Se interiørbloggernes flotteste festbord

Inspirasjon til 17.mai-bordet

Om du lurer på hvordan du skal dekke til fest på selveste nasjonaldagen kan kanskje disse bloggerne hjelpe deg.

FLOTTE FESTBORD: Det finnes mange måter å pynte bordet på når du ksla dekke til fest.
FLOTTE FESTBORD: Det finnes mange måter å pynte bordet på når du ksla dekke til fest. Foto: FOTO: Hokusfiliokus.blogspot.com, Lovepeacepionies.blogspot.com og Stineshjem.blogspot.com
Publisert Oppdatert
HJEMMELAGET: Kreativ og hjemmesnekret bordpynt fra damen bak bloggen Designhund.blogspot.com
HJEMMELAGET: Kreativ og hjemmesnekret bordpynt fra damen bak bloggen Designhund.blogspot.com Foto: FOTO: Designhund.blogspot.com

Mai er sesong for selskaper og feiring, en måned hvor det ofte klemmes inn både barnedåp, konformasjoner og ikke minst 17.mai. Og enten det er Champagnefrokost eller en femretters middag du skal diske opp med på årets nasjonaldag, kan det kanskje være at du trenger ideer til hvordan festbordet kan dekkes.

Nib

Månedens utfordring på Nib (Norske interiørblogger) var temaet "Festbord", og som vanlig var responsen enorm fra interiørinteresserte landet over.

Det hersker ikke tvil om at disse bloggerne vet hva de snakker om når det gjelder å dekke til fest, for her kan man fråtse i bilder av de lekre bord og vakre detaljer.

Så enten du er av en tradisjonelle typen eller ønsker deg et festbord litt utenom det vanlige, så finner du sikkert din favoritt blant disse flinke bloggernes bord.

Fargefest

Ingrid med bloggen Fjeldborg har dekket sitt festbord med knallfarger og søte detaljer. Så elsker du farger og en har en stil som er litt uhøytidelig, kan kanksje dette være bordet for deg. For det er vel ingen som sier at 17. mai bordet må være kledd i rødt, hvitt og blått?

SUKKERTØYFARGER: Ingrid med bloggen Fjeldborg har dekket sitt festbord med de søteste klareste farger.
SUKKERTØYFARGER: Ingrid med bloggen Fjeldborg har dekket sitt festbord med de søteste klareste farger. Foto: FOTO: Ingrid G. Aune

Inn med naturen

At naturelementer er in i interiørets verden har vi vært klar over en stund nå. Tapeter med bjørkeskogmønster, puter med ugler; vi har omfavnet naturen inne i huset. Og nå har den også funnet vein til bordet, slik som her hos Cecilie med bloggen Cecilies Lykke. Duse farger og en vakker kvist får pryde bordet, sammen med duse blåtoner og myke saueskinn på stolene. At hun har skrevet ut navnelappene med Dymomaskin strammer opp inntrykket og gir bordet et personlig preg.

Linda som driver bloggen Hviit, og nettbutikken med samme navn, har slett ikke holdt seg til hvitt, som man kanskje skulle kunne tro, men har istedet dekket bordet i knallfargene rosa og limegrønt. Vasen i sort/hvitt strammer opp og balanserer de knæsje fargene på bordet. Kult og vårlig!

Ut mot havet

SART NATUR: Cecilie har benyttet en grein som borddekorasjon og pyntet rundt denne.
SART NATUR: Cecilie har benyttet en grein som borddekorasjon og pyntet rundt denne. Foto: FOTO: Cecilieslykke
HVERDAG OG FEST: Hver dag er jo en fest, sier Linda bak bloggen - og nettbutikke - Hviit. Men langt fra hvitt er festbordet i rosa og grønt, med innslag av sort og hvitt som en morsom kontrast.
HVERDAG OG FEST: Hver dag er jo en fest, sier Linda bak bloggen - og nettbutikke - Hviit. Men langt fra hvitt er festbordet i rosa og grønt, med innslag av sort og hvitt som en morsom kontrast. Foto: FOTO: Hviit.blogspot.com

Stine med bloggen Stines Hjem har dekket et bord som gir assosiasjoner til late dager ved strandkanten. Duse toner i blått, beigt og grønt hinter til sommeren og ser lekkert ut mot bordet i grovt treverk.

En annen som drømmer om sol og sommer når hun dekker festbordet er Ann fra bloggen Glassveranda. Her er et bord pyntet i mer klassisk stil, men med samme følelse av sjø og sommer.

Ida Sussanne med bloggen Sukkertøy For Øyet derimot har holdt seg til det hun liker aller best, nemlig farger som er som en skikkelig godtepose. Her er festbordet holdt i rosa og turkis, og sammen med bordet med ulike stoler blir inntrykket tøft og ikke for søtt.

MED NATUREN TIL BORDS: Her er det vakre festbordet til Stine dekket i grønn og gråtoner. Legg merke til hvor flott det kan bli med blomster og kvister på gamle melkeflasker!
MED NATUREN TIL BORDS: Her er det vakre festbordet til Stine dekket i grønn og gråtoner. Legg merke til hvor flott det kan bli med blomster og kvister på gamle melkeflasker! Foto: FOTO: Stineshjem.blogspot.com

Personlig preg

Signe med bloggen Signe Pling har dekket et lekkert bord med innslag av lilla. Sammen med mye hvitt blir inntrykket både delikat og moderne. Spesielt synes vi treklossene med matrelaterte ord trykket på var kul bordpynt. YUM!

Lekkert er det også hos Lotta med bloggen Lottas Himmelrom. Her er vi igjen tilbake til rå naturlige farger og dekor, mens søte detaljer som kvistene med gåsunger knyttet på serviettene myker opp.

HAGESELSKAP: Dersom godværet holder seg til 17.mai kan det jo være flott å dekke til selskap i hagen.
HAGESELSKAP: Dersom godværet holder seg til 17.mai kan det jo være flott å dekke til selskap i hagen. Foto: FOTO: Glassveranda.blogspot.com
SØTT SOM SUKKER: Kanskje ikke så rart at dette søre bordet kommer fra damen bak bloggen Sukkertøy For Øyet?
SØTT SOM SUKKER: Kanskje ikke så rart at dette søre bordet kommer fra damen bak bloggen Sukkertøy For Øyet? Foto: FOTO: Ida Sussanne Collier

Bak bloggen Petunika-Petunika står det ikke bare en, men to flinke bloggdamer, Vibecke og Silje. Disse kreative jentene har dekket festbordet sitt med pastellfarger, vårblomster og stoler som ikke passer sammen. Stilig og søtt på samme tid.

Hvite drømmer

Hos Marie og bloggen Fru Friis er hvitt hovedfargen på festbordet, og gjøre at andre farger får lov til å skinne. Som remsen med norske flagg strukket over bordet. Hvite tulipaner er det perfekte tilskudd på festbordet.

Hege og Hokusfiliokusbloggen har dekorert sitt festbord med gult og hvitt i kombinasjon med litt lyseblått. En søt og ungdommelig miks av prikker, vimpler, gule drops, fløteboller, sprudlevann, farget og transparent glass, lemonade, blonder, roser og amerikanske cookies, her er det klart til feiring!

LEKKERT OG LILLA: Med innslag av lilla har bloggeren Signe Pling dekket til fest på bordet.
LEKKERT OG LILLA: Med innslag av lilla har bloggeren Signe Pling dekket til fest på bordet. Foto: FOTO: Signe Ringstad
HIMMEL OG HAV: Brun - og blåtoner er vakre sammen på dette festbordet.
HIMMEL OG HAV: Brun - og blåtoner er vakre sammen på dette festbordet. Foto: FOTO: Lottashimmelrom.blogspot.com

Bli inspirert

Hos Love Peace and Pionies har bloggdamen Kristina dekket et kjempefint festbord med rosa som tema. Hjemmelagde vimpler, lubne blomster og søte detaljer gjør dette bordet festklart!

MISMATCH: Stoler som ikke passer sammen, pastell - og knallfarger sammen og en dose vårblomster skaper fest hos disse jentene.
MISMATCH: Stoler som ikke passer sammen, pastell - og knallfarger sammen og en dose vårblomster skaper fest hos disse jentene. Foto: FOTO: Petunika-petunika.blogspot.com

Sjekk også Nibs sider for mer inspirasjon og en fullstendig liste over alle bloggerne som deltok i utfordringen med å lage festbord. Her er det mange ideer å hente!

Les også:

Disse interiørbloggene bør du følge

HVITE TULIPANER: Flotte hvite tulipaner og norske flagg får pynte bordet til bloggeren Fru Friis.
HVITE TULIPANER: Flotte hvite tulipaner og norske flagg får pynte bordet til bloggeren Fru Friis. Foto: FOTO: Mariefriis.blogspot.com

Drøm deg bort i lekre interiører; Nå over 1000 bilder i inspirasjonsgalleriet

Slik blir hagen lettstelt

VÅRFARGER: Det passer fint med vårfarger på bordet på festlige maidager.
VÅRFARGER: Det passer fint med vårfarger på bordet på festlige maidager. Foto: FOTO: Hokusfiliokus.blogspot.com

Disse kakene baker du til 17.mai festen!

ROSA ROMANTIKK: Et nesten hvitt bord med innslag av duse rosatoner er både delikat og lekkert.
ROSA ROMANTIKK: Et nesten hvitt bord med innslag av duse rosatoner er både delikat og lekkert. Foto: FOTO: Lovepeacepionies.blogspot.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning