Inspirasjon barnerom

Da Tahani skulle innrede rommet til sønnen Liam, måtte hun bruke alle sine kreative evner

Slik innreder du små barnerom.

Foto: FOTO: Sveinung Bråthen
Publisert Oppdatert

Tips til barnerommet

Her er interiørdesigner Tahani Aieshs råd for å skape personlighet med lavt budsjett.

La rommets base være så nøytral som mulig, legg heller penger i småinteriøret. Alt kan ikke være nøytralt.

Ha én ting i rommet som er blikkfang, en rar ting, noe man legger merke til. En wow-effekt i Liams rom er vinduene mot gangen. De skaper atmosfære og sjel.

Leker skaper stemning – benytt åpen oppbevaring med kurver, og bøker i hyller. Lekebiler som du i utgangspunktet synes er stygge, kan gjøre rommet koselig når de står i system.

Hold deg på barnenivå, husk at de er små. Å male halve veggen gir et lunt rom, uten å stjele lyset i et lite rom.

Sonedeling er viktig, uansett om det er stort eller lite rom. Marker tydelig hvor man hviler, hvor man leker og hvor man oppbevarer, så ikke alt flyter i hverandre.

Da interiørdesigner Tahani Aiesh (39) planlagte rommet til sønnen Liam Aiesh Skaug (4), måtte hun bruke alle sine kreative evner.

- Vi bor i en toromsleilighet, og jeg delte opp ett soverom til to. Begge rommene er små, men Liams rom har to store vinduer ut mot gangen, i det som tidligere var en tett vegg. Da økes romfølelsen, så det ikke blir klaustrofobisk der inne, sier hun til magasinet Bonytt.

- Rommet mitt er kult, skyter Liam inn.

Siden sønnen er såpass ung, gjorde moren interiørvalgene for ham. Små barn er vanligvis glad i leker – og sjelden opptatt av å rydde opp etter endt leking, men Tahani visste råd.

- Han trenger en seng, oppbevaring og et lekehjørne. Og flere ganger i året rydder vi unna leker og legger dem til side. Etter en stund henter vi dem frem igjen, og legger til side noen andre leker. Og de lekene han har mistet interessen for, gir vi til loppemarkeder, sier hun.

Inspirasjon til barnerom

Lampen i taket er ikke sentrert, og er et asymmetrisk element i rommet.

- Den er sentrert ut fra slik rommet var før jeg delte det i to, forklarer hun.

- Løsningen ble å ha asymmetrisk belysning, slik at det ser ut som om det skal være sånn. Liam kaller løsningen for «edderkopplampen» sin, smiler hun.

- Det beste med rommet er sengen min, sier Liam, som springer forbi med jevne mellomrom.

Han leker nemlig helst over hele boligen, ikke bare på rommet sitt. Men når han sover, da vil han helst være i sin egen seng.

Dørene som leder inn til soverommene er fra bruktmarked, de er gjort om til skyvedører for å ta mindre plass og for å stjele minimalt av dagslyset. Skinnesystemet er fra Sentrum Bygg.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning