Interiør og innredning

Ikke bare Ikea i huset

Ikeas kommunikasjonssjef, Camilla Lindemann, bobler over av ideer til hvordan hun kan innrede boligen sin.

LEKKERT KJØKKEN: Camilla kjøpte spisestuestolene designet av Hans Wegner på Utopia retro modern på Grünerløkka. Spisebordet i teak er kjøpt på finn.no. På noen hvitmalte lister på veggen kan Camilla stille ut det hun måtte ønske av bilder, kort og annet nips.
LEKKERT KJØKKEN: Camilla kjøpte spisestuestolene designet av Hans Wegner på Utopia retro modern på Grünerløkka. Spisebordet i teak er kjøpt på finn.no. På noen hvitmalte lister på veggen kan Camilla stille ut det hun måtte ønske av bilder, kort og annet nips. Foto: Foto: Siri Møller
Publisert Oppdatert
IKEAS KOMMUNIKASJONSSJEF: Camilla Lindemann har alltid vært over gjennomsnittet interessert i interiør.
IKEAS KOMMUNIKASJONSSJEF: Camilla Lindemann har alltid vært over gjennomsnittet interessert i interiør. Foto: Foto: Siri Møller
BOLIGEN: Sveitservillaen fra 1909 er rundt 200 kvadratmeter stor og består av fire etasjer.
BOLIGEN: Sveitservillaen fra 1909 er rundt 200 kvadratmeter stor og består av fire etasjer. Foto: Foto: Siri Møller

Camillas interiørtips

  • Du trenger ikke å skifte ut alt for å variere. Bytt kjøkkenfronter og sofatrekk. Det er fornuftig og miljøvennlig.
  • Er du ikke av den ryddigste typen, er det smart med noen systemer. Sett sko og bøker etter farger. Sørg for at ting har sin faste plass. Tenk smart innmat når det gjelder garderobe og kjøkkenskap.
  • Ikke kjøp alt på et sted. Bo deg heller inn og varier.
  • Du trenger ikke nødvendigvis ha én farge på alle tresorter du innreder med.
  • Velger du å ha hvite vegger (og gulv) kan du sprite opp boligen med farger ellers.

Kommunikasjonssjef i Ikea, Camilla Lindemann (35), bobler over av ideer til hva hun kan forandre hjemme. Og samboeren er handy. Snakk om god kombinasjon!

Les også: Dette fanger tyvene

Paret bor i en nydelig sveitservilla på Høyenhall i Oslo, og Camilla har alltid vært over gjennomsnittet interessert i interiør.

- Jeg tipper at jeg har hatt samtlige kjøkkenfronter fra Ikea, blant annet. Jeg har nemlig sansen for ting som enkelt kan skiftes ut, uten at det koster så mye. En sofa hvor sofatrekket kan skiftes ut, for eksempel, sier Camilla.

En ting har hun lært av å jobbe i varhuset hvor rydde, fikse og ordne står i sentrum: Hun har system i sakene. Klikk her for å se hvilke oppbevaringsløsninger Camilla har valgt.

Lys og luftig

Paret har gjort flere endringer etter at de overtok boligen. De har lagt nytt furugulv i stua, fått fram de opprinnelige tregulvene, malt samtlige vegger og gulv i hvitt, fjernet en vegg mellom stua og kjøkkenet, og fått nytt kjøkken og bad. De har også satt inn peis mellom stue og kjøkken.

Boligen fremstår i dag som lys og luftig, mye på grunn av de hvitmalte gulvene og veggene som går igjen i boligen.

Moderne skandinavisk stil

- Jeg har innredet med mye svart og hvitt, og har heller noen fargeinnslag innimellom. Kanskje kan stilen kalles moderne skandinavisk? Jeg har en miks av ting, og jeg synes det er spesielt gøy å gå på loppemarkeder. Ellers så synes jeg det er gøy med spennende design, sier hun.

Les også: Tips til oppheng av bilder

Camilla tar den sjelden helt ut når hun innreder, ifølge henne selv.

- Jeg er ikke så gæren, jeg velger ikke så mange crazy løsninger. Og boligen vår er ikke overfylt. Det liker jeg ikke. Jeg har naturligvis mange ting fra Ikea, siden jeg ser tingene hver dag og vet hva som finnes.

Les også:

Møbler som nakne kropper

Lamper med kunstpotensiale

Gå for gullklær

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning