Leilighet på den franske riviera

- Huset er over hundre år gammelt

Lise og familien fant drømmeleiligheten i Antibes.

DRØMMELEILIGHETEN: Lise Trana Johansen og mannen fant etter en stund med leting drømmeleiligheten i Antibes.
DRØMMELEILIGHETEN: Lise Trana Johansen og mannen fant etter en stund med leting drømmeleiligheten i Antibes. Foto: FOTO: Yvonne Wilhelmsen
Publisert Oppdatert

Her bor:

Lise Trana Johansen med mann og jevnlige besøk av sine to voksne døtre Jannicke og Cathrine, samt svigersønn Anders.

Leiligheten på 220 kvm går over tre etasjer og ligger i gamlebyen i Antibes.

Antibes var byen Lise Trana Johansen og mannen aldri hadde stoppet i på sine mange ferieturer i Frankrike. Som regel bare saknet de farten, og pekte ut borgen til eventuelle gjester de hadde med seg, før de kjørte videre til Nice.

Så det var ikke der de først og fremst begynte å se da de endelig bestemte seg for å gjøre alvor av drømmen om et eget sted i Frankrike etter nærmere 20 års feriering mellom Nice og Marseilles.

- Vi har feriert i fjellene, inne i landet og ved sjøen. Leid hus, bodd på hotell og vært sammen med venner. Vi har stort sett prøvd det meste, og da vi skulle kjøpe ønsket vi oss til en liten landsby med smale gater, en baker på hjørnet, fiskehandler, slakter, og tilgang på hyggelige spisesteder, forteller Lise til Maison Interiør.

Lite visste de at drømmen ventet rundt hjørnet i gamlebyen i Antibes da de leide noen venners leilighet der for seks år siden.

- Huset er over hundre år gammelt

Antibes er en relativt stor by, men det er kun fem minutters gåavstand til stranden, og selve byen glir nesten umerkelig over i Juan Les Pins.

Og så har den altså en gamleby som mer enn oppfyller alle kriterier som man forbinder med en fransk landsby, og som dermed passet Lise og familien perfekt.

Men det tok litt tid før de fant drømmeleiligheten. Først kjøpte de en litt mindre leilighet som raskt ble et samlingspunkt for hele familien.

Den franske megleren hadde likevel skjønt at de ikke helt hadde fått oppfylt alle ønsker, spesielt fordi de ønsket mer plass til familie og venner som skulle komme på besøk.

Da megleren oversendte noen dårlige bilder fra et større hus rett rundt hjørnet for den første leiligheten, ble de interessert, men det var først da Lise og mannen kom inn i leiligheten at de skjønte at her kunne de bo.

- Huset er over hundre år gammelt, og fruen som solgte var fjerde generasjon som hadde bodd her, det var mye følelser og historie i veggene, forteller Lise.

- Heldigvis trives de i den nye leiligheten de har kjøpt.

Enklere stil blandet med provençalske farger

Leiligheten, som går over tre etasjer og har tre terrasser, var totalrenovert før salg, noe som var perfekt for Lise og familien, som til daglig bor i Trondheim.

- Hverken min mann eller jeg har kompetansen til å takle et så stort prosjekt i utlandet. Her var det nye gulvfliser, rene flater og malte takbjelker. Det var rett og slett perfekt, vi kunne bare flytte med oss alt fra den første leiligheten.

Artikkelen fortsetter under bildegalleriet.

Til daglig jobber Lise med interiør; for seks år siden begynte hun hos Studio Slettvoll på Solsiden i Trondheim etter mange år i administrative jobber. Interessen for interiør hadde likevel alltid ligget der. 

- Det er mye farger i denne delen av Frankrike, men vi ønsket oss et lysere uttrykk. De provençalske fargene som feks rosa og turkis har vi heller fått inn i enkelte detaljer. I den første leiligheten hadde vi nok også et mer klassisk fransk uttrykk, nå har vi valgt litt enklere og strammere møbler, og blandet med det vi hadde fra før.

Det er mange muligheter til å gjøre innkjøp til huset, både gammelt og nytt, i området. På lørdager er det møbelmarked i Antibes, og da er veien kort når man skal bære noe hjem. 

- Jeg liker godt å gå på markeder, både når det gjelder klær og møbler kan man gjøre mange sjarmerende og hyggelige funn. I de større byene som Nice og Cannes ligger det mange fine butikker, men også i Antibes er det skatter å finne, forteller hun til Maison Interiør.

Når venner er på besøk er det også obligatorisk med et besøk i yachthavnen i Antibes, som er den største av sitt slag på Rivieraen.

- Det er veldig hyggelig der nede med et pulserende liv. Ja, det er store båter og mye penger, men det er lite jåleri, og når det er filmfestival i Cannes sies det at mange av de store stjernene tar seg en avstikker hit for et lite pusterom, sier Lise. 

- Dessverre har vi ikke truffet på noen av dem ennå.

Planen er å tilbringe så mye tid som mulig her nede; Lises mann må jobbe et par timer hver dag, så han har fått et lite hjemmekontor under trappen i det store allrommet.

Ellers går dagene med til å utforske området, enten det være seg på en god solseng på Royal Beach , eller mer aktivt til fots i fjellene i området.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning