Praktisk loftsleilighet

Dette var et gammelt tørkeloft

Sjekk ut den kule leiligheten.

LOFTSSTUE: Vedkubbene har egen oppbevaringsplass på siden av peisen. I stedet for salongbord er det valgt en puff med flyttbar plate over.
LOFTSSTUE: Vedkubbene har egen oppbevaringsplass på siden av peisen. I stedet for salongbord er det valgt en puff med flyttbar plate over. Foto: FOTO: Espen Grønli
Publisert Oppdatert
INNGANG: Solide hylleplater er lagt rett på gulvet og er fin til bokstabler. Det kinesiske skapet er kjøpt i en norsk interiørbutikk.
INNGANG: Solide hylleplater er lagt rett på gulvet og er fin til bokstabler. Det kinesiske skapet er kjøpt i en norsk interiørbutikk. Foto: FOTO: Espen Grønli

Er du på jakt etter en bolig og innstilt på å pusse opp, trenger du ikke nødvendigvis å kjøpe en leilighet.

Noen har gjort om et gammelt bakeri. Andre igjen bygde om en hel kirke.

Vi besøkte en lekker leilighet som tidligere var et gammelt tørkeloft.

La deg inspirere av familienes smarte løsninger.

Høyt under taket

Det er høy takhøyde flere steder i leiligheten, og i gangen er velkomsten romslig og luftig.

Rommet preges av kreativ dekor: Reiseminner i form av bilder har fått plass på smale hyllelister. På gulvet ligger robuste hylleplater med reisebøker i stabler.

En del av teglsteinen på veggene er beholdt. De øvrige er malt lyse, og det røffe gulvet har brede, mattlakkede bord.

Et gedigent svart skap med østlig preg har inntatt plassen i enden av gangen.

DELT: Det minste badet er delt med en skyvedør i frostet glass. På den måten kommer dagslyset inn i rommet, og vaskerommet er adskilt fra toalettet.
DELT: Det minste badet er delt med en skyvedør i frostet glass. På den måten kommer dagslyset inn i rommet, og vaskerommet er adskilt fra toalettet. Foto: Espen Grønli
DRØM SØTT: Barnerommet er malt i lilla, NCS 1020 R50B.
DRØM SØTT: Barnerommet er malt i lilla, NCS 1020 R50B. Foto: FOTO: Espen Grønli

Gamle kofferter

KOSELIG MED PEIS: Den murte peisen står midt i stuen. Speilet på kommoden reflekterer lyset som kommer inne fra verandaen.
KOSELIG MED PEIS: Den murte peisen står midt i stuen. Speilet på kommoden reflekterer lyset som kommer inne fra verandaen. Foto: FOTO: Espen Grønli

Beboerne har stor sans for interiørdetaljer. De har trålet loppemarkeder og interiørbutikker, og kjøpt med ting fra reiser til blant annet Paris og Argentina.

Dessuten liker mannen i huset gamle kofferter, som er kjøpt på diverse bruktmarkeder. De fungerer ypperlig som oppbevaring samtidig som de er en del av interiøret.

Solid oppbevaring

Det 140 kvm store loftet har stue og kjøkken i ett.

Spisestuen ligger i tilknytning til kjøkkenet, der store arbeidsflater, dype skuffer og mange skap er prioritert. De norske spisestuestolene er brukte, men er blitt svartlakkert i en designbutikk.

Finurlige nattbord

På soverommet er fem rimelige nattbord satt sammen til en skjenk. En glassplate på toppen er blitt tilpasset hos en glassmester.

Barnerommet har fått en sval lillafarge på veggene, og oppbevaringsbenken er også satt sammen av Ikea-moduler.

SOVEROM: Sengeteppe i cordfløyel fra Habitat. Putene er en miks av Raun,  Ikea og hjemmestrikket.
SOVEROM: Sengeteppe i cordfløyel fra Habitat. Putene er en miks av Raun, Ikea og hjemmestrikket. Foto: FOTO: Espen Grønli

Delt løsning

OPPBEVARING: Kofferter fra loppemarkeder og bruktbutikker gir god oppbevaringsplass og er dekorative.Vippestolen "Boom", lampe fra Flos og hyllesystemet "Balance" er kjøpt hos Eske. Hyllene er plassert langs veggen i stedet for på høykant slik at plassen blir utnyttet.
OPPBEVARING: Kofferter fra loppemarkeder og bruktbutikker gir god oppbevaringsplass og er dekorative.Vippestolen "Boom", lampe fra Flos og hyllesystemet "Balance" er kjøpt hos Eske. Hyllene er plassert langs veggen i stedet for på høykant slik at plassen blir utnyttet. Foto: FOTO: Espen Grønli

Loftsleiligheten har to bad. Det ene er delt i to med skyvedører i glass.

Vaskemaskinen, tørketrommelen og tørkestativet er plassert i den ytterste delen. Beboerne valgte å skille gjestetoalettet og vaskerommet med glassdører slik at lyset slipper inn til toalettet.

Nostalgi på badet

På hovedbadet er karet bygd inn med samme fliser som på gulvet.

Små, runde steiner er støpt ned foran karet og i dusjsonen.

På veggene er det mørkt, barokkmønstret tapet som fikk matt lakk for å tåle fukt bedre. Med tapetserte vegger og innebygd badekar, er badet blitt et hyggelig oppholdsrom.

Enkle tips

  • Sett speil i nærheten av vinduet slik at det reflekterer lyset.
  • Flere nattbord satt sammen kan bli en fin skjenk. En glassplate som er tilpasset av glassmester binder nattbordene sammen.
  • Vil du ha tapet på badet, bruk en matt lakk over slik at den holder lenger.
  • Benytt glassvegger eller glassdører hvis du deler av et rom med vinduer i bare én del. Da unngår du at det vindusløse rommet blir for mørkt.

Les også

LANG SKJENK: Fem nattbord fra Ikea er blitt til skjenk på soverommet. En glassplate på toppen binder det hele sammen.
LANG SKJENK: Fem nattbord fra Ikea er blitt til skjenk på soverommet. En glassplate på toppen binder det hele sammen. Foto: FOTO: Espen Grønli

Smart stue under skråtaket

GRÅTT I BLÅTT: Kjøkkenet er utstyrt med solid oppbevaringsplass i form av dype skuffer og skap. Her har også kokebøkene fått plass.
GRÅTT I BLÅTT: Kjøkkenet er utstyrt med solid oppbevaringsplass i form av dype skuffer og skap. Her har også kokebøkene fått plass. Foto: FOTO: Espen Grønli

Oppussing på loftet

Bolig i varelageret

MØNSTRET: Tapet fra Sandberg. Badekaret er bygd inn med fliser, og det er støpt inn småsteiner foran.
MØNSTRET: Tapet fra Sandberg. Badekaret er bygd inn med fliser, og det er støpt inn småsteiner foran. Foto: FOTO: Espen Grønli

Her er den nye navnetoppen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning