Interiør barnerom

Sofia ønsker ingen farger på rommet sitt, mens Selma må ha farger

Slik innreder du barnerommet.

INTERIØR TIL BARNEROM: Sofia sitt rom til venstre. Selma sitt rom til høyre.
INTERIØR TIL BARNEROM: Sofia sitt rom til venstre. Selma sitt rom til høyre. Foto: FOTO: Sveinung Bråthen
Publisert Oppdatert

De fleste barnerom trenger kun tre elementer, mener interiørdesigner Aina Sollie Steen. Hun er mamma til tvillingene Selma og Sofia Steen Skåning (11).

- Det viktige er seng, oppbevaringsmuligheter og lekseplass. Om arealene ikke er så store, og man ikke kan velge fra øverste hylle, så kan rommet like fullt bli trivelig, forklarer hun til magasinet Bonytt.

Det er viktig at rommet ikke bare er praktisk, men også har dekorative elementer. Steen liker å ta inn skap som ikke er integrert i rommet, for eksempel vitrineskap, for å gi rommene mer sjel og personlighet. Hun er også opptatt av å rydde ut leker som ikke lenger er i bruk.

- Mine barn er til dels selvrensende der, de er glade i loppemarkeder, både å gi til og å kjøpe fra. Det er fine egenskaper, sier hun.

Interiør til barnerom

For små barn er gjerne lekene fargeklattene i rommet, men på et tidspunkt er ikke barna så opptatt av leker lenger. Da er det greit å få inn farger ved hjelp av tekstiler. Det at sengen kan gjøres om til sofa på dagtid er fint når man liker å ha venner på besøk.

Steen synes også man kan tenke kreativt rundt valg av skrivebord.

- En bordplate kledd med voksduk kan endre uttrykk bare ved at du skifter duken. Et eldre spisebord fra loppemarked er også en hyggelig løsning.

Under finner du rommene til tvillingsøstrene Selma og Sofia Steen Skåning. Se hvilke valg jentene har gjort for å trives.

Selma ønsket seg farger

- Det beste med rommet mitt er at det er så koselig, sier Selma Steen Skåning (11) til Bonytt.

Sammen med sin mor, interiørdesigner Aina Sollie Steen (42), planla de forvandlingen nøye. Hvordan kunne de gjøre et relativt lite rom med betongvegger om til en innbydende kosekrok for en jente som snart er tenåring? På budsjett?

- Mamma spurte meg hvilke farger jeg likte best. Jeg liker mange, også er jeg veldig glad i å gå på loppemarkeder for å finne ting som gir rommet sjel, sier Selma.

Sjel og personlighet var akkurat det rommet så sårt trengte. Vegger av betong ble derfor kledd med MDF-plater som gir veggene en koselig struktur, og betonggulvet ble kledd med parkett i gran. Grepene gjør at rommet ser ut som om det er en del av en gammel trevilla, i stedet for et rom i en moderne blokkleilighet.

- Jeg synes fargene gjør rommet lunt. Det er kanskje ikke så stort, men det er plass til hvert fall tre overnattingsgjester, sier Selma.

Et relativt lite rom krever gode oppbevaringsmuligheter og en ryddig beboer.

- Jeg rer opp sengen hver dag. Om jeg ikke rekker det før skolen, gjør jeg det etterpå, sånn at den funker som en sofa om dagen. Før delte jeg rom med søsteren min, men det er mye bedre å ha eget rom. For jeg er den ryddigste av oss, sier hun.

Fersken, grønt, rosa, og gult på tekstilene står godt sammen, side om side. Og innerst i rommet, under de smale vinduene, er et stykke MDF skåret til i samme lengde som endeveggen. Platen er kledd med en voksduk, som er stiftet fast. Der kan tre barn fint sitte og gjøre lekser sammen.

Det er bare det at Selma helst ikke gjør lekser på rommet sitt.

- Nei, jeg gjør lekser i stuen. Men jeg ønsket meg skrivebord på rommet likevel, for jeg gjør hobbyting der. Jeg tegner og lager ting, og hører på musikk fra radioen mens jeg holder på.

Som et neste prosjekt skal hun og mamma lage en lampe sammen, av kurv og fargerik tråd.

Sofia valgte å innrede med svart, hvitt og grått

Foto: FOTO: Sveinung Bråthen

Selma har alle fargene på rommet sitt, jeg vil helst bare ha svart og hvitt, sier Sofia Steen Skåning (11) til magasinet Bonytt, og sikter til tvillingsøster Selma, som har rom vegg i vegg.

Også hun hadde en planleggingsdag sammen med mamma, interiørdesigner Aina Sollie Steen, før de satte i stand rommet. De snakket om hvordan Sofia ville ha det nye rommet sitt, et rom som skal ta henne gjennom ungdomstiden.

- Før var alt rosa på rommet mitt. Nå ønsket jeg meg et rom i bare svart, hvitt og grått. Men det beste med rommet er denne sengen. Om natten sover jeg i den og om dagen er den en sofa, sier hun, og stryker hendene fornøyd over det lyse sengeteppet.

Som sin søster gjør hun helst lekser i stuen, men behovet for et bord å sitte ved på rommet er fortsatt til stede.

- Jeg har mye besøk. Når jeg ikke trener cheerleading med Galaxy, så har jeg venner her. Jeg deler venner med Selma og vi er jo ofte mange. Det er fint å kunne sitte ved bordet da, sier hun til Bonytt.

Det at hun har gått bort fra farger på soverommet, betyr ikke at hun ikke liker dem.

- Nei, jeg ville aldri hatt et helt hus i bare svart og hvitt. Akkurat som at jeg aldri ville hatt et helt hus som var bare moderne. Det må litt gamle ting til også, og jeg elsker loppe­markeder, der er det lett å finne morsomme ting å pynte med, sier hun.

Sofia ler når jeg spør om hun er like ryddig som søsteren.

- Jeg er kanskje litt mindre ryddig enn henne, men jeg liker best når det er ryddig her, man må jo kunne finne tingene man har.

Og om hun kunne tenke seg noe mer på rommet? Noe annerledes?

- Kanskje en klokke på veggen der borte, der er det litt tomt. Og kanskje litt flere knagger under bokhyllen. Hvis jeg får mer plass til å henge opp ting, er det større sjanse for at jeg holder det ryddig her, sier hun lurt.

Foto: FOTO: Sveinung Bråthen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning