Disse interiørbutikkene bør du få med deg.

Her shopper du interiør i London

Har du tenkt deg på førjulsshopping i London bør du passe på å legge inn et besøk på disse kule interiørbutikkene.

O JUL MED DIN GLEDE: Et julepyntet London med butikker som bugner av lekkert interiør fremskynder den gode julefølelsen.
O JUL MED DIN GLEDE: Et julepyntet London med butikker som bugner av lekkert interiør fremskynder den gode julefølelsen. Foto: FOTO: Produsenten
Publisert Oppdatert

Det er ikke uten grunn at nordmenn elsker London. Den pulserende verdensbyen har alt, er bare to små timer unna oss med fly (til billige flybilletter) og den norske kronen står i sterk kurs til det engelske pundet.

Julepyntede handlegater, som får Bogstadvein til å blekne i sammenligning, bugner av møbel-, design-, og interiørbutikker som vil få ethvert interiørelskende hjerte til å banke fortere.

I London vil du kunne fylle handleposene med både julegaver til hjemmet, og ikke minst til alle nære og kjære som setter pris det hotteste fra interiørverdenen. Så hva er det du venter på?

Vi anbefaler en tur innom disse butikkene:

1. Liberty

Det går nesten ikke an å ta en tur til London uten et besøk på det flotte varemagasinet Liberty, som ligger i en sidegate til gigantiske Regent Street. Her finner du både mat, mote og alt imellom, men det er interiøravdelingen som burde få førsteprioritet. Pass på å kjøpe med deg noen lekre julekuler til å henge på årets tre.

Liberty, Regent Street (Inngang fra Great Marlborough Street)

2. Graham & Green

Det er mange som har grått noen tårer over at nettbutikken Graham & Green ikke shipper til Norge. Men fortvil ikke, er du i London på førjulsshopping, kan du bare ta turen innom deres filial i vakre Primrose Hill. Obs: Forbered deg på at her kan Visakortet raskt få kjørt seg.

Graham & Green, 164 Regents Park Road

GRAHAM AND GREEN: Denne populære nettbutikken shipper desverre ikke til Norge, men heldigvis kan du handle når du er i London.
GRAHAM AND GREEN: Denne populære nettbutikken shipper desverre ikke til Norge, men heldigvis kan du handle når du er i London. Foto: FOTO: Produsenten
JULESTEMNING: Et besøk i London er ikke komplett uten en tur innom både Liberty og Harrod's. Pass på å kjøp med deg lekker julepynt.
JULESTEMNING: Et besøk i London er ikke komplett uten en tur innom både Liberty og Harrod's. Pass på å kjøp med deg lekker julepynt. Foto: FOTO: Produsenten

3. Harrods

Alle har hørt om Harrods. Er du i London er det legendariske varemagasinet et shoppe-must, om så bare for å la ganen fryde seg i mathallen. La deg også friste i interiøretasjen.

Harrods, 87-135 Brompton Road, Knightsbridge

4. The Cross

The Cross har lenge vært en favoritt blant stylister og andre som setter sin ære i å være kul på interiørfronten. Her finner du en eklektisk miks av mote, interiør, leker og annet smånips.

The Cross, 141 Portland Road

5. Zara Home

LITT AV HVERT: Det du ikke finner i London, det finner du nok ikke.
LITT AV HVERT: Det du ikke finner i London, det finner du nok ikke. Foto: FOTO: Produsenten
THE CROSS: Søte ting til hjemmet finner du her midt i Notting Hill.
THE CROSS: Søte ting til hjemmet finner du her midt i Notting Hill. Foto: FOTO: Produsenten

Vi slites mellom å erge oss over at Zara Home ikke finnes i Norge og å glede oss over at vi kan gjøre noen skikkelige interiørscoop når vi befinner oss i en by hvor de finner. Den store butikken på Regent Street er absolutt verdt et besøk. Fråts i lekkert sengetøy, etniske interiørdetaljer, søte ting til barnerommet og lekre duftelys. Blant annet.

Zara Home, 129 Regent Street

6. Habitat

Selv om det finnes en liten Habitatbutikk i Oslo nå, så kan den ikke sammenlignes i verken størrelse eller utvalg med Habitat i London. Om du sliter med å få med deg møbler hjem, så kan du nok i allefall la bankkortet få kjørt seg på kule småting, lamper og kjøkkenutstyr.

Habitat, 196-199 Tottenham Court Road

7. The Conran Shop

Har du ikke hørt om Terence Conran, er det kanskje på tide. Er du fan av lekkert interiør og flotte møbler burde du absolutt legge turen innom The Conran Shop i Marylebone, en av to butikker i London. Her kommer du garantert ut med masser av inspirasjon og en litt slankere lommebok.

The Conran Shop, 55 Marylebone High Street

8. Twentytwentyone

Twentytwentyone finner du klassikere og designfunn, som for eksempel Panton og Carl Hansen & Son. Og mange fler. Verdt et besøk om så bare for å drømme deg bort i kult interiør du egentlig ikke har råd til.

HABITAT: Vi har endelig fått en egen Habitat butikk i Oslo, men de i London er betydelig større - og har mer innhold.
HABITAT: Vi har endelig fått en egen Habitat butikk i Oslo, men de i London er betydelig større - og har mer innhold. Foto: FOTO: Produsenten
LEKKERT: Zara Home har ikke kommet til Norge ennå, og det er jo ekstra grunn til å fråtse litt når vi kommer over en butikk.
LEKKERT: Zara Home har ikke kommet til Norge ennå, og det er jo ekstra grunn til å fråtse litt når vi kommer over en butikk. Foto: FOTO: Produsenten

Twentytwentyone, 274 Upper Street

9. Next

Next er et mekka for interiørelskere som ikke har lyst til å bruke alle feriepengene på ett sted. Denne kjeden finnes over hele Storbritannia, og har masse kult til huset i form av småmøbler, kjøkkenutstyr, pynt og stæsj. PS: Har du små hjemme som venter på bygave kan du jo legge turen innom barneavdelingen, hvor du finner kule klær til en slikk og ingenting.

Next, Ramillies Street, Oxford Street

10. Aria

På Aria finner du de kule julegavene du ikke finner noen andre steder. Kjøkkenutstyr, lamper, kunst til veggene og tøffe ting til tenåringsrommet, her kan det være verdt å stikke innom skulle du befinne deg i denne delen av byen.

Aria, Barnsbury Hall, Barnsbury Street, Islington

11. Heal's

Heal's er nok en sukkertøyeske av en butikk som ikke shipper til lille Norge, noe som betyr at er du i London, ja så bør du benytte sjansen. Kjøp, kjøp, kjøp, og ikke tenk på kredittkortregningen, den kommer jo ikke før i januar likevel!

Heal's, 196 Tottenham Court Road

NEXT: Kult moderne interiør til en billig penge - på Next komemr du helt sikkert ut med noen handleposer.
NEXT: Kult moderne interiør til en billig penge - på Next komemr du helt sikkert ut med noen handleposer. Foto: FOTO: Produsenten

12. Debenhams

Debenhams er en kjede varemagasiner som finnes over hele Storbritannia. Her kan du, i tillegg til mote og skjønnhetsprodukter, også finne store velfylte interiøravdelinger, med ting til hjemmet som garantert koster mindre enn hjemme i Norge.

Debenhams, 334-348 Oxford Street

13. House of Fraser

House of Fraser er en av Storbritannias største varemagasinkjeder. Her finner du alt under ett tak, ikke minst en imponerende interiøravdeling. Vel verdt et besøk.

House of Fraser, 318 Oxford Street

14. Mint

Interiørfrelste bør legge turen innom butikken Mint. Her kan du handle med deg kule ting du ikke finner hjemme i Norge. Selv om du går hit med det målet å handle julegavene, er det fort gjort at du plukker med deg en fjorten-femten ting til deg selv også. lekkert.

Mint, North Terrace, Alexander Square

15. The White Company

The White Company ble født i 1993, da grunnleggeren av det nå gigantiske interiøremporiet ikke kunne finne hvite ting til hjemmet som var fine nok eller av høy nok kvalitet. Dermed tok hun saken i egne hender. Resultatet er en butikk hvor du kan drømme deg bort i lekkert hvitt interiør. Sengetøy, barneklær, håndklær, duftelys, alt i hvitt, hvitt, hvitt.

The White Company, 12 Marylebone High Street

16. The Design Centre

Er du interessert i interiør og design bør du absolutt legge turen innom The Design Centre når du er i London. Her finner du et gigantisk bygg dedikert alt som hører hjemmet til. Over 500 internasjonale designere og produsenter fordelt på 90 store showrooms gjør dette til en shopping opplevelse du sent vil glemme.

The Design Centre, The North Chambers, Chelsea Harbour

17. Cath Kidston

Om du elsker fargerike nostalgiske mønstre, er Cath Kidston et stopp du burde få med deg. Her finner du alt mulig av interiørartikler og klær, alle i de ikoniske gla' fargene og mønstrene Cath Kidston er blitt så kjent for. OK priser gjør dette til et perfekt sted å shoppe med seg julegaver hjem.

Cath Kidston, 158 Portobello Road

18. John Lewis

Det går nesten ikke an å ha vært i London uten å ha vandret seg en tur innom John Lewis. Det gigantiske varemagasinet midt på travle Oxford Street ser aldri så imponerende ut som ved juletider, og burde absolutt være et must om du traver gjennom London på jakt etter ting til hjemmet - eller julegavene med det lille ekstra. Hit går du for å finne kul julepynt du absolutt ikke finner hjemme.

John Lewis, 300 Oxford Street

19. Paperchase

Paperchase er en kjede med butikker som selger alt du kan tenke deg av kort og papirprodukter, ofte med fargerike moderne mønster. Her finner du også mye kul pynt rundt juletider, og ikke minst flotte julekort.

WINTERWONDERLAND: Butikken The White Company, som har filialer over hele Storbritania, har interiør i hvitt, hvitt, hvitt.
WINTERWONDERLAND: Butikken The White Company, som har filialer over hele Storbritania, har interiør i hvitt, hvitt, hvitt. Foto: FOTO: Produsenten

Paperchase, House of Fraser, 318 Oxford Street

20. Designers Guild

Er du glad i farger i interiøret hører det kanskje hjemme med en liten tur innom interiørdronningen Trisha Guilds egen butikk, Designers Guild. Her finner du tekstiler, tapet, sengetøy og håndklær, alle i kjedens kjente fargerike signatur.

Designers Guild, 267 King's Road

21. Urban Outfitters

Urban Outfitters er kanskje mest kjent for sine urbane moteklær, men det er verdt å få med seg at den amerikanske kjeden også har en interiøravdeling. Her finner du mange kule bøker om mote, reise, interiør og design, i tillegg til kjøkkenutstyr, duppeditter og annet tøft stæsj i stilen industri/vintage.

Urban Outfitters, 42-56 Earlham Street, Covent Garden

22. Anthropologie

Det er ikke mer enn et par år siden Anthropologie, som er en amerikansk butikkjede, åpnet i England, men på den tiden har den rukket å bli en favoritt blant både moteløver og interiørfrelste. Her finner du vintage-inspirert interiør, alt fra gulvtepper og lamper, til kopper og kar som ser ut som de kunne vært hentet i oldemors hus. Elsker du stilen er denne butikken et must.

Anthropologie, 158 Regent Street

23. Nicole Fahri Home

Nicole Fahri er en kjent motedesigner, som så mange av sine likesinnede, også har tatt steget over til interiør. Resultatet er møbler, tekstiler og glasstøy som oser av deilig luksus i nøytrale dempede farger. Her er det lett å gjøre ønskelisten lengre - og dyrere.

Nicole Fahri Home, 115 Fulham Road

UNIK: Butikken Pedlars har masse søte småting til hjemmet.
UNIK: Butikken Pedlars har masse søte småting til hjemmet. Foto: FOTO: Produsenten
JOHN LEWIS: Det gigantiske varemagasinet bør avlegges et besøk. Du kommer ikke til å angre.
JOHN LEWIS: Det gigantiske varemagasinet bør avlegges et besøk. Du kommer ikke til å angre. Foto: FOTO: Produsenten

24. The Rug Company

The Rug Company er stedet å dra om du er på jakt etter et gulvteppe du garantert ikke kommer til å finne hos naboen. Her har man innledet samarbeid med kjente designere som Marni, Paul Smith og Vivienne Westwood, som alle har designet gulvtepper i egen stil for salg her. Kule mønstre, farger og ikke minst høy kvalitet.

The Rug Company, Harrods - 3rd Floor, 87-135 Brompton Road

25. SCP

Hos SCP finner du moderne møbler, tidløs design, tøffe lamper og moderne tekstiler. Prisnivå som ligger lavere enn hjemme gjør at du burde ta turen innom om du elsker design-klassikere eller interiøret med det lille ekstra.

SCP, 87 Westbourne Grove, Notting Hill

26. Skandium

Kanskje merkelig å reise fra Norge til London for å kjøpe skandinavisk interiør, men Skandium er absolutt verdt et besøk om du skulle befinne deg i den engelske hovedstaden. Her finner du varer og interiør fra kjente og kjære som Ittala, Design House Stockholm, Marimekko m.m.

Skandium, 245-249 Brompton Road

27. Labour and Wait

Labour and Wait selger kjøkkenutstyr og annet småinteriør til hjemmet. Kule ting som passer perfekt å gi bort i gave.

Labouor and Wait, 85 Redchurch Street

28. Alfie's Antique Market

Alfie's Antique Market er det mest kjente og kjære innendørs markedet for vintage og antikke gjenstander i London. Her kan du finne mange unike interiørskatter.

Alfie's Antique Market, 13-25 Church St, Marylebone

29. Tom Dixon Shop

THE RUG COMPANY: Mote for gulvet kjøper du hos The Rug Company.
THE RUG COMPANY: Mote for gulvet kjøper du hos The Rug Company. Foto: FOTO: Produsenten

Tom Dixon er en superkjendis i interiørverdenen, og lampene hans henger i trendy og stilbevisste hjem verden over. I tillegg til lamper, finner du også her en liten møbelkolleksjon og andre interiørartikler signert denne mannen. Absolutt verdt et besøk.

Tom Dixon Shop, Wharf Building, Portobello Dock, 344 Ladbroke Grove

30. Marks & Spencer

Gode gamle Marks and Sparks, som britene selv kaller kjedegiganten Marks and Spencer. Klarer du å komme deg forbi den fantastiske matavdelingen, er interiørdelen slett ikke verst heller. Her finner du flott julepynt og alt annet du måtte trenge til hjemmet, til en helt overkommelig pris. OBS: Terence Conran har akkurat designet en kjempekul møbel- og interiørkolleksjon for M&S.

Marks and Spencer's, Marble Arch, 458 Oxford Street

Kart over alle butikkene

<br/> <small>Vis <a href="http://maps.google.no/maps/ms?msid=214974751371148881985.0004b393c731aa36b9b13&amp;msa=0&amp;hl=no&amp;ie=UTF8&amp;ll=51.514698,-0.154296&amp;spn=0.066337,0.203216&amp;t=m&amp;vpsrc=0&amp;source=embed" style="color:#0000FF;text-align:left">London Shopping Guide</a> i et større kart</small> </p> <p> <strong>Les også:</strong> </p> <p> <a href="http://www.klikk.no/bolig/rom123/article678958.ece">Her shopper du interiør i Oslo</a> </p> <p> <strong> <a href="http://www.klikk.no/bolig/bonytt/article657101.ece">Her finner du de kuleste interiørbildene</a> </strong> </p> <p> <a href="http://www.klikk.no/bolig/rom123/article691001.ece">Her shopper du interiør i Stockholm</a> </p> <p> <a href="http://www.klikk.no/foreldre/barnimagen/navn/article717282.ece">Her er høstens ti mest populære babynavn</a> </p> </div>

ANTHROPOLOGIE: Drøm deg bort i lekkert interiør hos Anthropologie.
ANTHROPOLOGIE: Drøm deg bort i lekkert interiør hos Anthropologie. Foto: FOTO: Produsenten
MARKS AND SPENCER: Den nye kolleksjonen fra Terence Conran kan du få kjøpt hos M&S.
MARKS AND SPENCER: Den nye kolleksjonen fra Terence Conran kan du få kjøpt hos M&S. Foto: FOTO: Produsenten

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning