Europas kuleste interiørbutikker

Disse interiørbutikkene vil du ikke gå glipp av

Vår + storbytur + interiørbutikker du sent vil glemme. Kan det bli bedre?

LA DEG INSPIRERE: Det finnes noen fantastiske interiørbutikker rundt om i Europas storbyer.
LA DEG INSPIRERE: Det finnes noen fantastiske interiørbutikker rundt om i Europas storbyer. Foto: FOTO: Graham & Green og Merci
Publisert Oppdatert

Det nærmer seg vår med stormskritt, og med den kommer trangen til å forandre og lage nytt. Kanskje aller mest på hjemmefronten, hvor vi etter en lang og mørk vinter formelig klør i fingrene etter å friske opp med noen nye interiørskatter.

Og om du er så heldig at du denne våren har tenkt deg på en aldri så liten helgetur til en av Europas mange storbyer, ja da bør du ikke gå glipp av disse interiørbutikkene. Her finner du garantert massevis med flotte ting til hjemmet ditt - bare pass på at du har med deg stor nok koffert!

1. Oslo

Legg ferien til Norge sier de i reklamen. Og Oslo er slett ikke noe dårlig valg om det er storbytur som står på helgemenyen. Her formelig snubler man i lekre interiørbutikker, og er du først i hovedstaden, ja da bør du iallefall passe på å få med deg disse to:

Bolina

En interiør- og livsstilbutikk på Stabekk som er vel verdt et besøk. Industri møter shabby møter vintage kul, Bolina er nok en butikk elsket og mye benyttet av landets interiørstylister. Her finner du møbler, belysning, tekstiler, serviser og dekktøy og mye annet. Et riktig skattekammer av en butikk.

Finn den her: Gamle Drammensvei 38, Stabekk

HJEMMELAGA: Hos Pur Norsk i Oslo finner du det absolutt beste innen norsk design.
HJEMMELAGA: Hos Pur Norsk i Oslo finner du det absolutt beste innen norsk design. Foto: FOTO: Pur Norsk

Pur Norsk

Pur Norsk på Bislett er en butikk som bugner over av flott norsk design. Butikken ble faktisk nylig kåret til en av verdens fem beste interiørbutikker av det britiske magasinet Monocle. Her føres produkter fra Northern Lighting, Fjordfiesta, Permafrost, Figgjo, Norstaal, Hive, Opp & Lek, Frost Produkt, Swims, Cathrine Kullberg og Moolight. Blant annet.

Finn den her: Theresesgate 14, Bislett

Paris

Merci

Merci er litt av en kjendis for å regne i interiørbutikkverdenen. Her kommer design- og interiørfrelste fra hele verden for å handle, eller bare drømme seg bort i denne gigantiske butikken midt i forføreriske Marais.

Fullstappet med klær, lamper, kjøkkenartikler, møbler, papirutstyr, blomster og musikk, på Merci blir man inspirert av å bare ta en runde rundt inne i lokalet. Det som gjør butikken enda mer spesiell, er at sore deler av overskuddet doneres direkte til en organisasjon som hjelper kvinner og barn på Madagaskar.

Tips: Kaféen har veggene fulle av bøker som du kan lese mens du spiser.

Finn den her: 111 boulevard Beaumarchais, 3rd district, Marais

Milano

JA. TAKK: Er du i Paris, bør du passe på å få med deg butikken Merci i Marais.
JA. TAKK: Er du i Paris, bør du passe på å få med deg butikken Merci i Marais. Foto: FOTO: Merci

10 Corso Como

10 Corso Como er på mange måter Milanos svar på Paris' Merci. Her finner du nips og naps og stæsj til hjemmet ditt i bøtter og spann, i tillegg til mote, mat, bøker og musikk. Tar du turen innom bør du passe på å ha tid til å tilbringe en lat halvtime i skyggen på den kule gårdsplassen, et møtested for stilige milanesere.

Finn den her: Corso Como 10

London

Graham & Green

Det er mange som har grått noen tårer over at nettbutikken Graham & Green ikke shipper til Norge. Men fortvil ikke, er du i London på storbytur i vår, kan du bare ta turen innom deres filial i vakre Primrose Hill. Obs: Forbered deg på at her kan tusenlappene flagre uten noe større probem.

Finn den her: 164 Regents Park Road

The Conran Shop

Har du ikke hørt om Terence Conran, er det kanskje på tide. Er du fan av stilig design og flotte møbler burde du absolutt legge turen innom The Conran Shop i Marylebone, en av to butikker i London. Her kommer du garantert ut med masser ting og tang og en rimelig slunken lommebok.

Finn den her: 55 Marylebone High Street

Stockholm

Koffert

MODERNE MILANESISK: På Corso Como er det så trendy som det kan bli, både interiøret og klientellet.
MODERNE MILANESISK: På Corso Como er det så trendy som det kan bli, både interiøret og klientellet. Foto: FOTO: Corso Como

Som de sier det selv, hos Koffert finner du "ting du ikke visste du behøvde, men som gjør deg lykkelig og setter gullkant på hverdagen."

Spesielt om du holder på å innrede barnerommet vil et besøk på denne skattekisten av en butikk lønne seg. Her finnes en salig blanding nips og naps, fra møbler til pynt og utkledningsklær for små pirater og prinsesser. Og pass på å kjøp med deg noen av de hjemmelagde karamellene før du går.

Finn den her: Humlegårdsgatan 11

Barcelona

Zara Home

Vi slites mellom å erge oss over at Zara Home ikke finnes i Norge og å glede oss over at vi kan gjøre noen skikkelige interiørscoop når vi befinner oss i en by hvor de finner. Det finnes flere filialer i Barcelona, men den store butikken denne hovedpulsåren av en gate er absolutt verdt et besøk. Fråts i lekkert sengetøy, etniske interiørdetaljer, søte ting til barnerommet og lekre duftelys. Blant annet.

TIPS: Zara Home er hakket billigere i Spania, kjedens hjemland, enn i for eksempel Zara Home butikkene i London eller Paris.

Finn den her: Passeig de Gràcia, 16

Dublin

Avoca

Hos Avoca kommer du til å trenge litt tid til å fordøye alle de fargerike og feminine inntrykkene. Her finner du, i tillegg til klær og mat (salatbaren er legendarisk), massevis av flotte ting til hjemmet, kanskje spesielt kjøkkenet og barnerommene.

EKLEKTISK: Du kommer garantert ikke tomhendt ut fra Graham & Green i London.
EKLEKTISK: Du kommer garantert ikke tomhendt ut fra Graham & Green i London. Foto: FOTO: Graham & Green/Produsenten

Tips 1: Kjøp med deg ett av de flotte pleddene som er laget på Avocas eget veveri.

TIPS 2: Spis lunch på resturanten i toppetasjen. Du kommer ikke til å angre.

Finn den her: 11-13 Suffolk Street, Dublin 2

Amsterdam

Droog

Hos Droog finner du tingene denne designduoen har blitt verdenskjent for; morsomme, rare og gjennomført kule ting du ikke finner noe annet sted. Sånn som en stol laget av filleryer. Droog resirkulerer gamle ting til noe nytt, og vil på alle måter være et morsomt innslag i interiøret. Pass på å ha god plass i kofferten.

Finn den her: Staalstraat 7b

København

CasaShop

Om du elsker moderne og trendy interiør bør du legge turen innom Casa Shop. Denne butikken bugner av danske og internasjonale design-navn, og bare en runde rundt i butikken er inspirerende. En kul miksing av stiler og tidsepoker, samt et stort utvalg småvarer og gaveartikler gjør denne til en klar Køben-favoritt.

Her finner du den: Store Regnegade 2.

IRSK SJARM: Hos Avoca i Dublin finner du massevis av nostalgisk pynt til hjemmet ditt.
IRSK SJARM: Hos Avoca i Dublin finner du massevis av nostalgisk pynt til hjemmet ditt. Foto: FOTO: Avoca/Produsenten

Fil de Fer

Elsker du shabby glam og vintage fransk stil, er Fil de Fer butikken for deg. Her kan du boltre deg i gamle lysekroner og gigantiske kirkelysestaker og gå på skattejakt i haugevis med franske loppemarkedfunn.

Her finner du den: Store Kongensgade 83a.

Kilder: The Guardian, Coolhunter og Klikk.no.

Les også:

Her er du kuleste nettbutikkene med interiør

Her finner du lekker inspirasjon til hjemmet ditt

Søta bror har de kuleste interiørbutikkene

Dette betyr den nye svenskeprinsessens lange navn

SUKKERSØTT: Små prinsesser vil nok sove ekstra søtt om du tar med hjem noe av dette interiøret.
SUKKERSØTT: Små prinsesser vil nok sove ekstra søtt om du tar med hjem noe av dette interiøret. Foto: FOTO: Zara Home

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning