Farger på møblene

Innredning med farger

Huset i skogen er fylt med fargeklatter.

Publisert Oppdatert

Tina Wiinholt har egentlig et travelt liv i København.

LES OGSÅ: Nordisk stil i hjemmet

Som kontrast til det hektiske livet i byen, liker Tina og sønnen å tilbringe fredelige weekender ute på landet. Huset deres ligger ved Tisvilde, litt inne i landet og en fem minutters kjøretur fra havet. Selve huset måler 110 kvadratmeter og selve tomten er på nesten to mål. Det er et moderne hus med åpent kjøkken og allrom og mange vinduer, et trehus tvers igjennom.

LES OGSÅ: Storbyferie i København

ROMSLIG TOMT: Huset sett fra hagen. Store, gamle trær og annen vegetasjon finnes overalt på tomten.
ROMSLIG TOMT: Huset sett fra hagen. Store, gamle trær og annen vegetasjon finnes overalt på tomten. Foto: Foto: House of Pictures

Da Tina overtok huset, var det mørkebrunt utenpå med rå trevegger innvendig. Med sikker hånd er alt blitt malt og innredet med alle Tinas yndlingsting og farger. Tina er ikke redd for sterke farger, og hennes absolutte favoritter brukt i innredningen, er lilla, gul, oransje og hvit.

LES OGSÅ: Høst i naturfarger

Mye energi

Alle veggene og gulvene er malt kritthvite, slik at fargene i interiøret kommer ekstra godt fram.

- Det er spartansk og easy-living, men allikevel morsomt og fullt av energi, sier Tina. Hun prøver å skape en lett og luftig atmosfære i alle rommene, slik at naturen utenfor de store vinduene får lov til å dominere. Gardiner er derfor bannlyst i stue og kjøkken. En gartner har ryddet unna kratt og trær på utsiden av huset - en hel måned holdt han på - og resultatet ble at hun fikk mer luft.

- Det var helt vilt og gjengrodd, forteller Tina.

LES OGSÅ: Vedlikeholdsfri hage

Hun har en svakhet for interiør fra 70-tallet, både ting og farger. Og en litt romantisk stil sniker seg inn både her og der. Mange av de skjønne tingene huset er innredet med, er fra lokale loppemarkeder . Blant annet Tisvildeleje Loppemarked, hvor Tina og Noah også jevnlig står med sin egen bod og selger.

- Jeg liker selv en klassisk stil med enkel design, spritet opp med morsom grafikk og knallfarger, sier Tina.

Farget sofa

Husets hjerte er det store kjøkkenet, som henger sammen med stue og allrom - som selvfølgelig også er yndlingsrommet i huset. Her er det kjempestore vinduer ut mot hagen og vedovn i hjørnet av stuedelen. Tina hadde en stor, hvit sofa som skulle skiftes ut hjemme i København-leiligheten, men den ble farget lilla og fikk ny hedersplass i fritidshuset. Den ble til en «rød tråd» gjennom innredningen, hvor lilla titt og ofte trer fram.

LES OGSÅ: Trendy med lilla

Sofabordet var et gammelt bord som tidligere sto i hagen, og som nå er tatt inn i stuen. Det har en nydelig, gammel patina, som en artig kontrast til de mange fargene og nye tingene. Kjøkkenet er hvitt med smale vinduer over hele kjøkkenbenken. Tina elsker å lage mat og nyter å kunne se ut, uansett om det er ved oppvasken eller komfyren hun jobber.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning