men ikke minst kan du hvile deg og ta en god kopp kaffe inne på kafeen på Betel..

Julemesse Volla Skole, Lillestrøm

28. november

På julemessa vil alle barn få sukkerspinn eller popcorn , samt at nissemor vil være tilstede for å fylle ut listen over hva alle barna ønsker seg til jul. Tre barn vil få ønsket oppfylt. På julemessen kan de som ønsker det levere tørrvarer, boksmat, hygiene produkter, nytt undertøy, sokker o.l. som skal deles ut til mennesker som trenger det til jul.

Julemarked i Kirkebygda, Enebakk

Lørdag 28. november

Mange salgsboder av lag og foreninger og privatpersoner som produserer selv eller som er forhandlere av noe. Markedet avsluttes med julegrantenning og nissebesøk med godteposer til de minste. Markedet strekker seg fra lokalbutikken og bort til nabolåven.

Julemarked, Skedsmo Bygdemuseum

28-29. november

Skedsmo Husflidslag arrangerer julemarked på Skedsmo Bygdemuseum. Stort utvalg av flotte kvalitetsprodukter innen husflid som bl.a. egner seg godt som julegaver. Julebakst kan du også få kjøpt her.

Julemarked på Blaker Skanse

28-29.november

I Artilleribygget og i Kommandantboligen både lørdag og søndag. Flotte produkter og trivelig miljø.

Julemesse på Herredshuset på Jessheim

28 og 29 november

Det blir over 30 stands, og arrangeres av Frivillighetssentralen i Ullensaker.

Nordgard'n Frilset på Eidsvoll

Lørdag 28. og Søndag 29.november

Fjerde runde av NordgardsMartnan går av stabelen i slutten av november, og arrangørene håper at mange også i år tar turen til Nordgard'n Frilset på Eidsvoll for å samle julestemning i sjarmerende lokaler fra år 1750! Hvordan forberedte de jul i 1750? Kom innom og opplev stemningen, smak på kaffen og vaflene og opplev julehuset fra 1750. Her selger de ekte håndverk og du skal ikke se bort fra at du kan finne både en og flere julegaver på Nordgardsmartnan, skriver arrangørene.

FolloDesignernes Julemarked

28-29. november

I år igjen arrangerer FolloDesignerne, Ruby Semb og Birgitte Sparby i tradisjons tro designjulemarked, på Waldemarhøy. Dette er et fantastisk julemarked som du bare må få med deg, her finner du gaver i forskjellige prisklasser til både liten og stor. Vi har også kafé, hvor det serveres nybakte godsaker, kaffe og diverse.

Jul på Bærums Verk

Fra lørdag 28.november og helgene frem til jul

Jul på Bærums verk har fokus på å samle delikat design, solid håndverk, god mat og nydelig kunst i vakre omgivelser. Julegaten åpner lørdag 28.november med ulike aktiviteter, og gjennom helgene i desember tilbyr de julestemning i den koselige gaten sin, med grøt, reinsdyrslede, koselige boder og julesang med Bærum Pikekor. Julemarkedet åpner også lørdag 28. november, og de tre siste ukene før jul holder markedet åpent fra torsdag-søndag. Det er i tillegg Bondens Marked første søndag i advent og alle søndagene i desember.

Jul i Sandvika

Fra lørdag 28. november til søndag 13. desember

Julemarked i Sandvika hvor hele «gågata» fylles opp med salgsboder. Det vil også bli en rekke andre aktivteter gjennom advent.

Julemarked, Gystad Velhus

29. november

En gjeng kreative sjeler har gått sammen om å lage julemarked på Gystad Velhus. 10-15 utstillere med scrapping, hjemmebakst, egendesignede klær, barneposer, vognpynt, smykker og mye mer.

Julemarked, Flateby

29.november

Enebakk Frivillighetssentral inviterer til hyggelig og intimt julemarked i sine lokaler i Bakkehagen, Flateby. Alle produkter som selges er håndlaget av lokale kreative damer.

Jul i stua på Rælingen Bygdetun

5-6. desember

Barna lager julepynt og julebakst i hovedbygningen, julemarked med husflid i Svingen, salg av julebakst og annet snacks i landhandelen og kafé i menighetshuset.

Julemarked på Skårer Gård, Lørenskog

5-6. desember

Lørenskog Husflidslag er arrangører av julemarkedet på Skårer Gård. Det tradisjonsrike julemarkedet tilbyr salg av flotte husflidsprodukter og utstillerne er fordelt i alle bygninger på gården. De kan også tilby aktiviteter for barn som juleverksted eller hest og slede. Annen underholdning som leikaringen Hunar, står også på programmet samt tenning av julegrana på lørdag. Det blir servert mat i kjelleren i låven.

Julemarked på Aur prestegård, Aurskog Høland

5-6. desember

Skauen Husflidslags julemarked med husflidsprodukter. I tillegg inviterte utstillere/selgere. Gaver, pynt, julekaker og annen bakst. Kaffesalg og utlodning.

Julemarked på Jong, Sandvika

12-13. desember

Jonganno1724 kaller seg julens hyggeligste og sprøeste marked, og byr på en rekke aktivteter denne helgen. Noen av aktivitetene er julemusikk, helgrillet julegris, salgsboder, hesteridning, portrett- og karikaturtegning, tenning- og gang rundt juletreet, utekino, kafé, gårdsbutikk, badestamp og isbading, skirenn og akecurling med mer.

Jul på Værket, Eidsvoll Verk

12-13. desember

Julemarked i Stallgården, masse spennende juleaktiviteter på Eidsvollsbygningen, masse god mat i kafeen Coffee Too, juleutstilling med Mette Mygland på Galleri Festiviteten, og spennende varer og tilbud i butikkene Til Kammerpikene og Grønne Hjerter.

Julemarked, Rolstad Gård

12-13.desember og 19-20.desember

Hest og slede/vogn som tar med folk ut til juletrefelt hvor de kan hogge sitt særegne juletre. Åpent bryggerhus med salg av hjembakst fra vedfyrt steinovn. Bålet brenner på tunet og her er ordentlig julestemning.

Julemarkeder i Oslo 2015

JULEMARKED I NORGE: Jul på Bærums verk har fokus på å samle delikat design, solid håndverk, god mat og nydelig kunst i vakre omgivelser.
JULEMARKED I NORGE: Jul på Bærums verk har fokus på å samle delikat design, solid håndverk, god mat og nydelig kunst i vakre omgivelser. Foto: Foto: Bærums Verk

Husflidsmarked, Oppsal

JULEMARKED I NORGE: Hovedbygningen på Bogstad Gård er pyntet til selskap og gir en god, gammeldags juleopplevelse.
JULEMARKED I NORGE: Hovedbygningen på Bogstad Gård er pyntet til selskap og gir en god, gammeldags juleopplevelse. Foto: FOTO: Bogstad Gård

7-8. november

Østensjø husflidslag har husflidsmarked på Oppsal samfunnshus. Her er det mye fin julepynt, sokker, votter, luer, skjerf og mer...

Julemarked, Oslo Montessoriskole, Skådalen

Lørdag 14. november

Lørdag 14. november arrangeres skolens store julemarked; årets sosiale høydepunkt hvor alle skolens foreldre og elever samles for å skape en stemningsfull dag med bugnende boder, bokmesse, kafé, underholdning, juleverksteder og barneaktiviteter.

Messe for kunst, håndverk og design, Blindern

14. og 15. november

Oslos største messe for Kunst, håndverk og design finner sted på Athletica Blindern. Det blir over 100 utstillere og aktiviteter og demonstrasjoner for store og små. Messens strikkekafe er i regi av Oslo Fylkeshusflidslag.

Julebasar i Svenska Margaretakyrkan, Hammersborg

20-21. november

Julemarkedet i Fellesskapshuset på Abildsø

Lørdag 21. november

Det blir blant annet salg av håndarbeidsprodukter, småkaker og gjærbakst. Det blir også bruktmarked. Arrangør er Oslo Misjonskirke Betlehem. 

Julemarked, Oslo Nei til EU, Rozenkrantzgate 8

Lørdag 21. november

Her finner du lam- og saueskinn av fineste villsau-kvalitet, kunst- og kunsthåndverk av noen av Norges beste utøvere på sitt felt. Et meget fyldig bord med hjemmelaget mat og håndverk i søm og strikk, samt brukt- og nybok-avdeling.

Julemarked, St. Sunniva skole

21. november

Det tradisjonelle julemarkedet på St Sunniva skole er åpent for alle. Her er det salg av hjemmelagde ting, café med hjemmelaget mat, lotteri med fine gaver og underholdning - blant annet fra St Sunniva skoles dyktige ungdomskor.

Julemarked, Botanisk Hage, Tøyen hovedgård

28. november

Botanisk hages Venner tradisjonelle julemarked ved driftsbygningen ved Tøyen hovedgård lover boder med salg av hjemmelagde produkter, mulighet for barna å kjøre tur i hagen med hest og vogn, og underholdning ved Vålerengen pikekor. Det blir gang rundt juletreet, og Botanisk hages venner holder cafè med vafler og varm drikke.

Klassekampens Venners julemesse, Rozenkrantzgate 8

Lørdag 28. november

Her finner du spennende kunst, kvalitetslopper, byens beste bokmarked, egen CD/DVD-avdeling samt mange flotte hjemmelagede produkter. På messa finner man blant annet hjemmelaget julepynt, hjemmestrikka luer, votter og skjerf, brød, syltetøy, småkaker, godter og mye mer. Overskuddet bidrar til å styrke avisas økonomi, samt å dekke reise- og utdanningsstpender til avisas ansatte og bidragsytere.

Oslo Julemarked, Youngstorget

28. november til 22.desember

Koselig og tradisjonelt julemarked midt i Oslo sentrum.

Jul i Vinterland, Spikersuppa

28. november til 20.desember

Jul i Vinterland er et magisk juleunivers midt i hjertet av Oslo på Karl Johans gate, og arrangeres for første gang julen 2015. I tillegg til det tradisjonelle julemarkedet i Spikersuppa kan man i år bli med på flere juleaktiviteter som hører førjulstiden til. Mens smånissene jobber flittig på juleverkstedet med å pynte pepperkaker og lage julegaver, tar julenissen imot besøk fra både store og små. Etter lek, sang og eventyr inviterer vi alle og enhver til å besøke Nissens Gløgghus for å varme seg med rykende fersk risengrynsgrøt og kakao. Ingen besøk til Jul i Vinterland er komplett uten å være med på reisen til Julestjernen (Pariserhjulet). Julestjernen løfter ferden til nye høyder og man kan se den lyse vei helt fra universets ytre grenser. Sett deg på Nordpoleksperessen og bli med på reisen til Jul i Vinterland midt i Oslo sentrum ved Spikersuppa.

Steinerjulemarkedet i Oslo, Hovseter

28-29. november

Julemarkedet på Rudof Steinerskolen i Oslo er stort. Vi har utallige boder og moro for barn i alle aldre. Her kan du handle alle julegaver, all julemat og julepynt på et sted. Her får du gavene du ikke finner andre steder, og selvfølgelig leker for barna. Dette julemarkedet byr på englebane, middelalderkarusell, middelalderturnering og katapult. Innendørs er det nternasjonal café i den ene enden av skolegården og tradisjonell, norsk julemat i den andre. Og boder naturligvis, med fantastiske leker, dukker og dyr, mat av alle slag og fra alle verdenshjørner. I smia kan du kjøpe flotte, velgjorte gaver til den som har alt. Hver markedsdag åpner med en konsert i Steinerskolens Aula, og hver dag spilles teater av 9. klasse.

Julemarked, Grorud samfunnshus

Lørdag 28. november - søndag 29. november

For 27. år på rad arrangeres denne aktiviteten av Lions Club Oslo/Grorud. Fokus er rettet mot tilbydere av egenproduserte julegaver og julerelaterte produkter på det de kaller Markedsplassen. Dessuten består markedet fortsatt av en stor avdeling for bøker og et bruktmarked med mange spennende gjenstander. Også i år kan de tilby lys fra Løitens Lys, som har mye spennende å vise fram. De har også en kafeteria.

Julemarked, Bjørndal

28-29. november

Søndre Nordstrand husflidslag arrangerer julemarked på Bjørndal Frivllighetssentral. Salg av husflidsvarer og flotte julegaver. De har kafé med salg av kaffe/ te/ saft, kaker og nystekte sveler. Lotteri med flotte gevinster.

Julemarked, Abildsø Gård

28-29.november

Det blir salg av håndverksprodukter, julekaker, nybakt brød, julekranser og blomster. Åpen kafe, snekkerveksted, ny gårdsbutikk og Blomsterhagens verksted. Hils på hester, geiter og høner. Hesteriding for barna.

Gammeldags jul på Vøienvolden gård, Sagene

Søndag 29. november

Første søndag i advent omdannes Vøienvolden gård til et lite førjulsrike for både store og små! Det fredete løkkeanlegget skaper en intim ramme om et julemarked med et lokalt og trivelig preg. I tillegg til varierte boder med flotte gaveideer ønsker arrangørene å tilby de besøkende en smak på tradisjonelle juleaktiviteter som kanefart, marsipanrulling, juletrepynting og borddekking. Mange av våre utstillere hører til i bydelen, men også andre kvalitetesbevisste produsenter får innpass på tunet. Vertskap for det de selv mener er byens koseligste julemarked er Fortidsminneforeningen.

Julemarked, Rosenkrantzgate 8

29. november

Songlaget i BUL i Oslo  inviterer til julemarknad i ein pent dekorert Teatersal. Det vil bli sal av flott handarbeid, kortreist mat, og kafe med sal av kaffi og kaker. Ta turen innom og opplev den gode julestemninga.

Jul på Bogstad Gård

Søndag 29. november

Hovedbygningen er pyntet til selskap og gir en god, gammeldags juleopplevelse! På gårdsplassen er det salgsboder med håndlagde julegaver du kan glede deg til å gi bort. Hils på dyrene i fjøset og besøk det gamle høyloftet som for anledning er gjort om til juleverksted for barn. Her finnes også et eget filteverksted. Utstillinger, café og museumsbutikk med mange fristelser. Kanskje kommer også nissen, eller trollet?

AvArts årlige julemarked, Frogner

5-6. desember og 10-13. desember

Det blir utstilling og salg av keramikk, bilder, fliser, krukker, skulptur, glass, smykker, papir, strikk, tekstil og skinnprodukter mm.

Designernes eget julemarked, Doga

Lørdag 5. og søndag 6. desember

Designernes eget julemarked er et unikt tilbud for designere fra inn og utland til å få vist frem og solgt originalt håndlaget design. For kundene som besøker markedet er dette en helt unik mulighet til å møte designerne direkte, og kjøpe produkt som ikke er masseprodusert, som for eksempel smykker, illustrasjoner, klær, møbler, lamper og mye annet.

Tøyensk julemarked

5. desember

Matboder, brukt, hjemmelagd, julete, ikke-julete, lopper, tøyenske produkter, aktiviteter for barna og underholdning.

Jul på Akershus Festning

5-6. desember

Velkommen til Akershus festning og til unik julestemning på historisk grunn! Tenning av julegranen lørdag 5. desember kl 13. Gratis gløgg, pepperkaker og klementiner til alle. Hest og vogn kjører besøkende mellom Forsvarsmuseet og Besøkssenteret.

Akershus slott: Tradisjonen tro ønsker Akershus slott deg velkommen til et fantastisk julepyntet slott. Nyt de vakre salene og den gode atmosfæren. Ta del i mange aktiviteter som slottsgjøgler, gang rundt juletreet, guidet tur og dukketeater. Avslutt med en kopp gløgg i gratis kafé. Julepresanger kan du få kjøpt i slottsbutikken.

Besøkssenteret: Nissesminking, omvisning, fortellerstund for barna og julerebus.

Forsvarsmuseet: Tegnekrok og juleverksted for barna, kafé med grøtservering og visning av filmen "Reisen til julestjernen".

Norsk Folkemuseum, Bygdøy

5-6. desember og 12-13.desember

Norsk Folkemuseum fortsetter med sitt tradisjonelle julemarked de to første helgene i desember. Julepyntede stuer, historiske juletradisjoner, markedsboder, konserter, underholdning og familieaktiviteter.

Designstudentenes Julemarked, Westerdals Oslo ACT, Campus Vulkan.

6. desember

Studenter fra Westerdals Oslo ACT, Kunsthøgskolen i Oslo, Arkitekt- og designhøyskolen og Einar Granums Kunstfagskole selger produkter de har designet og produsert selv. Ting som du trenger til jul, enten det er gaver til andre eller påskjønnelser til deg selv. Produktene som selges holder høy kvalitet, og du vil ikke finne dorullnisser og tovede votter her. Julemarkedet på Campus Vulkan er alltid godt besøkt, og du kan finne unike julegaver både til deg selv og andre. Tidligere år har designstudentene solgt lamper, smykker, klær, slips, julekort, smidde artikler og håndtegnet kunst. Gratis konsert og åpen kafé.

Julemarked, Foreningen for omplassering av dyr (FOD)

12. desember

FOD-gården har adresse Enebakkveien 866

Vegansk julefestival, Vulkan Arena

Lørdag 12. desember

I år arrangeres Vegansk Julefestival for første gang. Her kan du finne masse vegansk julemat, deilige kaker og andre godsaker, etiske julegaver, god førjulsstemning, bar med alle rettigheter, kokkekurs fra noen av de mest kjente og anerkjente vegankokkene Norge har å by på, og kanskje til og med julenissen kommer for å gi ut godteposer til barna. Arrangørene håper du vil ta turen denne lørdagen og oppleve en helt kjøttfri jul sammen med dem.

Julemarked, Skjerven Gård, Maridalen

12. og 13. desember

Julemarkeder i Hedmark og Oppland 2015

Jul på Hadeland glassverk, Jevnaker

JULEMARKED I NORGE: Første søndag i advent omdannes Vøienvolden gård til et lite førjulsrike for både store og små! 
JULEMARKED I NORGE: Første søndag i advent omdannes Vøienvolden gård til et lite førjulsrike for både store og små!  Foto: FOTO: Fortidsminneforeningen

Fra 1.november og til jul

Hadeland Glassverk ønsker velkommen til en rekke førjulsaktiviteter og koselige opplevelser for hele familien.
Fra 1. november er alle lysene tent i hele Glassverkslandsbyen, og i helgene vil det være ekstra mange aktiviteter. Noen av aktivitetene er muligheten til å blåse ditt eget glass, det er kreativt verksted i Barnas Hus, du kan fargelegge lys i Lysstøperiet, nissemors eventyrstund, møt nissebarna, kjør tur med hest og slede, mal dine egen julekule og husk å poste ønskelisten din i Julenissens egen postkasse. Julenissen svarer på alle brev.

Julemarked på Galterud gård, Sør-Odal

14 - 15. november

Fokus på mat og drikke og gammeldags julestemning.

Julemarked, Presesæter, Reinsvoll

14-15. november

Julemarked, Folkets Hus, Jevnaker

14-15. november og 21-22. november

For fjerde år på rad arrangeres julemarked på Folkets Hus på Jevnaker. Det er et et koselig forsamlingslokale som gir god julestemning. Mulighet for å kjøpe unike julegaver, eller bare få tips og ideer. Her selges det diverse håndarbeider som strikk, søm, quilting, trearbeid, redesign, bakst, konfekt, kunst, scrap, honning, julenek, saueskinn, smijern osv. Det er koselig kafé med pølse, kake, vaffel, kaffe og gløgg. I barnas egen verkstedkrok kan man møte klovnen Sandra Sukkerspinn som selger sukkerspinn og tatoveringer.

Julemesse, Gausdal Husflidslag

20-22. november

Hjelmstad Gård, Ringsaker

20-23.nov og 28-29.november

For syvende året på rad arrangeres julemarked i kårbygningen på Hjelmstad Gård, Ringsaker. Markedet er et samarbeid mellom mor og datter. Mor er kunsthåndverker og datter er kunsthistoriker som i de siste 10 år har bodd i Asia. Her har hun reist rundt og funnet unike håndverkere som har produsert deres design. Resultatet er et unikt julemarkedet, med vekt på håndverk, kvalitet og FairTrade produkter.

Julemesse, Hamar

20-22. november

Hamar Husflidslag har sin årlige julemesse i Kunstforeningens lokaler i Kirkebakken i Hamar. Flotte egenproduserte håndarbeider og hjemmelagde kaker, lefser og tradisjonelle julekaker. Det serveres kaffe og vafler i andre etasje.

Julemarked, Steinerskolen på Hedmarken, Ottestad

21.november

Julemarked på Tjura Café, Grue

21. november

Julemarked på Fredheim, Aust-Torpa

21.november

Jul på Mjøsgårdene

21-22. november

På Hovinsholm Gård ytterst på Helgøya arrangeres et stort gammeldags julemarked, og på flere andre vakre gårder rundt Mjøsa inviteres du inn – i julepyntede stuer og saler, på kjøkken og i bryggerhus. Overnatting i staselige gårdsbygninger med stor julefrokost dagen derpå.

Julemarked på Hovinsholm på Helgøya, og på Stokke Nedre i Redalen. Edel Design har korteiste designklær og rå, elegant julekolleksjon. Simenstad byr på julebuffet på gardkjøkkenet, kaffe og kaker i stuene. Sveinhaug har førjulstaffel, kaffe og bakst i stuene, Kvarstad holder julekafé i husmannsstua Pålstua og Sigstad Gård, Bryllupsgården, har åpen stabburskafe med lunsj og hjemmebakst, og salg av smaksfulle julegaver i butikken. 
Einar Sigstad har åpent galleri begge dager.

Julemarked, Ilseng Samfunnshus, Stange

Søndag 22. november

De har et brett spekter av utstillere, alt fra mat til fiske og fritid. Stort utvalg av hjemmelagde ting alt fra hekling/stikking til lykter, smykker og håndlagde lys. Ute vil det bli salg av julenek og gløgg. Samt står Bakken øvre og selger blant annet sylte og pultost. 

Julemarked i Øvrebyen, Kongsvinger

28. november

Julemarkedet i Øvrebyen arrangeres alltid den første adventshelgen, og er et tradisjonelt julemarked hvor arrangørene ønsker å skape opplevelser som skaper en ekte, tradisjonell julestemning. Det er salgsboder i Kvinnemuseet og Aamodtgården, langs de trange gatene, og i kriker og kroker i unike omgivelser. De ønsker velkommen til opplevelser som gjør godt i hjertet!

Julemarked på Slåstadsæter gamle skule, Sør-Odal 

28.november

Julemarked, kiosk med salg av kaffe og vafler, gløgg og pepperkaker og loddsalg.

Julemarked på Stavsplassen, Tretten

28. november

Stavsplassen julemarked arrangeres i år for åttende gang. Her får du kjøpt julegaver, julepynt og hjemmebakst. Få julestemning med kanefart og gratis gløgg ved bålet. I Havrebua serveres blant annet kaffe, vaffel, kake og grøt med mandel...

Julemarked Torsætra på Totenåsen

28. november

Julemarked på Lien besøksgård, Kvam

28. november

De ønsker å tilby en vandring i tradisjoner, en flukt fra hverdagens mas og en gløtt av svunnet tid. De arrangerer julemarked med ulike aktiviteter rundt omkring i de gamle husa. Her blir det bakst av potetlefse i eldhuset, presentasjon og salg av ulike håndarbeidsprodukter og hesteskyss med dombjeller for og nevne noe. Salg av kaffe og " biteti "

Julemarked på Tagestad Seter, Gålå

28. november

Førjulsdag på Grinder samfunnsal, Grue

28.november

Det hele starter med tenning av lys på treet og gang rundt. Det skjer klokken 14.00, og etter det åpner salen, og da er det bare å kose seg blant utstillerne. I løpet av dagen blir det salg av grøt, gløgg og alt som hører julen til.

Julemarked, Steinerskolen og Steinerbarnehagen Gjøvik

28. november

Det blir god gammeldags julestemning, med massevis av opplevelser for små og store. Kafé, restaurant med thai-mat, salgsrom med hjemmelagde ting og jule-lopper, lynlotteri, smykkeverksted, steinsalg, lompebaking, pepperkakebaking, marionetteteater, konserter både på skolen og i barnehagen, lysdypping, boksalg og elevutstilling.

Julemarked på Maihaugen, Lillehammer

28-29. november

Hyggelig førjulsstemning i historiske omgivelser, julepyntede hus gjennom 200 år, mer enn 100 salgsboder som bugner av håndverks- og husflidsprodukter, fristende mat og andre julevarer. Fellesnevner er kvalitet, og her er det mulighet til å finne de spesielle julegavene. Sang, musikk, juleverksted, pepperkakebaking, kanefart, dukketeater, fjøsbesøk og mye mer.

Julemesse på Ytter´n Pub, Østre Toten

28-29. november

Tradisjonen tro blir det også i år julemesse på Ytter'n med mye forskjellig håndverk. Sydde barneklær, trearbeider, malt keramikk, julebakst, dekorasjoner, kremer/såper/pyntegjenstander i betong, strikke- og hekleting og mye mer. Det er noen utstillere som kun er der lørdag og noen som kun er der søndag. Her kan du gjøre gode gavehandler til jul!

Julemesse Hekshusstranda Camping, Kapp

28 - 29. november

Julemarked Håkonshallen, Bøverbru

29. november

Jul på Gjøvik gård

29. november

De byr på kanefart i parken og  Drengestua er pyntet til jul. Finn flotte gaver i julebutikken og smak  på grøten i kafeen. Åpning av kunstutstilling av kunstgruppene i  Drengestua. Kafeen serverer julegrøt, gløgg og pepperkaker. Eventyrstund  og juletregang i de vakre stuene i hovedbygningen.

Julemarkedet på Steinerskolen i Lillehammer

5. desember

Julemarked, Hadeland Folkemuseum, Gran

5. desember

I år skal det endelig holdes julemarked på Hadeland Folkemuseum! Sammen med Hadeland Husflidslag, Landbrukets fagråd Hadeland og Lunner Husflidslag skal det skapes julestemning lørdag 05.desember. Det blir julemarked, juleverksted, juletretenning, god mat, unike gaver og lun stemning!

Jul i Tittut, Slåstad, Sør-Odal

5-6. desember

Arrangørene ønsker å lage tradisjonsrik julestemning på tunet denne helgen. Lørdag baker de lefser for salg på bua og søndag vil barna tenne adventslys og det blir trekkspill og sang. Det blir salg av lokale håndverksvarer, kaffe fra skarenes kaffebrenneri, te og økologisk mat. De ønsker å fokusere på menneskemøter fremfor fråtsing og stress, og du kan nyte den rolige atmosfæren på tunet og en kopp kaffe og hjemmebakst. Få med deg lefsebaking på bua 5 desember.

Julemarked på Kalven Seter, Lemonsjøen

5-6. desember

Fjøsnissedag på Lunde Gårdsbarnehage, Raufoss

5-6. desember

Det er et årlig arrangement og drives non-profitt. Eventuelt overskudd brukes til neste års arrangement. Det er en kjempekoselig dag for både voksne og barn. Av aktiviteter kan det nevnes ponniriding, kjøre Gråtass, hoppe i høyet og spise grøt på låven, besøke smed-nissen i smia, hjelpe nissen med vedhogst, kjøre hest og kjerre, spise pepperkaker på pinne og drikke solbærtoddy rundt bålet, grille pølser, åpent fjøs der barna kan klappe dyr som ku, høner og kaniner for å nevne noe. tillegg er det åpen café der der selges rømmegrøt, hjemmebakte kanelboller, pepperkake på pinne, kaffe etc. Det er også et lite gårdsutsalg. Alle som er med på arrangementet har kledd seg ut som ordentlige, gammeldagse nisser.

Julemesse, Dokka Camping

5-6. desember

Jul på Aulestad, Gausdal

5-6. desember

Denne helga blir Bjørnstjerne Bjørnsons hjem Aulestad pyntet til jul. På gården vil det bli salg av varer fra Gausdal husflidslag og lokale matprodusenter. Det blir aktiviteter for barn, åpen kafé og salgsboder på tunet.

Julemarked på Bortistu, Tynset

5-6.desember

Markedet er lite og utstillerne er i hovedsak lokale småskalaprodusenter/hobbyutøvere. Dette er syvende gangen fruene på Bortistu', Neby arrangerer julemarked, men bare andre året det arrangeres på Bortistu', et gammelt gårdstun hvor med deltidsåpen helårskafé i hovedbygningen.

Jul i stuene på Odalstunet, Skarnes

Søndag 6. desember

Det blir travel førjul fra tida rundt 1900, julemarked og juleverksted. Kafé Kakelinna holder åpent.

Julemarked, Landhandleren i Gaupen

Søndag 6. desember

Åpen butikk i låven med egenprodusert håndverk og håndarbeid, julepynt, interiør og julegaver. Utstillere på tunet, kaffeboden, hestekjøring, bålpanne, julenek, gløgg&pepperkaker.

Julemarked, Osensjøens Adventure, Osen

6. desember

Skarke på Valdres Folkemuseum, Fagernes

6.desember

Julemarked i Gran sentrum

11-13. desember

Det blir hyggelige boder på torget hvor man kan få kjøpt både lokale gaver og mat.

Jul på Valle, Lena

Lørdag 12. desember

De tilbyr kafe, salg av ulike produkter, film, underholdning og god julestemning.

Jul på Stenberg Gård, Toten

13.desember

Opplev gammeldags jul på Stenberg! Se for deg et vinterkledt Stenberg der dombjellene ringler i skogen, inne på tunet lukter det gløgg og julebakst. Rundt et stort juletre høres gamle julesanger og i boder kan du kjøpe hjemmelagde julegaver eller årets julenek. I Ditlevines kafe lukter det av kryddermjølk, i Vollumfjøset får små fingre flette julekorger, og i rullebua blir vi bedre kjent med juletradisjonene våre. Julebukker fyller tunet med moro og lystige toner og passer du deg ikke, blir du kanskje utsatt for en nissestrek av sjølveste fjøsnissen. Bak huset er det fullt av unger i akebakken, alt under oppsyn av amtmannsfamilien. Det vrimler av gjester i alle aldre, og når de begynner å bli kalde, så samler de seg rundt bålpannene der de kan få litt varmt i koppen og varme i kroppen.

Julemarkeder i Østfold og Vestfold 2015

Julemarked på Roald Amundsens Minne, Torp

14-15.november

JULEMARKEDER I NORGE: Maihaugen på Lillehammer kan by på hyggelig førjulsstemning i historiske omgivelser.
JULEMARKEDER I NORGE: Maihaugen på Lillehammer kan by på hyggelig førjulsstemning i historiske omgivelser. Foto: FOTO: Esben Haakenstad

Her vil det være håndverk av strikk, treskjæring, hjemmebakst, scrappbooking, hekling, smykker og malerier i historiske omgivelser. Kafeen vil også være åpen.

Julemesse, Moss

14-15. november

Julemesse i Moss bueskytterlags lokale.

Julemarked Høytorp Fort, Mysen

14-15.november

Salgsboder, kunst-og håndverkutstillinger og juleverksted for barn. Velferdsentralen vil ha bruktsalg av møbler og diverse julevarer. I dyrelandsbyen kan du bli kjent med flere dyr og ri på både esel og hest. Fjellanlegget vil være åpent slik at du kan utforske festningens ganger og rom inne i fjellet. Fakkelltog begge dager til nissen i fjellet. Der venter det en overraskelse til barna. Fakler fås kjøpt. Det blir også mulighet for å kjøre med gammel gråtass og militære kjøretøy. Det kommer til å lukte julebakst, vafler, ribbe og surkål over hele fortet.

Julemesse på Folkets Hus i Askim

14-15.november

Julemesse med salg av produkter fra over 30 hobbyhåndverkere. Stubben kafe har salg av mat under arrangementet. Lynlotteri med gevinster fra deltagerne.

Steinerskolens Julemarked, Moss

21. november

Vær velkommen til en stemningsfull dag med alle de gode ingrediensene som hører til Steinerskolens tradisjonelle julemarked. Det blir dukketeater, aktiviteter for barn, musikalske innslag, salg av håndverksprodukter av høy kvalitet, nydelig lekkerdisk, pepperkakelandsby, lysdypping, grøtbar, caféer av ymse slag, loddsalg, og kanskje teater?

Steinerskolens Julemarked, Askim

21. november

Det blir julemarked på Steinerskolen i Askim også i år. Siden skolen har vokst den senere tid vil dette vises på et stadig større julemarked. Inntekten går til FAU som gir videre til skolens barn og barnehage. 
Nytt i år er både fortellerstund og ansiktsmaling. I barnehagen i år finner dere både søt kafe, loppemarked og pepperkakebaking!

Fredriksten festning, Halden

21-22. november

Opplev god gammeldags julestemning med markedsboder på Fredriksten festning. I historiske omgivelser har du muligheter til å kjøpe fine julegaver. På markedet blir det salg av husflid, tekstiler, smykker, krystall, keramikk, kranser, dekorasjoner, bøker, julepynt og mye annet. Et variert program med flotte underholdningsinnslag vil skape en hyggelig førjulsstemning. Skulle du trenge en liten pust i bakken, kan du besøke et av de mange serveringsstedene i festningen.

Julemarked i Framhallen, Larvik

21-22.november

Fram håndball har overtatt ansvaret etter friidrettsgruppa for det tradisjonsrike julemarkedet i Framhallen, og 40 utstillere deltar i år.

Julemarked Sandbekk Mølle, Rakkestad

21-22.november

Mølle Jul er et julemarked på gamle Sandbekk mølle. Her selges ureiste produkter fra stedet. Du vil finne kunst, mat, julebakst, klær og mye mer. Velkommen til en trivelig julehandel.

Julemarked på Dahl besøksgård i Marker

21-22.november

Julemarked på Dahl Besøksgård.
Du kan besøke alle dyrene, ri på hest og esel, hente ditt eget juletre, boder med salg av ulike håndarbeid, julenek med mer. Du kan kjøre med hest og kjerre.

Julemesse på Tittibua og Fjøset på Trandem Gård i Båstad i Trøgstad

21 - 22. november

Brukskunst, håndarbeider, malerier, keramikk, julekranser, smykker og diverse. Her får man julestemning og hygge.

Julemarked, Hvitstein Grendehus, Kodal

22. november

Julemarked på Steinerskolen i Fredrikstad

22. november

Foreldre og elever har i lang tid vært i gang med å lage flotte håndarbeider. Delikatesseboden, håndverksboden og bivoksboden vil by på mange flotte julegaver du ikke finner noe annet sted. Julemarkedet er også en god anledning til å sitte ned og få litt ordentlig julestemning før den travle førjulstiden virkelig begynner. Det blir salg av av grøt, sveler og gjærbakst i barnehagen, salg av hamburgere og pølser fra markedsboden ute, og det "Det Gode kjøkken" byr, som alltid, på herlig økologisk mat. I Kulturkafén i salen blir det kaffe og kaker og underholdning. Årests skuespill, fremført av 6. klasse, er Skomakeren av Tolstoi. Barna kan prøve seg på fisking i fiskedammen, snekring av julegaver i snekkerverkstedet, lysdypping eller ponniridning. De litt større barna kan prøve seg på skyting med pil og bue og andre aktiviteter ved vikingteltet. Velkommen til en hyggelig førjulsdag ved Steinerskolen i Fredrikstad!

Julemarked hos Gøy på Landet, Ise, Sarpsborg

22.november

Velkommen til årets julemarked hos Gøy på landet! Her kan du bli krydret med koselig julestemning i førjulstiden. Det blir salg av bakevarer i cafeen, gløgg og pepperkaker. Det blir også salg fra den bitte lille interiørbutikken, hvor du kan få kjøpt julegaver og juleprodukter som alle er lagd av gjenbruksmaterialer.
Har du ikke tatt bilde til julekortet, har du muligheter for dette her. Det blir også traktorkjøring og ansiktsmaling for barna med nisselue til.

Julemarked på Veierland, Nøtterøy

28. november

Dagros kaffe holder åpent og fergen kjører ekstra ruter. Det blir solgt matvarer produsert på øya, blant annet brød, kaker, syltetøy og honning, tredreiing, hjemmestrikk, kunst, smykker, julepynt. Alt du trenger på et julemarked!

Espira Opsahl barnehage, Mysen

Lørdag 28. november

Juleverksted for barna, julemarked, dyr, pølser på bål, gløgg og sveler. Nisse som selger godtepose. Gang rundt juletre med levende musikk.

Julemarked, Horten Aktivitetssenter

28 - 29. november

Horten Husflidslag holder julemarked på Horten Aktivitetssenter.

Julemesse, Torderød Gård, Jeløy

28-29. november

Moss Husflidslag holder julemesse på Torderød gård på Jeløy (Moss). Her er det blant annet bakst, honning og sennep, hjemmelaget godteri, strikkede, heklede og hakkede produkter, smykker, julepynt, gyldenlær, tredreiing, søm og kort. Kafeteria. De tar bankkort.

Julemarked, Åsgårdstrand

28-29. november.

Julemarkedet i Åsgårdstrand har som mål å speile alle de tilbud og all den kreativitet som finnes i Åsgårdstrand. Med åpne butikker, atelier, gallerier, julegate og mer ønsker de å vise frem hva de har å tilby av aktiviteter, kunst, kultur, handel og opplevelser. I tillegg inviterer de flere utstillere med gode produkter til å stille ut i boder i gatene og på egnede områder i den lille byen. Arrangørene ønsker at markedet skal bidra til at store og små sammen får en helg fylt med opplevelser og en god start på den hyggelige adventstiden. Julemarkedet er spredt ut i et område med små butikker og gallerier der alle tar del i aktivitetene denne helgen.

Julemarked, Sandefjord

28.-29.november, 4.-6.desember og 11.-13.desember

Årets julemarked i Sandefjord vil bli det 12. på rad. 14 små og to store røde boder, vil være plassert på Torvet i Sandefjord rundt det vakre juletreet.

Julemarked i Kirkegaten, Holmestrand

Lørdag 28.november

Den smale, krokete gamle gaten nord i Holmestrand sentrum inviterer igjen til en knallstart på årets julefeiring. Lørdag 28. november fylles gaten med fargerike boder fulle av håndarbeid, kunst, brukt, antikk, kortreist mat, musikk, litteratur og andre unike julegaver.

Julemarked, Gamlebyen i Fredrikstad

28-29.november og 5-6. desember

Velkommen til julestemning i Gamlebyen! Gamlebyen i Fredrikstad er Nordens best bevarte festningsby. Med sin sjarm og vakre gater gir den en unik ramme for den gode, gammeldagse julestemningen. Det er julestemning i festningsbyen i hele desember, men med utvidet julemarked på torget 28. - 29. november, og 5. - 6. desember.

Julemarked, Plus-skolen i Fredrikstad

28-29. november, 5-6. desember og 12-13. desember

På julemarkedet til Plus-skolen i gamlebyen vil du finne julepynt i metall, sølv/gull smykker fra gullsmedene, lærvarer fra skomakerene, og trevarer fra båtbyggerne. Alt er håndlaget! I tillegg vil det være café med servering, juleverksted for barn og utlodninger.

Julegårdsmarked, Slagenbygda, Tønsberg

28-29. november

Slagen Bygdekvinnelag holder julegårdsmarked på Basbergveien 73. Dyktige bygdedamer har bakt julens kaker, lefse, bakerovnsbrød, spekepølse og andre godter. På Kafé Tuppa, kan du nyte svele og kaffe, ute ved bålet fristes det med varme medisterkaker. Litt håndarbeid og fine gavepakker som passer fint til gaver. Ponniridning for barna. Velkommen til Slagenbygda.

Jul på Rømskog

29.november

Velkommen til årets Julemarked i bygda. Et førjulsarrangement som passer for hele familien. Arrangørene kan garantere julestemning og mange fine varer som lokale matvarer, honning, bakst, julenek, strikk, kransekake, julepynt og mye mer. Noen av stedene tilbyr også matservering.

Julemarked, Skiptvet

29. november

Julemarked på herredshuset i Skiptvet.

Julemarked på Gjennestad Hagesenter, Stokke

4-5. desember

Åpen Julegård på Tomb videregående, Råde

Lørdag 5. desember

Julemessen har vokst gjennom flere år, og hadde i fjor nærmere 5000 besøkende. Dette er noe av det som skjer: Stor salgsmesse i gymsalen, hopping i høyet på låven, traktorkjøring for barn på låven, jul i andre land i liten avdeling tilknyttet låven, bakst fra bakerovn på egen husmannsplass, juleverksted med mange forskjellige aktiviteter, dukketeater, motorsagshow, hesteoppvisning, åpent fjøs, salg av hjemmelaget grøt og annet godt. Det hele avsluttes med julespill i parken når mørket senker seg.

Jul på Karljohansvern, Horten

5 og 6. desember

Jul på Karljohansvern er et stemningsfullt kulturarrangement i forsvarshistoriske omgivelser. For åttende år på rad arrangeres det tradisjonsrike julemarkedet som også har så veldig mye mer.

Julemarked, Horten Roklubb

5- 6. desember

Dette er 100 m ifra julemarkedet på Karljohansvern, men her er det innendørs, både salgsbodene og cafe. 

Bjerkø Gård, Skjærgårdslåven, Tønsberg

5-6. desember

Velkommen til årets julemarked på Bjerkø Gård, Skjærgårdslåven, på øy uten broforbindelse i skjærgården utenfor Tønsberg. Båttransport over sundet fra Knarberg Brygge, og så en liten rusletur gjennom kulturlandskapet, forbi vakre kuer av typen Skotsk Høylandskveg og frem til låven. Der finner du varer av mange slag fra øyriket, rykende varm kakao med krem foran peisen og maleriutstilling av Maiken Kavli.

Julemarked, Isehytta, Ise, Sarpsborg

6. desember

Julemarked og Nissetog på Manstad, Fredrikstad

6. desember

Store og små ønskes velkommen til julemarked og nissetog. Det starter med fakkeltog fra Vestbygda ungdomsskole. Manstad skolekorps vil spille, og vi oppfordrer barna til å ta på nisselue. Det blir salg av julegrøt,gløgg og saft. Når nissetoget ankommer Manstad vel tennes julegrana, og salgsbodene både ute og inne åpner. 

Kulåsparken, Sarpsborg sentrum

10-12. desember

Årets hyggeligste juleopplevelse skal du i år få i Kulåsparken. Her blir det aktiviteter, underholdning og idyllisk julestemning. Noe godt å bite i og leskende varm drikke, blandet med juleduft og musikk.D et blir topp stemning! Dølahester og ponniridning vil gjøre barna lykkelige.

Julemarked, Rakkestad sentrum

11-12. desember

Tradisjonen tro inviterer Handelsstanden i Rakkestad til julemarked igjen. Karakterer fra Vennebyen dukker opp den 11.

Hydrogenfabrikkens julemarked, Fredrikstad

12-13. desember

Julemarked på Hydrogenfabrikken med fokus på kunst- og design. Hydrogenfabrikkens mange dyktige aktører innen kunst og kreativ næring med flere gjør seg klare til å vise seg frem for publikum og treffe andre utstillere. Her finner du unike kunst- og designprodukter og det er mulig å finne den spesielle julegaven, eller gaven til den som har alt.

Julemarked, Verksgata 2, Fredrikstad

12-13. desember

Eieren selger egenproduserte klær, skjerf, sjal, interiørartikler og julepynt i nunofilt, skjerf og sjal i ecoprinted ull og silke, og kalendre og tegninger.

Julemarked på Valle gård, Gressvik

12-13. desember

Det blir salg av egen honning, saueskinn, julegodter, julenek, arganprodukter, kremer og såper, hjemmelagde gaver og masse spennende fra Marokko. Salg av kaffe, vafler og sveler. De fyrer opp bålpanna og serverer gløgg og pepperkaker. Høner, hester og kaniner som barna kan hilse på, kjøring med hest og vogn.

Julemarked på Kleivbrottet, Holmestrand

12. desember

Et lite handlesområde i Holmestrand med 80 påmeldte boder i år.

Julemarkeder i Buskerud og Telemark 2015

Julehuset i Numedal

Åpent nå og frem til 20.desember

Julehuset er en liten, koselig og litt annerledes gårdsbutikk hvor man kan finne alt fra nisser til håndarbeid til skinn. Selv om man nok forventer å finne julerelaterte ting i julehuset, har de også stort utvalg i saueskinn, skinnfeller, håndarbeid, smykker laget av lokal gullsmed mm.

JULEMARKEDER I NORGE: I Åsgårdsstrand ligger omgivelsene virkelig til rette for en stemningsfull førjulstid.
JULEMARKEDER I NORGE: I Åsgårdsstrand ligger omgivelsene virkelig til rette for en stemningsfull førjulstid. Foto: FOTO: Anne Kristine Mjelva

Toen gård, Svene

Lørdag 31.oktober og hver helg tom 20.desember

Salgsutstilling av malerier, grafikk,akvarell, tegning, kunstglass og smykker. Gårdsbutikk med lokal mat, gaver og interiørartikler, og servering i hovedbygningen.

Førjulsmarked, Lierbyen

14. november

Lille Stasjon, Fruene på Haugestad, Lier Kunstforening, Lier Husflidlag, Toget pub og Garnbutikken arrangerer førjulsmesse. Det blir servering, utstilling og salg. Her blir det husflidprodukter, kunstutstilling, quilte- og lappeprodukter, Salg av julegodteri, julekaker, julegaver. Juleverksted for barn.

Galleri Nyhuus, Gvarv

Lørdag 14. november. Deretter hver fredag-søndag tom 13. desember.

Juleutstilling og julemarked. Flere av kunstnerne er tilstede ved åpningen. Musikalsk innslag. ​I tillegg har de grafikk, smykker, tekstiler, julepynt, julegaver med mer. Kafé med kaffe, te, eplemost, kringle og kling. Gardsutsalg med epler, eplemost, saft, syltetøy, gele, marmelade, honning, pesto, balsamico, olivenolje, julenek, pyntegrønt med mer.

Julemarked, Geilo

Fra 20.nov og hver helg frem til jul

Velkommen til julemarked i Geilo sentrum. Bodene fylles av håndarbeid, lokalprodusert mat og gågata blir full av julestemning.

Julemarked på Riddergaarden, Hønefoss

21-22.november, 28-29.november, 5-6.desember og 12-13.desember

Tradisjonen tro er det igjen duket for marked på Riddergaarden. I år som tidligere er det mange fine håndlagde gaver. Nytt av året er fotograf, som tar bilder til for eksempel julekort og julegaver de to første helgene julemarkedet er åpent. Hjemmebakte kaker og kafe med risengrynsgrøt.

Julemesse, Frikirken i Treungen

28.november

Julemarked på Buskerud Gård, Modum

28. november

Tradisjonen tro arrangeres et godt gammeldags julemarked på ærverdige Buskerud gård. Her kan barna lage fine ting, de kan se på teater, prøve seg på hesteryggen og gå rundt juletreet. Elevene selger flotte produkter, det blir mye godt å spise og mye fint å se. Håndverkere, matprodusenter og andre utstillere selger sine produkter. Arrangeres av Rosthaug videregående skole.

"Jul på museet", Hallingdal Museum, Nesbyen

28. november

Nes Husflidslag har juleverksted med baking av pepperkaker i Tandbergbygget, åpen smie, julebukkverksted, juleeventyr, julesang, hesteskyss, kafe, salg av småkaker og julegaver, åpen landhandel og museumsbutikk. Julegaver fra barn til barn på asylmottaket. Pakk inn en gave, det kan godt være brukte ting. Ta gaven med på museet så vil de levere det videre til de som trenger det.

Blaafarveverket, Modum

28. november til 13. desember

Velkommen til juleutstillingen "Nissekongen på Værket", i år med motiver fra Blaafarveværket. Den blå butikk og Kroa på Blaafarveværket, Landhandelen og Stein- og smykkebutikken på Haugfoss holder åpent og i delikatessekroken i Kroa er det salg av Blaafarveværkets hjemmelagde juledelikatesser. Prøv julepølse, julesild, lefsekling, julebakst og gruvelagret ost. De serverer lune julefristelser, julegrøt, karbonader og vafler. Juleverksted for barna.

Julemarked, Villa Fridheim, Noresund

28-29.november

Villa Fridheim er pyntet til jul, og duften av julebakst siver inn i alle rom. Barna baker pepperkaker, dypper egne lys og lager julekort. I storsalen er det julemesse hvor du kan handle flotte julepresanger, venneforeningen selger hjemmebakte julekaker i kafeen og nissen kommer!

Adventshelg i Atrå, Tinn

28-29. november

Adventshelg på Tinn Håndverkssenter og Atrå samfunnshus. Juleverksted, kafe, julemarked og underholdning.

Jolemarknad, Telemarkstunet, Rauland

28-29. november og alle helger frem til jul

Låven er på nytt fyllt med gode handlagde produkter. Bakaromnen er varm og produserar bollar, brød og julekaker. I Stallen blir flatbrød og kling baka på takke. Alle er velkomne til Gardsjordstoga til kafé med heimelaga mat.

Julemarked, Telemark Museum, Skien

29.november

Julemarkedet blir som vanlig en hyggelig start på adventstiden! Arrangørene byr på juleopplevelser, julekonsert, juleomvisning og ikke minst kan du handle julegaver her. Velkommen til en trivelig adventssøndag med julegrantenning i Brekkeparken! I Årestua byr Anne Gravir Klykken på fortelling og sang, i Vreimstua er det lysestøping, og i parken kan barna være med å kjøre hest og kjerre, og leikarringen byr på nissedans. I hovehuset kan du få omvisning som forteller hvordan førjulstida i et herskapelig hjem foregikk.

Jul i Skogen, Drammen

29.november og 6.desember

Jul i skogen avholdes på Kinnerud gård på Konnerud i Drammen. Jul i skogen ønsker å gi deg julestemning med en avslappende og julekoselig opplevelse som inkluderer hest og slede, salgsboder, juleverksted, grøt, nisser på låven og alt som må til for å kjenne julefreden senker seg.

Jul i Langesund

Lørdag 5.desember

Handelsstanden i Langesund og Wrightegaarden går sammen om å lage julemarked i Langesund. I tillegg til Wrightegaardshagen og Torvet vil også hele Storgata være fylt med salgsboder og aktiviteter. Det er lafgt opp til 69 boder i år.

Rjukan Torg

Lørdag 5.desember og lørdag 12.desember

Salg av lokale håndverksprodukter, lokal mat og koselig julestemning i lyset fra Solspeilet oppe i fjellsiden.

Julemarked Øvre Verket, Ulefoss

5-6. desember

Julemarked med rundt 30 utstillere på et koselig tun med rødmalte fredede arbeiderboliger. Det er små snurrige utstillinger i vedskjul, utedoer og uthus og en bitte liten loppebutikk med spennende forundringsgaver. Rødkinna barn stråler opp når de lærer å gå på stylter, og fjøsnissen får de aller minste til å gjemme seg under toppluene. Tunets eget spiseri har en velsmakende julemarkedsmeny og sveledamene i bryggerhuset sørger for at hele tunet dufter herlig av mormors kjøkken. Det blir et variert utvalg av gårdsprodukter på markedet, håndarbeid, bakst, naturprodukter, opptenningsfliser og julenek, for å nevne noe. Det blir hest og kjerre og barnevennlig juleverksted.

Julemarked på Vestre Kjenner aktivitetsgård, Lierskogen

5-6. desember

Boder med hjemmelagde saker, pynt, godteri osv. Aktiviteter for store og små, som ridning, sledekjøring, leker og spill.

Julemarknad, Naurak-tunet, Treungen

5-6. desember

Jolemarknad på tunet. Kaféen serverer nissegraut og Naurak-suppe. Førehandsbestilling av joletallerken. Tunet fyllast med stands: Lokalmat og lokalt handverk. Det blir hesteskyss på jordet, og kanskje kjem gardsnissen?

Julemarked, Drammen Museum

5-6. desember og 12-13. desember

Velkommen til Drammens Museums stemningsfulle julemarked for hele familien. De setter opp sine nydesignede markedsboder i gårdsrommet på Marienlyst som fylles med kortreiste håndverksprodukter. Det blir juleveksted for barn, gamle juletradisjoner på Hallingtunet og hestekjøring.

Jul på Evju Bygdetun

6. desember

Julemessen og nissefesten blir slått sammen til jul på Evju, familiedag med førjulsstemning på garden. Det blir baking i Eldhuset, spikking i Snikkerbua, julekaker i Beltevevarstugo, Gardsnissen i 
Th. Kittelsen-tunet, pølser på stokkelden, Broderidamene i Knivkjellaren og sal av kortreist gardsmat i Fjoset. Forteljing og spel på Stølbuloftet, ponniriding, hesteskyss med vogn og varme i Smio. Matsal i Våningshuset: Julegraut av ris og rømme og kaffemat.

Julemarked Sigdal Museum, Prestfoss

6. desember

Adventsdag på Dokken Gård i Sudndalen

6. desember

Julemarked, underholdning, servering, julestemning, fellesskap og hygge Arrrangører er Hol museumslag og Dokkens venner.

Julemarked på Keimsgård i Porsgrunn

12.desember

Rent mel i posen inviterer nok en gang til det populære julemarkedet på Keimsgård.

Jul på gården, Herbrandsbråten, Krøderen

12 -13. desember

Velkommen til julegård! Bli med nissen på pakkejakt. Salg av juletrær, egenprodusert fjelledelgran og norsk gran, heimebakt flatbrød, heimekoka prim, egenproduserte fjøslimer, turuer og tuguer, casa interiør, julenek, eplegløgg, moltesyltetøy og moltesirup, dekorasjonsbar, juledekorasjoner, diverse julegaver. Galleri i fjøset. Salg av sveler, kaffe og saft m.m. i stabburskaféen. Akebakke, ta med akebrett. Gløgg til alle.

Julemarkeder i Aust-Agder og Vest-Agder 2015

Julemarked Bankplassen Kaffeogsånn på Brokelandsheia

21.november

Et lite og veldig koselig julemarked på Bankplassen, Kaffeogsånn, på Brokelandsheia (ved E18 mellom Kragerø og Risør)

Julemarked, Søgne Gamle Prestegård

JULEMARKED I NORGE: Galleri Nyhuus på Gvarv har julemarked hver helg fra 14.november til 13.desember.
JULEMARKED I NORGE: Galleri Nyhuus på Gvarv har julemarked hver helg fra 14.november til 13.desember. Foto: FOTO: Galleri Nyhuus

27-29. november

Over 5o utstillere i tillegg til Prestegårdsmalerne. I år utvider de med flere utstillere ute på tunet. Åpen kafé hele helgen.

Julemarked i Fjøset på Repstad, Søgne

28-29. november

Her kan du komme og få julestemning, og kjøpe mange fine gaver. Her er ca 35 utstillere. De serverer gratis gløgg, og det er 11. året med julemarked her.

Nostalgisk julemarked på Trommestadtunet, Arendal

28-29. november og 5-6. desember

I år igjen blir det julemarked på Trommestadtunet i god gammeldags nostalgi. Salg av heimelaga produkter som strikk, bakst, kranser, søm etc. Det vil bli hesteridning, og kos med dyr. Gårdsnissen er på tunet og lavvoen er åpen for hygge rundt bålet. De selger grøt, og mat i cafeen, brød fra bakerovnen og deilig julemusikk får opp den gode stemningen.

Julemarked, Løvåskollen Gård, Grimstad

28-29. november

Jul i den hvite by, Risør

Fra 28.november og ut desember

I desember forvandles sommeridyllen Risør til en av landets vakreste og koseligste julebyer. Og de ikke bare pynter til jul – men tar i bruk hele byen med sine hus, gater og omgivelser og fyller den med julebutikker, julemarked, julemat, julekonserter og andre julearrangementer. Og om det ikke skulle komme snø til jul, kan arrangørene alltid garantere deg en «hvit jul» i sin hvite by!

Julemarked Sjølingstad uldvarefabrik, Mandal

Søndag 29.november

Første søndag i advent arrangerer Sjølingstad Uldvarefabrik stort julemarked. Kun egenproduserte varer.

Julemarked Kristiansand museum

29. november

Over 60 utstillere i vakre omgivelser på friluftsmuseet på Kristiansand museum. Egen museumsnissefamilie.

Designernes Julemarked, Festningen i Kristiansand

5-6.desember

Designernes Julemarked i Kristiansand er et urbant julemarked åpent for alle. Femti kunstnere selger alt fra smykker og tekstiler til glass og keramikk. Café i regi av Lions.

Julemarked på låven i Eide

6.desember

Det blir julemarked på låven også i år. Her vil du finne gavetips både til deg selv og andre, og det er kafé.

Julemarked på Hjembu Gård, Risør

13. desember

Dette er en utmerket mulighet til å få på plass de tingene alle ønsker seg til den koselige høytiden. Gårdsbutikken er åpen gjennom hele dagen, og her kan du sikre deg det de selv kaller Sørlandet beste juleribbe. De har også eget pinnekjøtt, julepølser, medisterkaker, og alt det andre du trenger av mat til jul. Ute på gårdsplassen står det oppstilt flotte juletre, slik at du i ro og mak kan finne treet som passer deg. Og selvsagt kan du få kjøpt med deg julenek også, slik at småfuglene får sitt å kose seg med. I gårdskafeen kan du selv sørge for å få deg et lite måltid, eller kanskje en kopp kaffe. På låven har de invitert inn venner som driver med brukskunst, hjemmelaget produkter, julepynt og andre flotte produkter, slik at det er en overflod av flotte gaver og pyntegjenstander du kan kjøpe med deg. Selvsagt blir det tradisjonen med hesteridning for barna.

Julemarkeder i Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal 2015

Førjulsmesse i Velledalen, Sykkylven

14. og 15. november

Velledalen Idrettslag (VIL), Velledalen og Ringen FL (VRF) og Velledalen Skulekorps arrangerer førjulsmesse i Velledalen grendahus. Mange flotte utstillarar, tombola, sal av kaker og kaffi.

Julemarkedet på Nesset prestegård, Eidsvåg

14-15. november

JULEMARKED I NORGE: Designernes Julemarked på festningen i Kristiansand er et julemarked hvor femti kunstnere selger alt fra smykker og tekstiler til glass og keramikk. Her er et bilde av Lise Schönberg fra julemarkedet i fjor.
JULEMARKED I NORGE: Designernes Julemarked på festningen i Kristiansand er et julemarked hvor femti kunstnere selger alt fra smykker og tekstiler til glass og keramikk. Her er et bilde av Lise Schönberg fra julemarkedet i fjor. Foto: FOTO: Siri Urdal Bakke

Handtverk, tekstiler, kunst, mat og drikke, musikk, sang, juleverkstad, ansiktsmaling, spikking, brukt og brukbart, auksjon, åresalg og smiing med mer. Her kan du oppleve god, gammaldags marknadsstemning!

Julemarknad i Lærdal

21-22. november

Foreninga Lærdalsmarknaden, med samarbeidspartnar Lærdal Husflidslag, arrangerte i fjor den fyrste Julemarknaden i Lærdal, med stor suksess! De tilbyr produkt i kategoriane mat, husflid, trearbeid og gåveartiklar, for berre å nemna noko. Ein skal både kunne handla seg julegåver og julemat på julemarknaden i Lærdal, samt få kjøpt seg varm mat og drikke.

Julemarked, Ulsteinvik

Lørdag 28. november

Det vert gammeldags, stemningsfylt julemarked i Ulsteinvik, med Bondens marked, kunst og handverk, mat og musikk, og herlig julestemning.

Julemarked på Draget, Dale i Kristiansund

Søndag 29.november

Her blir det marked, hest og vogn, varm mat og drikke, julemusikk fra Tempo, popcorn, lodd og lykkehjul. Gaute fra Dromedar kommer med herlig kaffe. Det blir i tillegg overraskelser til barna, og selveste nissefar er invitert på besøk. Ta med venner og familie til en dag med god, gammeldags julestemning.

Julegate i Moloveien, Ålesund

29.november

Molovegen inviterer igjen til koselig Julegate i Molovegen. Det blir åpen gate med salgsmarked, atelier, utsiktskafe i Glasshuset, verksteder, julekortfotografering, mat, museum, sang, nisser, åpen antikk- og bruktbutikk - og ikke minst Teaterfabrikken. Apotekergata henger seg som alltid på denne festdagen som har blitt starten på Jula for mange i Ålesund. I Julegata er det bønder og anna godtfolk som selger sine tradisjonelle juleprodukter.

Julemarked på Tore-Garden, Leivdalen, Eid

5. desember

Tunet og låven blir fylt med flotte utstillere, hest og slede, julenek og god mat. Og er dere heldige kommer nissen innom en tur også! Julebutikken er stappfull av julepynt av alle slag og flotte julegaver i alle prisklasser. Opplev god gammeldags julestemning i Tore-Garden.

Julemarked, Ålesund sentrum

5-6. desember

Det er allerede en befestet tradisjon. Midt i Ålesund sentrum fylles Korsatunnellen med julegaver, Bondens Marked, håndverk, gløgg, og underholdning. Arrangør: Bypatrioten.

Julegod, Batnfjordsøra, Gjemnes

12 desember

Dette er ei messe med utgangspunkt i mat, juleartiklar og gåver.

Julemarked på Leikvin bygdemuseum, Sunndal

13. desember

Kortreiste og heimlaga produkter. Både mat og håndverk. Nisse på låven og eventyrstund for barna.

Julemarked, Sagedammen, Stryn

13. desember

I det gamle bygningsmiljøet ved Sagedammen, vert det i år for første gong arrangert julemarknad. Det vert fersk bakst (brød og lussekattar) frå eldhuset, heimesydd, saueskinn, egg, sal av juletre, potetlefser, heimestrikk, barnekle, fuglemat, bjørkeved, såpe, salve m.m.

Julemarked på Den Glade Ku, Tingvoll

13.desember

Det blir Gammeldags Julemarked på låven! Låven fylles med med boder fulle av hjemmelaget julemat, julepynt, julebakst, juleost og julegaver. Her finner du bare kvalitetsvarer.

Julemarkeder i Rogaland og Hordaland 2015

Varatun Gård, Sandnes

13-15.november

Varatun Gård kan blant annet by på nissebesøk, aktiviteter for barn, pepperkakepynting, demonstrasjoner av håndverkstekninkker, vandrende kor, kafeer med salg av julegrøt, gløgg, kaker, varm og kald drikke og verdens beste pølser fra Idsøe. 120 utstillere selger juleartikler, brukte vinylplater, håndverk, kunst, hobby, helseprodukter og kortreist mat.

Julemesse i Kulturfabrikken, Hetlevik

21. november

Tradisjon tro blir det julemesse i Kulturfabrikken også i år. Det vil bli ca 80 utstillere med ulikt utvalg innen strikk, quilt, keramikk, glass, smykker, kunst, hudpleie, klær, mat, juleting og tre produkter.

JULEMARKED I NORGE: En skal både kunne handle seg julegaver og julemat på julemarkedet i Lærdal, samt få kjøpt seg varm mat og drikke.
JULEMARKED I NORGE: En skal både kunne handle seg julegaver og julemat på julemarkedet i Lærdal, samt få kjøpt seg varm mat og drikke. Foto: FOTO: Odd Helge Brugrand

Julemarked, Steinerskolen Stavanger

21-22.november

Julemarked, Haugesund

26-29.november, 5-6.desember og 12-13.desember

Rådhusplassen blir fylt med hyggelige salgs- og aktivitetsboder som legger vekt på tradisjoner, kultur og «ekthet». De besøkende skal gjennom sanseinntrykk fra syn, lukt, hørsel og smak komme i den gode julestemningen.

Julemarked, Skudeneshavn

28.november, 5. desember og 12-13.desember

Fine treboder, lys og bål, og et bredt utvalg fra mat til bruksting og pynteting + julefotografering og kjøring med hest og kjerre.

Jul i Rosendal

Lørdag 28. november

Det blir julemarknad i garasjen til Varehuset Rosendal igjen. Tema i 2015 vert englar, som det og var fyrste gong marknaden vart halden. Ungar frå barneskular og barnehagar frå bygdene omkring står for den mest spanande og ikkje minst mest besøkte utstillinga under Jul i Rosendal. Når du vil kvila deg og la julestemninga synka inn vert det moglegheiter for å kjøpa seg noko å ete og drikke i lokala på marknaden.

Julemarked på Sotraplassen ved Sartor Storsenter, Sotra

Helger i desember

Tre helger i desember skal Sotraplassen fylles med et stemningsfullt julemarked. Sotraplassen skal fylles med koselige juleboder, i tillegg til en stor paviljong, en nissebod, karuseller og mange kjekke aktiviteter! Bodene skal fylles med spennende produkter av alle slag; kortreist mat, godteri, sveler, julebakst, julegaver, klær, smykker, dekorasjoner og mye mer! Den årlige Nissefesten arrangeres på julemarkedet og det blir annen spennende underholdning for barna hver helg.

Julebyen, Egersund

3-6.desember og 10-13.desember

Omkranset av små trehus og en koselig atmosfære finner du julebyen med lukter, smaker og lyder som får deg i den rette stemningen. Byen Egersund byr på julemarked og en rekke aktiviteter i form av teater, konserter og annen underholdning.

Julemarken i Julebygda, Sandnes

9-13. desember

Julemarken startet med et julespill i bygda, og over 100 mann står på dugnad hvert år, for at dette skal la seg gjøre. Driftige og frivillige i Julebygda ønsket å øke julestemningen enda mer under spelet. I god dugnadstradisjon har det gjennom stor innsats blitt et gammeldags marken. Fra flotte hjemmesnekrede boder selges fristelser for både øyne og gane. Kriteriet er at det som selges er hjemmelaget. Det selges til og med strikkede votter og julekuler med Julebygda Kapell på. Man kan kjøpe: babytepper, grytekluter, tøfler, keramikkengler, krus, flatbrød, mat, nisser osv.

Julemarked i Bergen, Schøtstuene

11-13. desember

Design og kunsthåndverk.

Julemarkeder i Sør-Trøndelag og Nord-Trøndelag 2015

Julemarked, Stokkhøgin i Selbu

Lørdag 14.november, søndag 22.november og lørdag 5.desember.

Julemarkedet på Stokkhøgin arrangeres av tre driftige og svært kreative damer. De holder til på et nedlagt småbruk, som oser av gamle tider og god landlig atmosfære. Julestemning garanteres! De selger egenproduserte ting som interiørartikler, strikka klær og mye mer.

Julemarked i Lierne

21. november

Julemarked i Namsskogan Familiepark

26-28. november

JULEMARKEDER I NORGE: Med små trehus og en koselig atmosfære, er det ikke uten grunn Egersund kaller seg julebyen.
JULEMARKEDER I NORGE: Med små trehus og en koselig atmosfære, er det ikke uten grunn Egersund kaller seg julebyen. Foto: FOTO: Fotografenas.no/iEgersund

Her kan du finne igjen den gode førjulsstemningen. Du får nærmøter med dyr i vinterpels, den gode maten, juleverkstedet, de hjemmelagde tingene, bålet og den sitrende forventningen...

Julsjau i Krogsgården, Snåsa

28.november

Det blir markedsdag med pubkveld og smak av jul. Lokale og regionale utstillere, kortreist mat, handverk, førjulsaktiviteter - og kansje kommer julenissen?

Straumjul, Inderøy

28.november

Julemarked i Hastadgården, med mat og drikker, gaver, kunst og håndverk. Kjøring med ponni. 
Kosestund for barn i Ringstu, juleverksted for barn i Nils Aas Kunstverksted og tenning av julegrana ved Klokkarstu. Alle går rundt juletreet, det blir servering av gløgg. Kanskje kommer nissen med sekken full av pakker?

Jul på Sverresborg, Trøndelag Folkemuseum

28-29.november

Tradisjonen tro setter julen sitt preg på hele museet første adventshelg. Arrangørene byr på tradisjonelle opplevelser, og nye overraskelser. Hele museet pyntes til jul, fjøsnissene lager sprell, det blir selvfølgelig julemusikk, markedsboder med fine julegaver, aktiviteter for store og små og mye, mye mer. Julegrana på bytorget tennes også denne helga.

Hjertelig jul på Fagerhaug, Skogtun Grendahus (Oppdal)

28-29.november

Hjertelig jul på Fagerhaug er et julemarked litt utenom det vanlige, og arrangørene lover førjulsstemning i ekte Skomakergatestil. For tredje året på rad rigger de seg til utenfor Skogtun Grendahus på Fagerhaug (12km nord for Oppdal) og de gleder seg til å kunne gi sine besøkende en førjulsopplevelse, i tillegg til at utstillere kan tilby håndverk og matvarer av ypperste kvalitet. Bodene ute og storsalen inne er fylt opp med flotte utstillere. Ute henger svartkjelen over bålet, lyktene er tent, hestene står klare til kanefart og inne i julecafeen får du kjøpt både grøt og kaffemat.

Julemarked, Steinerskolen Trondheim

28-29.november

Tradisjonen tro arrangeres det julemarked på Steinerskolen i Trondheim første helg i advent.

Førjul på småbruket i Oppdal

28-29.november og 5-6.desember

35 produsenter av lokal mat, husflid og håndverk av alle slag gir deg årets julegavetips. Førjulsstemning med gløgg, kaker, kaffe og varme smultringer. De selger julenek, og det er fotoutstilling. Overskudd fra solgte bilder går i år til Leger uten grenser.

Førjul på Egge museum, Steinkjer

Søndag 29.november

Tradisjonsrikt førjulsarrangement på Egge museum! Her blir det mye å delta på av aktiviteter for store og små, og trivelig julestemning i alle hus. Her kan du også handle julegaver. Det er marked i bygata med salg av lokalproduserte husflidsvarer, og velfylte glass med gammeldags godteri i landhandelen.

Julemarked, Røros

3-6.desember

Med sine fargerike trehus, hvit snø som legger seg oppetter veggene og en blåtime som fortryller både store og små, danner verdensarven Røros den perfekte rammen for et utendørs julemarked. For sjuende året på rad arrangeres julemarkedet og igjen vil Røros’ sjarmerende handlegater fylles med trivelige markedsboder, julemat og tradisjonsrike førjulsaktiviteter. Under julemarkedet blir det, foruten stemningsfull julehandel i gater og butikker, hest og sledeturer, julesang, nisser i gatene og andre aktiviteter for små og store.

Julemarked på Berg Gård, Inderøy

5.desember

Det er igjen duket for det årlige julemarkedet på Berg Gård. Utstillere med husflid, kort, kremer/sminke, bakst, flatbrød, julegodt, smijern, redesign/shabby art, julegløgg og cupcakes med mer. Det blir også salg av juletrær og julenek, og det er åpen gårdsbutikk med julemat og gode tilbud, blant annet lammerull, julesylte, juleskinke, pinnekjøtt, ribbe, rakfisk og annen gårdsmat. Interiør og gaveartikler. Salg av mat, påsmurt, kaker og kaffe og gårdsquiz der du kan vinne gaveeske med gårdsmat

Julemarked i Lysøysundet, Fosen

5.desember

Jul Igjen, Stiklestad

5-6.desember

På leting etter den gode gamle julestemninga? Da bør du ta turen til Stiklestad og få med deg Jul Igjen. Vær der når flere hundre fakler tennes langs stier og hus, og det lyser lunt fra alle stuer. Da er det julemagisk på Stiklestad. Under Jul igjen våkner museumshusene til liv og jula forberedes i alle tun. Kanskje det frister med en liten smaksprøve på medisterkaker og krydderøl? Barna kan få bli med på juleforberedelser som lysdypping, møte snekker Andersen og “Jul på Husmannsplassen”. Tradisjon tro skal julegrisen slaktes på husmannsplassen med musikalsk følge. Kanskje dukker fjøsnissen opp? I Gjersinghuset feirer de julaften anno 1958, gløtt gjennom vinduene og lytt! Gjennom julesmaker, juledufter og stemningsfull sang og musikk, håper vi at alle går hjem med en koselig førjulsstemning! Julemarkedet har mange produsenter av lokal mat, husflid, handverk og redesign. Kan det friste med julefisk, flatbrød, hjemmelaget sennepssaus eller sjokolade? Varme votter og koselige nisser finner du også blant mange andre husflidsvarer. Julemusikk hele dagen med trekkspill, gitar, kor og nisseorkester.

Namdalsmuseets tradisjonelle julemarked, Namsos

5. og 6. desember

Museet pyntes til jul og området og husene fylles med aktiviteter. Arrangørene planlegger et julemarked som skal få besøkende i topp julestemning. Av aktiviteter for barn kan blant annet nevnes gang rundt juletreet, kjøring med hest og slede, eventyrstund og  juleverksted. Kanskje kommer til og med nissen. Fra husene og fra boder på området selges det husflid og kortreist mat fra distriktet, så her her det muligheter for å kunne kjøpe seg både en julegave og en godbit til jul. Museet selger rømmegrøt, vaffelkake og kaffe, så ingen skal trenge å gå sulten hjem.

Jul på Husfrua Gårdshotell, Inderøy

6.desember

Juleverksted for barn, fortellinger om fjøsnissen, hesteridning/kjøring og gårdsbutikk som holder åpen med salg av interiør, gårdsmat, smykker, julenek, kranser og andre gaveartikler.

Julemarked, Kolvereid

10. desember

Velkommen til julemarked i Norges minste by! Boder med lokalmat, drikke og håndverk. Lokale lag, foreninger, kor og korps bidrar til den gode førjulsstemninga.

Julemarkedet i Trondheim

11-20.desember

Med 100 utstillere og 130 kulturaktiviteter i programmet inviterer arrangørene til det trettende julemarkedet på Torvet i Trondheim. I mørket blir det helt magisk med tusenvis av små lyspærer, scenelys og arbeidslys inne i markedsbodene. Vær en del av fellesskapet blant de mange som oppsøker julemarkedet. Her kan du handle unike håndverksprodukter eller lokalprodusert mat fra Bondens marked. Det er planlagt mange opplevelser både konserter, samtaler og teater. På julemarkedet er det en atmosfære som gjør at du senker skuldrene, kanskje setter du deg bare ned foran bålet i kafélavvoen og gjør rett og slett ingen ting.

Julemarkeder i Nordland, Troms og Finnmark 2015

Førjulseventyret i Henningsvær

1.november og frem til jul

Førjulseventyret i Henningsvær starter søndag 1.november med gløgg,rebus, butikker fullt med julevarer og god julestemning. På Engelskmannsbrygga finner du kunsthåndverkere som holder på med keramikk og glass, og her kan du blåse din egen julekule i glass. I Henningsvær finner du også en rekke små, koselige julebutikker. På Lysstøperiet kan du nyte kaffe og kanelbolle.

Jul inLåve, Steigen

15. november, 22. november og 6. desember

Skjelstad kunst og Kulturgård. En låve som oser jul, fylt til randen med lokale, heimlaga produkter. De har invitert bygdas flittige til å bruke låven som utsalgsted for deres makalause verk, det være seg spiselig eller brukanes. De selger grøt, elgboller og krydderkake!

Førjulsmarknad, Harstad

20-22. november

JULEMARKED I NORGE: Under Jul igjen våkner museumshusene på Stiklestad til liv og jula forberedes i alle tun.
JULEMARKED I NORGE: Under Jul igjen våkner museumshusene på Stiklestad til liv og jula forberedes i alle tun. Foto: FOTO: Øyvind Malum

Kunst, husflid og håndverk i Stangneshallen.

Førjulskos på Kjerringøy handelssted

21 og 28. november, 5. og 12. desember.

Arrangørene lover fortellerstund og leting etter selveste nissen. I bakeriet er det aniskringler som står på programmet, og du kan få kjøpe med deg hjem eller spise en rykende varm rett fra steinovnen vår. Det er åpent i kafeen med deilige fristelser, i kramboden kan du kjøpe julegodt, pynt og gaver, og i Djupstålet museumsbutikk finner du gaver til store og små.

Julemarked i Bodø sentrum

26. november - 20. desember

Lite og intimt julemarked med lokale håndverkere som produserer tradisjonelt håndarbeid, lefser, flatbrød, hobbyartikler, hjemelaget sjokolade, godterier, såper, smykker, bilder og blomsterdekorasjoner. De besøkende vil få servert gløgg og smaksprøver.

Jul på Berget, Hemnesberget, Hemnes

27-29. november

Hemnesberget og Lapphella har perfekte omgivelser for et utendørs julemarked. Det er tuftet på gamle og nye tradisjoner, som arrangørene ønsker skal gi gjestene en stemningsfull førjulstid. Her finner du utstillere innen lokalmat, julebakst, juletre, julenek, kunst og håndverk. Første helg i advent vil fylles med bl.a konserter, forestillinger, nissetog og julegrantenning. Det blir to tegneshow med Øisteins Juleblyant i Aulaen på Hemnesberget 27.11.

Adventskafé på Nord-Norsk Båtmuseum, Gratangen

27-28. november

Gratangen husflidslag arrangerer adventskafé. Salg av husflidsprodukter, lapskaus (fredag), grøt (lørdag) vafler, kaker, gløgg.                     

Julemarked Senter for nordlige folk, Samuelsberg

28. november

Senteret ønsker velkommen til julemarked og familiejulebord på åpen lørdag 28. november. De serverer tradisjonell julemat fra kl. 13. Manndalen er stedet for julemarkeder denne lørdagen; både på Husfliden og senteret.

Julefryd i Harstad

28. november, 5. desember og 12. desember

Julefryd i Harstad er tre lørdager med julemarked og aktiviteter for barn og voksne i sentrum av Harstad.

Jul i Sørbyen, Brønnøysund,

28-29. november og 12-13. desember

Her er det julemesse med salg av håndtverk og mat, hesteridning, orgelkonsert, diverse juleverksted for barn og voksne, samt åpne kafeer og butikker i den gamle bydelen, som selvfølgelig er pyntet opp til jul.

Rundhaugsmartnan, Rundhaug, Målselv

4-5.desember

Julemarked, Gibostad

5. desember

I den lille bygda Gibostad, er det har julemarked i idylliske Gamle Gibostads julegate. Her blir det salg av julevarer, bakverk, matsalg, Snyfjellnissen kommer og det er nevnt at hest og slede kanskje tar veien også. Aktiviteter for barn og fortellerstund om Snyfjellnissen er der, og det kan skrives ønskeliste til jul som kan puttes i Snyfjellnissens postkasse.

Gammeldags jul i fiskeværet Å, Lofoten

Lørdag 5. desember

Kultursenterets Julemarked, Bodø

5-6. desember

For 4. år på rad arrangeres Kultursenterets Julemarked! Med fokus på kunsthåndverk, kortreiste delikatesser og kulturopplevelser for store og små, begynner julemarkedet å bli en førjulstradisjon i Bodø. I forlengelse av markedet vil det som tidligere foregå aktiviteter på tunet, som glassblåsing og musikk. Velkommen til en stemningsfull førjulshelg!

Julemarked, Gratangen

12. desember

JULEMARKEDER I NORGE: Er det en landsdel i Norge som kan garantere julestemningen, så må det være Nord-Norge. Dette er tatt litt utenfor Tromsø.
JULEMARKEDER I NORGE: Er det en landsdel i Norge som kan garantere julestemningen, så må det være Nord-Norge. Dette er tatt litt utenfor Tromsø. Foto: FOTO: Colourbox.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning