Tips til borddekking

Bloggernes flotteste nyttårsbord

Årest største festkveld står snart for døren. La disse flinke bloggerne vise deg hvordan nyttårsbordet skal dekkes.

HAPPY NEW YEAR: Finn inspirasjon til vinterens flotteste festbord hos disse flinke interiørbloggerne.
HAPPY NEW YEAR: Finn inspirasjon til vinterens flotteste festbord hos disse flinke interiørbloggerne. Foto: FOTO: May Helen Kro/kronprinsessene.blogspot.com
Publisert Oppdatert

Nyttårsaften er uten tvil den største festkvelden i året. Ikke bare skal kvelden være symbolsk og markere slutten på det gamle året og begynnelsen på et nytt, men det er også den kvelden i året vi har lov å strø om oss med glitter, stjerner og paljetter - på nyttårsaften er alt lov når det kommer til pynt.

Rundt om i det ganske land dekkes det til fest for å feire overgangen til et nytt år. Champagnekorkene sitter løst, og maten skal være både fantastisk og feststemt. Og når det kommer til årets største festmåltid, ja da bør man kanskje tenke litt på selve borddekkingen også. Det skal være gjort litt ekstra stas på bordet når man venter gjester, og ekstra spesielt bør det være om man har invitert til lag på selveste nyttårsaften.

Bonytt.no har snakket med en gjeng flinke og kreative interiørbloggere, som alle elsker å gjøre det lille ekstra ut av festbordet. Her er det bare å la seg inspirere av de lekreste festbord, fin-fin pynt og massevis av god nyttårsstemning. HAPPY NEW YEAR!

Pynter med greiner

Kristina Landro er damen bak interiørbloggen Love Peace Pionies. Hun elsker å samle venner og familie til festlig lag, og synes det er morsomt å dekke bordet slik at alle skal synes det er stas å sette seg til bords. Nyttårsbordet har Kristina dekket med naturelementer som lerkegrener, og hovedsakelig i fargene grått og sølv.

Kristina innrømmer at før gjestene satte seg til bords denne festkvelden, bytte hun faktisk ut lerkegrenene med noen småvaser med svibler på stilk.

-Med lav pynt ser man jo hverandre bedre.

Kristine tipser:

Bruk litt tape og skriv navn rett på vinglasset. Morsom og enkelt å bruke som bordkort.

VINTERHVITT: Kristina Landro bruker kongler og hjerter som dekorasjon på sitt nyttårsbord.
VINTERHVITT: Kristina Landro bruker kongler og hjerter som dekorasjon på sitt nyttårsbord. Foto: FOTO: Kristina Landro/lovepeacepionies.blogspot.com

Sett navn på det

Silje Husebø med bloggen Silje-Vaniljeis dekker aller helst festbordet med flotte bordkort, naturelementer og fargene hvit, grå eller sølv.

Silje mener at ethvert festbord burde ha bordkort med navn slik at alle gjestene vet hvor de skal sitte. Bordkort kan man lage enkelt av pakke-lapper, eller bare ved å klippe til et kort i papp i passende størrelse. Kortet kan man så feste med klype på glasset, eller for eksempel ved å sette navnekortet i en kongle eller til og med en kanelstang - noe som gir ekstra julelukt til bords.

Morsomme eller dekorative serviettringer kan også sette en spiss på festbordet. Silje har brukt serviettringer med hjortehoder og stjerner.

Dette brukte Silje på sitt festbord:

Servietter med stjerne fra Tine K.

Løper i filt fra Åhlens.

Granbar og grener i et gammelt norgesglass.

Telyseholdere med stjernefasong fra Søstrene Grene

Julelenke laget av hvitt silkepapir, kjøpt på hobbybutikk

Tenk også på hvordan du kan dekorere bestikket som ligger på hver kuvert. Her er Siljes smarte forslag:

1. Fest bestikket med washi-tape, i en farge som passer til resten av borddekkingen.

2. Fest med hyssing og bjørkegreiner.

3. Fest med hyssing, granbar og en glitrende sølvstjerne.

Naturlig

VINTERHVITT: Silje Husebø dekker festbodet sitt med duse farger, elementer fra naturen og de lekreste bordkort.
VINTERHVITT: Silje Husebø dekker festbodet sitt med duse farger, elementer fra naturen og de lekreste bordkort. Foto: FOTO: Silje Husebø/silje-vaniljeis.blogspot.com

Brigitta med bloggen Briggs Lekehus har i år dekket nyttårsbordet med fokus på naturlige farger og elementer:

- I år sverger jeg til det naturlige også når det kommer til borddekkingen. Treverk, ståltråd, stearinlys, robust hyssing og klart glass er ingrediensene, forteller Brigitta til Bonytt.no.

- Glassene med stearinlys er av ulike størrelser, men har alle fått pynt av hyssing. Dette samler uttrykket litt.

Det fine hjertet har bloggeren laget av ståltråd og festet på stearinlys.

- Den kaster en kjempesøt hjerteskygge på bordet, avslutter Brigitta.

TIPS:

Brigitta har samlet bestikket med en klesklype, og har stemplet på navnet til gjestene. Enkelt og fint. Lignende stempel kan kjøpes hos Nille eller Clas Ohlson.

Tonje Kyte står bak den populære interiørbloggen bloggen Forever Love. Hun har i år dekket nyttårsbordet i vakre vinterhvite toner - ispedd litt sølv og skimmer. Helt perfekt for et nyttårsbord.

Blikkfanget over Tonjes nyttårsbord er den store bjørkegrenen som henger over bordet, pyntet med hvit julepynt. Denne kan du gå ut i skogen og finne selv. Pynten kan du kjøpe - eller be barna lage av trolldeig.

RÅ NATUR: Brigitta har dekket sitt nyttårsbord enkelt, men likevel vakkert vakkert. Og perfekt for årets største fest.
RÅ NATUR: Brigitta har dekket sitt nyttårsbord enkelt, men likevel vakkert vakkert. Og perfekt for årets største fest. Foto: FOTO: Brigitta/briggslekehus.blogspot.com
LYS OG VARME: Massevis av tente lys skaper stemning på nyttårsbordet hos bloggeren Brigitta.
LYS OG VARME: Massevis av tente lys skaper stemning på nyttårsbordet hos bloggeren Brigitta. Foto: FOTO: Brigitta/briggslekehus.blogspot.com

Manuela Hardy med bloggen Mrs Hardy har dekket nok et lekkert nyttårsbord for Bonytt.no. Bloggerens bord er kjennetegnet av en stram stil, med farger som er nøytrale og enkle. Uttrykket er moderne og stilig.

- Alt har rene linjer, bestikk og pådekking ligger i to retninger, forklarer bloggeren.

- Som bordkort har jeg brukt bokpapp med navn skrevet på, og enkelt og greit plassert i hvert sitt glass. Eventuelt kan man også skrive menyen for kvelden på baksiden av pappen.

Bordet er dekket med tallerkener fra IKEA og bestikket er fra Georg Jensen.

May Helen Kro blogger om interiør og hverdagsliv på bloggen Kronprinsessene. Hun har dekket et feststemt nyttårsbord hvor ord og bokstaver ikke bare gjør det klart for alle at dette er en nyttårsfest, men også gjør sitt til at bordet føles varmt og personlig.

- Det første jeg tenker på med ett nyttårsbord er at det skal være stilrent, forklarer May Helen.

- Farger som hvitt, svart, grått og sølv hører med til denne kvelden.

NATURLIG: Manuela Hardy med den populære interiørbloggen mrs-hardy har dekket festbordet i nøytrale farger og stram form.
NATURLIG: Manuela Hardy med den populære interiørbloggen mrs-hardy har dekket festbordet i nøytrale farger og stram form. Foto: FOTO: Manuela Hardy/mrs-hardy.blogspot.com
HVITE DRØMMER: Tonje Kyte har dekket nyttårsbordet sitt i hvitt og sølv - et bord det stråler av.
HVITE DRØMMER: Tonje Kyte har dekket nyttårsbordet sitt i hvitt og sølv - et bord det stråler av. Foto: FOTO: Tonje Kyte/foreverlovecom.blogspot.com

Bloggeren forklarer at det er lett å dekorere med ord:

- Skriv i Word, finn en font du synes er fin og print ut. Meny på bordet er også en fin detalj -print ut og la gjestene få vann i munnen av det som venter.

Den kreative damen har støpt betong-lysestakene selv, noe som skaper en røff kontrast på det fest-flotte bordet.

Som bordbrikke har May Helen brukt en serviett fra Tine K, og bruker også servietter fra samme serie i borddekkingen forøvrig.

Sølv og natur

Randi T Andreassen blogger om interiør og annen kreativitet på bloggen RoSaLiGa. Her har hun dekket et flott nyttårsbord med elementer av natur og glitrende sølvpynt.

- Finn en gammel pinne eller grein og legg midt på bordet, forklarer Randi til Bonytt.no.

- Så dekorerer du rundt. Knyt på "bordplasseringskort" på hver side og langs hele pinnen. Lengden avgjør selvsagt hvor langt bord du har.

SI DET MED ORD: May Helen Kro dekker nyttårsbordet med fine ord og farger i sort/hvitt.
SI DET MED ORD: May Helen Kro dekker nyttårsbordet med fine ord og farger i sort/hvitt. Foto: FOTO: May Helen Kro/kronprinsessene.blogspot.com

Bloggeren har klippet navnene ut fra WASHI tape med alfabetet på. Denne finnes hos nettbutikken Bolina.

TIPS:

Washi tape finner du også i alle verdens farger og mønstre på nettmarkedet Etsy. Søk på "washi tape".

Blåtime

Anette Willemine Solheim er damen bak bloggen Sunhome. Hun har dekket nyttårsbordet sitt med et lyseblått servise, men røffer opp det sarte uttrykket med en grå linduk og elementer av natur.

- Lysestaker i betong og høye lysestaker av jern passer til den røffe "looken", og er en fin kontrast mot det sarte serviset, forklarer bloggeren til Bonytt.no.

- Det samme gjør stålbestikk som er plassert litt uformelt på serviset.

Kvister fra et bjørketre ligger løst på bordet sammen med noen blomsterballer, og i en vase har bloggeren pyntet kvister av trollhassel.

GAVER OG BOKSTAVER: Nyttårsbordet til Randi har blitt gjort personlig og flott med små gaver, bordkort og laminerte menyer.
GAVER OG BOKSTAVER: Nyttårsbordet til Randi har blitt gjort personlig og flott med små gaver, bordkort og laminerte menyer. Foto: FOTO: Randi T. Andreassen/rosaliga.blogspot.com

- Stoff klippet i remser med usydde kanter knyttet jeg rundt hver enkelt serviett. Navnet til gjesten er skrevet på båndet med sort tekstiltusj, og en liten røff bjelle er lagt på som dekor.

Amalie Fagerli er damen bak den populære interiørbloggen Svenngården. Hun har dekket et røft og flott nyttårsbord, hvor glitrende pynt og sarte farger får en tøff kontrast mot det røffe spisebordet på bloggerens eget kjøkken.

Ethvert nyttårsbord fortjener litt glitter, og på Amalies bord får den virkelig lov til å skinne. Ekstra tøft blir uttrykket satt mot den nokså industrielle pendellampen i betong som henger over bordet. Blåtoner som bloggeren har benytte seg av i borddekkingen er vakkert sammen med sølv og glitter, og gir den helt rette vinterstemningen.

Buddha og bokstavkjeks

Linda Elmin er damen bak den populære bloggen og nettbutikken Hviit. Linda har dekket nyttårsbordet sitt med elementer av både natur og vinter. Granbar gir den rette julelukten, og massevis av tente lys skaper en lun og høytidsstemt stemning.

En stor Buddha figur og småkvister dekorert med hvite papirstjerner er et morsomt og tøft innslag på bordet, og viser at det går helt fint an å tenke litt utradisjonelt når man skal dekke nyttårsbord.

Som bordkort har Linda enkelt og greit skrevet navnet til gjestene med bokstavkjeks. Søtt og smart!

NATUR: Anette Willemine bruker blåtoner, kvister og småfugler for å gjøre nyttårsbordet stemningsfullt.
NATUR: Anette Willemine bruker blåtoner, kvister og småfugler for å gjøre nyttårsbordet stemningsfullt. Foto: FOTO: Anette Willemine Solheim/anettewillemine.blogspot.com

Trine er damen som skriver interiørbloggen Høytrykk. Hun har dekket et festbord med enkle elementer, og klassiske nyttårs- og vinterfarger som hvitt, sølv og blått.

- Bordet er dekket med en hvit damaskduk. Jeg har valgt å bruke enkle hvite tallerkener og hvite suppeboller med lys grått mønster på. Serviettene er lyseblå, og det samme er papirstjernene som jeg har klippet ut av et litt tykt papir, forklarer bloggeren til Bonytt.no.

- Snø hører jo også vinteren til, og jeg har derfor pyntet bordet med snøkrystaller i sølvfarget metall. Disse er egentlig juletrepynt, men jeg har tatt av opphengstråden, og vips var de blitt til bordpynt.

RÅ RUSTIKK: Amalie har dekket til fest på sitt røffe kjøkkenbord. Pynten er i sarte hvit- og blåtoner. Resultatet? En vakker fusjon mellom industri og nostalgi.
RÅ RUSTIKK: Amalie har dekket til fest på sitt røffe kjøkkenbord. Pynten er i sarte hvit- og blåtoner. Resultatet? En vakker fusjon mellom industri og nostalgi. Foto: FOTO: Amalie Fagerli/svenngaarden.blogspot.com

Trine slår et slag for telys på bordet, rett og slett fordi disse er lavere og lettere å se hverandre og føre en samtale over.

- Hver kuvert er pyntet med en furukongle. I tillegg har jeg drysset litt sølvfarget kakepynt oppi suppebollene som tar opp fargen fra dekorasjonen ellers på bordet, forklarer Trine.

- Bordkortene er laget av lyseblå merkelapper i kartong med navnelapp laget med en enkel Dymomaskin. Bordkortene er bundet fast i stetten på vinglasset med hvit hyssing, og de fungerer dermed også som merking av glassene utover kvelden.

En enkelt vase med vinterhvite tulipaner setter prikken over i-en.

Les også:

STEMNING: Med saueskinn på stolene og masse tente lys på bordet skaper Linda den rette festfølelsen.
STEMNING: Med saueskinn på stolene og masse tente lys på bordet skaper Linda den rette festfølelsen. Foto: FOTO: Linda Elmin/hviit.no
BUDDHA OG BOKSTAVKJEKS: Linda Elmin bak bloggen og nettbutikken Hviit har tenkt litt utradisjonelt når hun har dekket sitt nyttårsbord.
BUDDHA OG BOKSTAVKJEKS: Linda Elmin bak bloggen og nettbutikken Hviit har tenkt litt utradisjonelt når hun har dekket sitt nyttårsbord. Foto: FOTO: Linda Elmin/hviit.no

Sjekk ut disse alternative juletrærne

Her finner du lekker interiørinspirasjon

Dekk nyttårsbordet i gull og porselen

Slik får du barna til å spise hva som helst

DELIKAT: Duse blå-og gråtoner kjennetegner dette nyttårsbordet. Stjerner og kongler gir den rette vinterfølelsen.
DELIKAT: Duse blå-og gråtoner kjennetegner dette nyttårsbordet. Stjerner og kongler gir den rette vinterfølelsen. Foto: FOTO: Trine/hoytrykk.blogspot.com
TULIPANER OG STJERNER: Trine med bloggen Høytrykk har dekket nyttårsbordet sitt i farger som hører vinteren til.
TULIPANER OG STJERNER: Trine med bloggen Høytrykk har dekket nyttårsbordet sitt i farger som hører vinteren til. Foto: FOTO: Trine/hoytrykk.blogspot.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning