Morsomme bokhyller

12 morsomme bokhyller

Bytt ut de tradisjonelle og trauste bokhyllene med humoristiske og originale innslag.

LESEKROK: Inspirert av plassmangelen i japanske hjem har designer Sakura dachi designet et huleaktig leserom med innebygde hyller til bøker. Fra sakurah.net.
LESEKROK: Inspirert av plassmangelen i japanske hjem har designer Sakura dachi designet et huleaktig leserom med innebygde hyller til bøker. Fra sakurah.net. Foto: FOTO: Produsenten
Publisert Oppdatert
ARBEIDSPLASS: Praktisk og funksjonell kontorløsning med hyller, stol og pult i ett. Fra ontwerpers.nu
ARBEIDSPLASS: Praktisk og funksjonell kontorløsning med hyller, stol og pult i ett. Fra ontwerpers.nu Foto: FOTO: Produsenten

Bokhyller er en viktig del av interiøret hos de aller fleste, men du er kanskje lei av tradisjonelle og kjedelige bokhyller? Heldigvis finnes det en hel verden av bokhyller der ute, så det er bare starte jakten.

Bøker skal ikke lenger skjules eller ryddes vekk, nå skal de være en del av interiøret, og gjerne dekorere veggene.

Ønsker du en kreativ og annerledes løsning på bokhyllene dine er mulighetene mange.

Del på TwitterHer er noen artige varianter som du kanskje ikke har sett før?

Salongbordet med det lille ekstra.

Under bordplaten på salongbordet i metall skjuler det seg en unik, hengende bokhylle. De kryssende platene som bøkene henges på, fungerer også som bokmerker.

Med et rent og minimlaistisk uttrykk er bordet både elegant og funskjonelt. Designet av Omer Unal for u:b studio, funnet via Home interior zone.

Mobile bøker

SALONGBORD: Praktisk salongbord med mulighet til oppbevaring og kategorisering av bøker.
SALONGBORD: Praktisk salongbord med mulighet til oppbevaring og kategorisering av bøker. Foto: FOTO: Produsenten

Her er den mobile bokhyllen for den rastløse typen. Formet som en motorsykkel, og med hjul, kan du suse rundt i hjemmet med alle dine favorittbøker lett tilgjengelig. Designet av Nils Holger Moormann og presentert på møbelmessen i Milano i 2009. Funnet via De zeen.

Veggheng

Her snakker vi multifunksjonalitet på sitt beste. Designer Yoon-Zee Kim sin bokhylle tillater en individuell tolkning av møbelet. Den kan brukes som en arbeidplass eller til oppbevaring av ting og tang, eller til oppheng av det du måtte ønske. Funnet via home interiors zone

BØKER I FARTA: Flytt deg rundt i huset med denne mobile bokhyllen på hjul.
BØKER I FARTA: Flytt deg rundt i huset med denne mobile bokhyllen på hjul. Foto: FOTO: Produsenten

Godstolen

En perfekt avkobling må vel være å ha bøkene dine i umiddelbar nærhet av der du sitter, nemlig selveste godstolen. Her er et alt i et møbel fra nobody & co. Stolen ble vurdert som en av ti "må sees" produkter på Toronto Interior Design Show. Putene til setet kommer i valgfri farge.

Bokstavleken

LEKEN STREK: Arbeidsplass eller oppbevaring? Valget er ditt med denne kreative bokhyllen av designer Yoon-Zee.
LEKEN STREK: Arbeidsplass eller oppbevaring? Valget er ditt med denne kreative bokhyllen av designer Yoon-Zee. Foto: FOTO: Produsenten

Trenger du en morsom bokhylle på barnerommet kan denne bokhyllen fra Kayiwa være midt i blinken. Den er også stor nok til å fungere som romdeler, og kommer i svart, blå, grønn, oransje, hvit, gul og lilla.

Resirkulering

Noen bokhyller er funksjonelle, andre er bare underlige slik som denne av designer Haba Yoshitaka. Bokhyllen er tilpasset et bestemt sett bøker innen et fastsatt mål. Enheten er klippet, limt og bygget rundt eierens personlige boksamling.

SITTEPLASS: I denne godstolen har du alle dine favoritt bøker og blader lett tilgjengelig.
SITTEPLASS: I denne godstolen har du alle dine favoritt bøker og blader lett tilgjengelig. Foto: FOTO: Produsenten

Perfekt om du har litt papp til overs, og en boksamling på et bestemt tema. Fra Nendo.

Bokorm

Bokorm bokhyllen av designer Ron Arad krøller seg bortover veggen som en orm i den fasongen du selv ønsker. Den er fleksibel og funksjonell, og frisker opp et statisk interiør. Fra Home interiors zone

BOKSTAVER: Artig bokhylle som er fin til barnerommet.
BOKSTAVER: Artig bokhylle som er fin til barnerommet. Foto: FOTO: Produsenten

Svevende skrift

Med assosiasjon til fuglevinger som flakser oppover veggen gir denne spesialdesignede bokhyllen en allsidig måte å oppbevare bøkene dine på. Hver hylle av bøyd metall sørger for plass til en eller flere bøker kategorisert etter ditt ønske. Fiksjon eller fakta? La formen på boken bestemme. Fra Massie Office.

Leselys

Merkeligere bokhylle skal du lete lenge etter. Disse artige skulpturene er formet som mennesker og står støtt med belysning på toppen. Her har du leselys og bokhylle i ett. Fra Bruno Petronzi.

MILJØVENNLIG: Denne bokhyllen av papp er spesialtilpasset samlingen din og kan resirkuleres etter bruk.
MILJØVENNLIG: Denne bokhyllen av papp er spesialtilpasset samlingen din og kan resirkuleres etter bruk. Foto: FOTO: Produsenten

Balansekunst

Ved første øyekast vil man tenke at denne bokhyllen trosser tyngdekraften, men den er i realiteten veldig solid. Selv om bokhyllen fra Malagana Design ser ut til å kollapse hvert øyeblikk, har den et velutviklet designkonsept, og er faktisk helt i likevekt.

Dessuten tåler hyllene så mye som 50 kilo. En kreativ og overraskende bokhylle som vil passe perfekt i et moderne og personlig interiør.ORMEN LANGE: Denne bokhyllen bukter seg på veggen i den formen du selv ønsker.
ORMEN LANGE: Denne bokhyllen bukter seg på veggen i den formen du selv ønsker. Foto: FOTO: Produsenten

Les også:

Bokhylle og sykkelstativ i ett

Dette er en bokhylle

BOKMERKE: Orker du ikke å lese ferdig boken kan du sette den i bokhyllen, på den siden du leste sist.
BOKMERKE: Orker du ikke å lese ferdig boken kan du sette den i bokhyllen, på den siden du leste sist. Foto: FOTO: Produsenten

Slik blir oppbevaringsboksene kule

Slik får du ulltøyet rent

FLERFUNKSJONELT: En bokhylle kan brukes til mer enn bare oppbevaring av bøker. Bokhyller med lys av Bruno Petronzi
FLERFUNKSJONELT: En bokhylle kan brukes til mer enn bare oppbevaring av bøker. Bokhyller med lys av Bruno Petronzi Foto: FOTO: Produsenten
BALANSERENDE BØKER: Kreativ og stabil bokhylle for den som ønsker det lekne i stua.
BALANSERENDE BØKER: Kreativ og stabil bokhylle for den som ønsker det lekne i stua. Foto: FOTO: Produsenten

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning