Blått interiør

De hadde spesielt ett kriterie da de pusset opp

Men det skulle ikke være slik at alle og enhver oppdaget det straks man kom innenfor døren.

FRESH BOLIG: Resultatet har blitt en vakker og moderne bolig der det er lett å kjenne seg hjemme.
FRESH BOLIG: Resultatet har blitt en vakker og moderne bolig der det er lett å kjenne seg hjemme. Foto: FOTO: Jorunn Tharaldsen
Publisert Oppdatert

HER BOR:

Venke og Bjørn Tønsberg.

Leiligheten på 200 m² ligger på Ullern – med gode lysforhold og fin utsikt over byen og deler av Oslofjorden. Ekteparet bor alene i boligen etter at barna flyttet ut.

Eierne har bodd i utlandet i en lang periode, derfor hadde leiligheten nærmest stått uendret siden de flyttet inn på midten av 1980-tallet. Boligen var romslig og funksjonell, men interiøret mørkt og med gammel strietapet på flere vegger. Rominndelingen var dessuten strengt adskilt med vegger og dører.

Nå som eierne skal tilbringe mer tid i Norge, var det på tide med en radikal oppdatering og forandring. De hadde sterke meninger om hvilke endringer de ønsket seg, men interiørdesigner Naima Boger fikk forholdsvis fri tøyler.

Et essensielt stikkord måtte hun dog ta med seg: Blått.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

STUE: Et minimalistisk salongbord i herdet glass fra Bohus skaper en lett atmosfære og fremhever det abstrakte maleriet med grå og blå formasjoner, malt av billedkunstner Aashild Nitter, kjent for sine abstrakte tolkninger med naturen som inspirasjon. Sofaen har lenge vært i familiens eie, men har fått nytt trekk, supplert med nye puter i havets nyanser.
STUE: Et minimalistisk salongbord i herdet glass fra Bohus skaper en lett atmosfære og fremhever det abstrakte maleriet med grå og blå formasjoner, malt av billedkunstner Aashild Nitter, kjent for sine abstrakte tolkninger med naturen som inspirasjon. Sofaen har lenge vært i familiens eie, men har fått nytt trekk, supplert med nye puter i havets nyanser. Foto: FOTO: Jorunn Tharaldsen

En blå oase

- Eierne er veldig glade i blått, men det skal likevel ikke være slik at alle og enhver oppdager det straks man kom innenfor døren. Blå toner i kombinasjon med en lys og lett atmosfære er langt viktigere enn at alt det blå skal fremheves, forklarer hun.

Resultatet har blitt en vakker og moderne bolig der det er lett å kjenne seg hjemme. Alt fra gulv og tak til vegger, belysning, peisdesign og en del møbler er nytt. Veggen mellom spisestuen og det som tidligere var et tredje soverom er åpnet opp og gjort om til tv-rom. De nye fargene harmonerer med hverandre hele veien, og et lyst eikegulv gjør sitt til at man nærmest flyter fra rom til rom.

Beige og fargen «Hvit Lin» fra Jotun, samt en liten dose burgunder, er valgt som bakgrunn til alt det blå. Unike objekter som skulpturer, vakre tepper og nydelige malerier gir leiligheten en helhet der det blå kommer til sin fulle rett, uten å stjele for mye oppmerksomhet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

INSPIRASJON: 1. Veggen fra spisestue til tv- stue er åpnet opp og noe av fargen
fra teppet i spisestuen tas opp igjen i putene i sofaen og i bildet, signert Aashild Nitter. Kvinneskulpturen er laget Anne Berit Nedland.
2. Kjøkkendørene har fått nye håndtak, og blitt malt i samme farge som veggene i leiligheten. Lampen over kjøkkenøya er fra Davey Lighting.
INSPIRASJON: 1. Veggen fra spisestue til tv- stue er åpnet opp og noe av fargen fra teppet i spisestuen tas opp igjen i putene i sofaen og i bildet, signert Aashild Nitter. Kvinneskulpturen er laget Anne Berit Nedland. 2. Kjøkkendørene har fått nye håndtak, og blitt malt i samme farge som veggene i leiligheten. Lampen over kjøkkenøya er fra Davey Lighting. Foto: FOTO: Jorunn Tharaldsen

Godt lys

Døråpningen mellom stue og gang er utvidet både i høyde og bredde og gir dagslyset fri flyt gjennom rommene. I tillegg er det montert innebygde takkasser med spotlights som lyser opp rommene i den mørke årstiden. De tunge gardinene som hang her før, er byttet ut med lyse, florlette gardiner som har fått nytt oppheng fra skjulte kasser bygget oppunder taket.

SOVEROM: I et av soverommene er alt fra sengegavl til sengekappe, sengeteppe, puter og liftgardin laget av tekstiler fra Designers Guild. Nattbordslampene er gamle klenodier, mens nattbordene er fra Ikea. Den store kelim-bagen har eier tatt med hjem fra en reise.
SOVEROM: I et av soverommene er alt fra sengegavl til sengekappe, sengeteppe, puter og liftgardin laget av tekstiler fra Designers Guild. Nattbordslampene er gamle klenodier, mens nattbordene er fra Ikea. Den store kelim-bagen har eier tatt med hjem fra en reise. Foto: FOTO: Jorunn Tharaldsen

Plass til kunst

Spisestuen er dominert av et sjeldent langbord som har forhistorie som høyreist dør. Nå har døren fått en tykk glassplate over seg og står stått på et stilrent spesialbestilt understell i stål. Bordet er symmetrisk dekorert med to krukker breddfulle av tulipaner og to krukker med hver sin grønne plante. På siden sitter en ung mann i gips og tenker over tingenes tilstand. Skulpturen er laget av Anne Berit Nedland, og har en slik ro rundt seg at det smitter over på interiøret.

SPISESTUE: Teppet på gulvet er et medbrakt smykke fra utlandet. De herskapelige høysetestolene er trukket i beige velur og stolene langs sidene er kledd
i lyst linstoff. Den dekorative, transparente pendellampen i glass over bordet er fra Davey Lighting. Langs store deler av veggen i spisestuen
står et vitrineskap tegnet av Finally Living og snekkerbygget på mål av Brubakken Home.
SPISESTUE: Teppet på gulvet er et medbrakt smykke fra utlandet. De herskapelige høysetestolene er trukket i beige velur og stolene langs sidene er kledd i lyst linstoff. Den dekorative, transparente pendellampen i glass over bordet er fra Davey Lighting. Langs store deler av veggen i spisestuen står et vitrineskap tegnet av Finally Living og snekkerbygget på mål av Brubakken Home. Foto: FOTO: Jorunn Tharaldsen

Vil du lese flere slike saker? Meld deg på vårt nyhetsbrev og følg Klikk Bolig på Facebook.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning