Interiør inspirasjon

Da Kine og Kristoffer rehabiliterte huset i Drammen prøvde de seg på litt vågal fargebruk

Det gikk sånn passe...

REHABILITERTE HUS I HJEMBYEN: Kine og Kristoffer flyttet fra en nyoppusset leilighet på Tøyen i Oslo og til hjembyen Drammen.
REHABILITERTE HUS I HJEMBYEN: Kine og Kristoffer flyttet fra en nyoppusset leilighet på Tøyen i Oslo og til hjembyen Drammen. Foto: FOTO: Anne Bråtveit
Publisert Oppdatert

Kine og Kristoffers tips

Bland klassisk og moderne. La husets klassiske karakter synes på innsiden også, selv om du foretrekker et moderne interiør. Vi behandlet det opprinnelige furugulvet, og valgte profilerte fotlister for å beholde noe av det gamle preget.

Lag atmosfære uten farger. Harde kontraster og grafiske mønstre kan bli sterilt. Derfor har vi brukt mye treverk i innredningen, og plassert planter i alle rom. Det tilfører en organisk varme som balanserer det kjølige.

- Vi liker jo stort sett at ting er enkelt. Men denne gangen tenkte vi at vi skulle være dristige og prøve litt farger, sier Kine Ask Stenersen til interiørmagasinet Bonytt.

På denne tiden har de akkurat flyttet ut av en nyoppusset leilighet på Tøyen, de er i gang med å rehabilitere et hus i hjembyen Drammen. Kine er gravid, og det er bare tiden og veien. Så blir Vilmer født, to måneder for tidlig. Soverommet er det eneste som er fullført.

- Vi fikk hjelp av venner til å male ferdig. Først prøvde vi med en gråblå farge på veggene. Men den ble mer lilla lavendel, det funket ikke. Så det ble hvitt i stedet, forteller Kine.

Selv om det på det tidspunktet var praktisk å komme raskt i mål, har ikke Kine og Kristoffer lyst til å gi opp fargesporet. De prøver i trappen også, denne gangen med en lysere blåtone.

- Men den ble jo helt lik fargen som allerede var der. Så da ble det hvitt der også.

Det er når Kine står der og maler, om og om igjen, med en nyfødt i hus, at hun virkelig forstår hvor viktig interiør faktisk er for henne.

Harde kontraster

Parets interesse for interiør blir tydelig for dem som kommer på besøk. Rommene er åpne og lyse, men preget av harde kontraster. Her er det hvitoljede furugulv og hvitmalte vegger mot svarte fondvegger.

Det er innredet med grafiske mønstre på bilder, puter og tepper – mønstrene går stort sett i svart og hvitt, de også.

- Heldigvis er vi ganske enige om hvordan vi vil ha det, Kristoffer og jeg. Vi kommer ofte frem til den samme løsningen, uavhengig av hverandre. Samtidig er vi nok litt forskjellige.

- Jeg ønsker at ting går litt fort, og styrer etter følelsene mine, mens Kristoffer bruker mer tid på å finne løsninger. Han er veldig opptatt av nøyaktighet.

Artikkelen fortsetter under bildegalleriet.

Derfor er også vinduene, døråpningene og møtet mellom vegg og tak uten listverk. Dette er presisjonsarbeid som krever tålmodig. Det er en grunn til at de fleste av oss går for lister.

- Jeg tenker at han noen ganger har rett når han tar det med ro. Samtidig har også han sett at alt ikke alltid trenger å være pinlig nøyaktig, spesielt når man nettopp har fått barn, sier hun til Bonytt.

Dyrket husets kvaliteter

Huset i Drammen var nok typisk for sin tid. Det første som møtte deg i gangen var en rekke dører. Deretter var det rom på rom, og enda flere dører. I annen etasje et trangt bad, på størrelse med et gjestetoalett, ifølge Kine.

Spørsmålet var ikke hvilken farge veggene skulle ha, eller ikke ha. Først gjaldt det å finne ut av hvilke vegger som skulle stå igjen, og hvilke som skulle vekk.

Mange vegger og dører ble fjernet. Det var om å gjøre å få mest mulig ut av det de likte best med huset: utsikt uten innsyn og mye dagslys. Derfor sørget de for å få et stort allrom med kjøkken og stue, og erstattet de gamle vinduene med nye, større. Slik fikk de enda mer utsikt, enda mer lys. De bygget også et bad i første etasje, i normal størrelse.

PLANLØSNING: Her kan du se planløsningen til Kine og Kristoffer sin bolig.
PLANLØSNING: Her kan du se planløsningen til Kine og Kristoffer sin bolig. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Privat

Fikk de da alt de ønsket seg?

- Ikke helt, det hadde vært fint med et eget vaskerom. Og et ekstra soverom til gjester. Men det får bli en annen gang. Drømmen er jo å bygge et hus selv en dag, helt fra bunnen, forteller ekteparet til Bonytt.

 

Vil du ha de beste sakene våre på epost? Meld deg på vårt nyhetsbrev.

Vil du heller følge oss på Facebook? Lik oss, da vel!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning