Hotel Teatro i Porto

Bo på en teaterscene

Når du sjekker inn på Hotel Teatro, blir scenen din. Interiøret er sterkt inspirert av teateret som på 1800-tallet lå på nøyaktig samme sted.

SCENER FRA ET HOTELL: Hotel Teatro i Portugal er innredet som et teater. I fellesområdene støter du på kostymer på flyttbare klesstativer, og interiøret er teaterinspirert.
SCENER FRA ET HOTELL: Hotel Teatro i Portugal er innredet som et teater. I fellesområdene støter du på kostymer på flyttbare klesstativer, og interiøret er teaterinspirert. Foto: FOTO: Hotell Teatro
Publisert Oppdatert

Utvendig gjør ikke hotellet mye ut av seg, den enkle og stramme fasaden er dekket av mørkt glass. Men idet du tar steget inn i resepsjonen begynner teateropplevelsen.

Det første som møter deg er et dikt gravert på inngangsdørene, forfattet av den portugisiske poeten Almeida Garrett. Resepsjonen er utformet som en billettluke, dagslyset filtreres gjennom flortynne gardiner og en rund sittebenk i tre er dekorert med scener fra kjente teaterstykker.

SKRIFTEN PÅ VEGGEN: Ved inngangspartiet står det utdrag fra tekster av poeten Almeda Garrett (1799-1854). Han regnes som en av litteraturhistoriens største romantikere.
SKRIFTEN PÅ VEGGEN: Ved inngangspartiet står det utdrag fra tekster av poeten Almeda Garrett (1799-1854). Han regnes som en av litteraturhistoriens største romantikere. Foto: FOTO: Hotel Teatro

Interiør med dramaturgi

FOTOVEGG: Motivet på veggene mot baren og restauranten viser publikum fra tidligere tider.
FOTOVEGG: Motivet på veggene mot baren og restauranten viser publikum fra tidligere tider. Foto: FOTO: Hotell Teatro

Den portugisiske designeren Nini Andrade Silva er ansvarlig for interiøret, og hun har lekt seg med dramaturgi og spesialeffekter. Uttrykket er innbydende, varmt og overdådig, uten å tippe over i det melodramatiske

Hotellets fargepalett går i brent oker og mørkt tre, ispedd gylne detaljer av messing og gull. Tunge gardiner understreker den gammeldagse teaterfølelsen, Ved heisene henger kostymene like tungt på stramme klesstativer. Selv om historien ikke ligger i byggets moderne vegger, er det ingen tvil om at designeren ønsker at du skal tro det.

Teatertemaet leker seg i bakgrunnen, men da i form av fortrekksgardiner som skiller både baderom og garderobe, og slik blir nesten som et personlig sceneteppe. Og som gjest er det du som har regien.

Midt i smørøyet

GYLDENT: På rommene som kalles Audience spiller sengen hovedrollen. Her kan du se opp mot en messinghimmel.
GYLDENT: På rommene som kalles Audience spiller sengen hovedrollen. Her kan du se opp mot en messinghimmel. Foto: FOTO: Hotell Teatro

Hotellets beliggenhet er meget attraktivt, det ligger sentralt, med gåavstand til mange av byens severdigheter. Skjønt, hele Porto er en attraksjon i seg selv. Byen står på Unescos verdensarvliste, og det er en fryd å vandre gjennom de snirklete gatene og beundre husene med sine flotte fasader dekket av fliser.

KOSTYMER: Du snubler stadig over kostymer på hotellet.
KOSTYMER: Du snubler stadig over kostymer på hotellet. Foto: FOTO: Hotell Teatro

Hvis all verden er en scene, slik salige Shakespeare en gang skrev, er Hotel Teatro og byen Porto overhodet ikke det verste stedet å være aktør.

Les også

Kle rommet med gardiner

RUND SCENE: Hotellets fargepalett går i oker og mørkt tre samt gyldne detaljer.
RUND SCENE: Hotellets fargepalett går i oker og mørkt tre samt gyldne detaljer. Foto: FOTO: Hotel Teatro
BUET TAK: I hotellets restaurant Palco inntar du måltider under elegante lyssatte himlinger.
BUET TAK: I hotellets restaurant Palco inntar du måltider under elegante lyssatte himlinger. Foto: FOTO: Hotell Teatro

Fikk dobbelt så stort kjøkken

Teaterhotell klikksak
Teaterhotell klikksak Foto: FOTO: Hotell Teatro

Se våre inspirende interiørbilder

I dette huset har de droppet dører

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning