Funkisbolig

Bare 300 meter fra huset har familien en liten strand og brygge med båt

En arkitekt sørget for at planløsningen i ferdigmodellen ble akkurat slik familien ønsket seg.

FANTASTISK UTSIKT: Spisestuen har fantastisk utsikt over Lahellefjorden. Til høyre er det skyvedører ut til den 100 kvadratmeter store terrassen, som strekker seg rundt hele huset. Spisebordet og stolene er fra danske Skovby. Gulvteppet er håndknyttet i Marokko og kjøpt hos Eske. Lampene er modellen Copper Shade fra Tom Dixon. Alle vinduene i huset har svarte karmer i stedet for hvite.
FANTASTISK UTSIKT: Spisestuen har fantastisk utsikt over Lahellefjorden. Til høyre er det skyvedører ut til den 100 kvadratmeter store terrassen, som strekker seg rundt hele huset. Spisebordet og stolene er fra danske Skovby. Gulvteppet er håndknyttet i Marokko og kjøpt hos Eske. Lampene er modellen Copper Shade fra Tom Dixon. Alle vinduene i huset har svarte karmer i stedet for hvite. Foto: FOTO: Espen Grønli
Publisert Oppdatert

HER BOR:

Hvem: Familien Rosenvinge Olsen, med mamma Linda (36), pappa Fredrik (35) og barna Sofie (4) og Jenny (1 ½).

Hva: En 200 kvadratmeter stor enebolig fra Norgeshus bygget i 2015. Modellen Panorama er spesialtilpasset av arkitekt. Huset går over to etasjer, har fem soverom, og i tillegg en terrasse på 100 kvm som strekker seg rundt hele huset. Tomten er på rundt ett mål.

Hvor: På Sjuveenga i Sandefjord, innerst i Røysebekkilen, en tarm av Lahellefjorden. 

- Fjoråret var veldig spesielt for oss. Vi hadde en liten baby, kjøpte tomten i Sandefjord, tok alle avgjørelsene som måtte tas i forbindelse med det nye huset og solgte leiligheten i Oslo. I tillegg fikk jeg ny jobb – og så giftet vi oss i København! Det skjedde vel ikke én kveld at vi satt i sofaen og så på tv.

Linda Rosenvinge Olsen ler.

- Fredrik og jeg møttes i København, vi jobbet og bodde der i noen år før vi flyttet til Oslo. Vi ble veldig glad i byen, så det var naturlig å gifte seg der etter at Fredrik fridde – også i København! Vi hadde bryllupsseremonien i den vakre Marmorkirken, og etterpå feiret vi på gourmetrestauranten Mielcke og Hurtigkarl med 85 gjester, forteller hun.

Innimellom bryllupsforberedelsene brukte paret all sin tid på byggeprosjektet. Fredriks far driver Norgeshus i Sandefjord, og ble både medeier og byggeleder.

- Tomten var en naturtomt på fire mål som var altfor dyr for oss alene. Derfor var det veldig hyggelig at svigerfar Yngve ville spleise med oss. Vi kjøpte en fjerdedel, mens Norgeshus kjøpte resten. Bak huset vårt er det nå bygget fire frittstående rekkehus, forteller Rosenvinge Olsen.

Tomten måtte også sprenges ut, og et gammelt hus som sto der måtte rives.

- Yngve som er fagmann, så helt andre muligheter ved tomten enn vi gjorde. Vi var veldig begeistret for sjøutsikten, men det var vanskelig å se for seg hvor fint det kunne bli. I dag har vi en 230 kvadratmeter stor plen vendt ned mot sjøen, og om sommeren kan barna springe rett ut i gresset gjennom verandadørene i første etasje.

Artikkelen fortsetter under bildet.

IMPULSKJØP: – Tv-benken kjøpte vi i panikk da Bonytt skulle komme. «Vi må jo ha tv-benk», sa vi til oss selv. Men vi liker den veldig godt, da. Vi fant den på nettet i butikken Novasolo, sier Linda. Sofaen og bordet er fra Bolia, gulvteppet fra Skeidar og den enkle barnestolen i metall er kjøpt på et hagesenter. Peisen er fra Nordpeis. Fargen på veggen heter Minty Breeze (S3005-G20Y) og er fra Jotun. Pleddet er fra Hay.
IMPULSKJØP: – Tv-benken kjøpte vi i panikk da Bonytt skulle komme. «Vi må jo ha tv-benk», sa vi til oss selv. Men vi liker den veldig godt, da. Vi fant den på nettet i butikken Novasolo, sier Linda. Sofaen og bordet er fra Bolia, gulvteppet fra Skeidar og den enkle barnestolen i metall er kjøpt på et hagesenter. Peisen er fra Nordpeis. Fargen på veggen heter Minty Breeze (S3005-G20Y) og er fra Jotun. Pleddet er fra Hay. Foto: FOTO: Espen Grønli

Elsker fargeprøver og fliser

En arkitekt sørget for at planløsningen i ferdigmodellen ble akkurat slik familien ønsket seg.

- Vi begynte å bygge i desember 2014 og var ferdige til St. Hans i 2015. Svigerfar var helt enestående, vi hadde mange sene byggemøter, og for at vi skulle komme i hus til sommeren, la han blant annet all parketten i huset selv, forteller Rosenvinge Olsen.

Hun var i permisjon med den yngste datteren mens de bygget huset. Det er hun glad for. Ellers hadde hun ikke fått tid til å være så involvert i prosessen som hun var, tror hun.

- Jeg elsker å dra i butikken for å finne fargeprøver og kjenne på forskjellige fliser, og jeg drar gjerne på Ikea bare for å få inspirasjon. Det er nok jeg som har de fleste ideene og gjør researchen av oss, men Fredrik og jeg har veldig lik smak og er stort sett alltid enige.

Ga lysdesigneren frie tøyler

Paret var blant annet helt klare på at veggene ikke skulle males hvite. I overetasjen har de holdt seg til lyse, matte farger, og på bad og soverom har de gått for en mørkere palett.

-  Fargevalgene er nok det vi er aller mest fornøyd med i huset. I tillegg til trappen, som er bygget av en trappebygger fra Latvia, og det store badet nede med de mørke flisene.

Artikkelen fortsetter under bildegalleriet.

Hun proklamerer at hun er allergisk mot alt som er søtt, romantisk og shabby chic, og det er også tydelig at hun og Fredrik har bodd lenge i Danmark. Her er det rette linjer, lyse tresorter og stramme møbler som gjelder. I tillegg til trappebyggeren, hyret de også inn en lysdesigner for å få kul, optimal belysning.

- Vi ville ha noe utradisjonelt, noe som ga særpreg til huset, og ga designeren frie tøyler. Vi har sikkert flere lyspunkter på badet enn de fleste har i stuen, og da hun hadde plukket ut Tom Dixon-lampene til trappen og kjøkkenet, bare lukket vi øynene og dro kortet.

Da sommerferien endelig kom i fjor og familien kunne flytte inn, fikk de testet både badeliv og krabbefiske. Bare 300 meter fra huset har de en liten strand og brygge med båt.

- Hele sommeren løp jeg inn og ut i bikini og måtte klype meg selv i armen hver gang jeg så den fantastiske utsikten. På dagen tok vi med oss barna og bensinkannen i trillebåren og gikk ned til sjøen, og om kvelden, når de hadde lagt seg, satt vi på verandaen og grillet, drakk rødvin og så utover fjorden, forteller Rosenvinge Olsen.

Nå gleder hun seg til sommeren igjen.

- Her skal vi bo i mange år, det er veldig deilig å føle at vi har landet.

Vil du lese flere slike saker? Meld deg på vårt nyhetsbrev og følg Klikk Bolig på Facebook.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning