Amerikansk vintage

- Innred med humor!

Vibeke Sjøvold (39) er butikksjef i interiørbutikken Eske. Hun liker å omgi seg med ting som gjør henne glad.

OPPMUNTRING: Vibeke liker å omgi seg med ting som gjør henne glad.
OPPMUNTRING: Vibeke liker å omgi seg med ting som gjør henne glad. Foto: Foto: Siri Møller
Publisert Oppdatert
DETALJER: Tilbehør i rosa og gult gir den rette stemningen.
DETALJER: Tilbehør i rosa og gult gir den rette stemningen. Foto: Foto: Siri Møller

Vibeke bor i en treroms leilighet på St. Hanshaugen i Oslo. Leiligheten er på 65 kvadratmeter og består av gang, bad, stue, soverom, hobbyrom og kjøkken. Det er en klassisk bygårdsleilighet fra 1898 med stukkatur og doble dører mellom stue og soverom.

Jeg har ikke pusset opp så mye, men da jeg tok over leiligheten, malte jeg alle rommene i lyse California-farger som blått og limegrønt, for å binde dem bedre sammen.

Yndlingsrommet:

Det må bli soverommet. Der har jeg store vinduer som slipper inn masse lys, og en gammel vedovn som jeg fyrer i om vinteren. Jeg pleier å ha dørene åpne mot stua og ligge i sengen å se på tv og slappe av.

Egentlig hadde jeg tenkt å bruke det lille hobbyrommet som soverom, men det ble det ikke noe av. Jeg fant ut at jeg egentlig ikke trengte to stuer og at det var mye bedre med et stort soverom. Tanken på å legge seg på hobbyrommet med lavt under taket og kun en glugge til vindu, var heller ikke så fristende.

TEXAS: Klistremerkene fra Eske pynter opp de hvite flisene på kjøkkenet. Den turkise bagen i bakgrunnen er kjøpt i en platebutikk i Texas.
TEXAS: Klistremerkene fra Eske pynter opp de hvite flisene på kjøkkenet. Den turkise bagen i bakgrunnen er kjøpt i en platebutikk i Texas. Foto: Foto: Siri Møller

Kosekroken:

I LOVE YOU: Lampeskjermen fant jeg i en interiørbutikk i Texas. Den har nydelige motiver på begge sider, og teksten «I love you best of all» trykket på forsiden.
I LOVE YOU: Lampeskjermen fant jeg i en interiørbutikk i Texas. Den har nydelige motiver på begge sider, og teksten «I love you best of all» trykket på forsiden. Foto: Foto: Siri Møller

Jeg koser meg mye i sofaen. Der har jeg platesamlingen og bøkene mine innen rekkevidde. Jeg liker å ha folk på besøk og høre på ny og gammel countrymusikk.

Stilen:

Stilen er en blanding av elementer fra 50-tallet, kitsch, cowboy og indianer. Jeg får inspirasjon til interiøret fra musikk og reiser. Mye av det jeg har, er kjøpt i Texas.

Les også: Skremmende, skrekkelige feriemål.

Jeg hører mye på musikk fra 40- og 50- tallet og drar til Austin minst en gang i året for å kjøpe stæsj. Der er det mange fine vintagebutikker som kombinerer klær og interiør.

Favorittmøbelet:

Jeg er veldig glad i sofaen min. Den er designet av den britiske designeren Terence Conran . Jeg falt for de spesielle formene og den nydelige blåfargen. Da vi fikk den i butikken måtte jeg bare ha den.

Butikkene:

FAVORITT: Vibekes favorittmøbel, designet av Terence Conran.
FAVORITT: Vibekes favorittmøbel, designet av Terence Conran. Foto: Siri Møller

I tillegg til Eske, er Ruth 66 og Los Lobos to klare favoritter. Jeg finner også mye fint på nettsidene til E-bay. Der kan man sitte i timevis å kikke og legge inn bud på det man liker.

Vibekes nettsteder

www.hay.dk, moderne, dansk møbeldesign på sitt beste.

www.eske.as, vakre, unike og morsomme produkter fra en rekke nye og spennende designere.

www.atypyk.com, mange rare og artige bruksting med god design.

Interiørtipset:

Folk må tenke på hva de selv liker, tørre litt mer og stole på sin egen smak. Man behøver ikke alltid å være så korrekt. Bruk gjerne humor når du innreder og velg ting som vekker gode assosiasjoner.

Bildet over: Knaggrekken har jeg lagd selv. Da jeg overtok leiligheten var det en tilfeldig, gammel planke spikret til veggen i gangen. Jeg hadde et gammelt bilde fra et westernstevne som jeg hadde fått av en venn. Det var lite, men veldig fint, så jeg hadde lyst til å gjøre noe mer ut av det.

Jeg fikk det trykket på en rull med printpapir på et kopisenter, og festet det til planken med papirlim. Nå er den gamle planken blitt et dekorativt og nyttig element i gangen.

KNAGGFINT: Vibekes knaggrekke.
KNAGGFINT: Vibekes knaggrekke. Foto: Foto: Siri Møller
AMERICAN DINER: Med retrostoler og tilbehør i rosa og gult får kjøkkenet den rette dinerstemningen.
AMERICAN DINER: Med retrostoler og tilbehør i rosa og gult får kjøkkenet den rette dinerstemningen. Foto: Foto: Siri Møller

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning