TIPS OG TRIKS TIL HYTTA:

Lesernes hyttetriks: Stjel disse idéene

I denne spalten deler Hyttelivs lesere smarte og finurlige tips, triks og idéer med andre.

<b>Lysende truger: </b>Monika Sebuøygard laget nye utelys av et par gamle truger og to Norgesglass. – Lyktene ble pyntet med et par selbuvotter som min avdøde farmor strikket. Og slik ble det gjenbruk og nostalgi på hytta, forteller Monika
Lysende truger: Monika Sebuøygard laget nye utelys av et par gamle truger og to Norgesglass. – Lyktene ble pyntet med et par selbuvotter som min avdøde farmor strikket. Og slik ble det gjenbruk og nostalgi på hytta, forteller Monika
Sist oppdatert

Lysende truger

Monika Sebuøygard laget nye utelys av et par gamle truger og to Norgesglass.

– Lyktene ble pyntet med et par selbuvotter som min avdøde farmor strikket. Og slik ble det gjenbruk og nostalgi på hytta, forteller Monika.

Se bilde øverst.

Plass til klestørk

Ingrid Nordahl Østern og familien har funnet sin løsning på tørking av klær og andre ting på hytta.

De har festet en ramme med stålrør i taket over peisovnen. S-kroker er praktiske og lette å feste på rammen.

Les også: (+) Min bror skal selge eiendommen jeg har bruksrett til, og han krever at jeg skriver fra meg bruksretten for å få gjennomført salget. Hva gjør jeg?

<b>Plass til klestørk:</b> Ingrid Nordahl Østern og familien har funnet sin løsning på tørking av klær og andre ting på hytta. De har festet en ramme med stålrør i taket over peisovnen. S-kroker er praktiske og lette å feste på rammen.
Plass til klestørk: Ingrid Nordahl Østern og familien har funnet sin løsning på tørking av klær og andre ting på hytta. De har festet en ramme med stålrør i taket over peisovnen. S-kroker er praktiske og lette å feste på rammen.

Blankt peisvindu

Egil Ødegård deler tips om å få sotet på glassdøren til å forsvinne: Ta en avisside. Bløt den, og form siden som en ball. Dypp avisballen i aske, og gni den på glassdøren. Du må kanskje gjøre det to-tre ganger. Til slutt tar du en tørr avisside og gnir glasset helt blankt.

– Glasset blir som nytt, til og med de kullsvarte merkene etter endeveden forsvinner. Rimelig og ikke minst miljøvennlig, sier Egil.

<b>Blankt peisvindu: </b>Egil Ødegård deler tips om å få sotet på glassdøren til å forsvinne: Ta en avisside. Bløt den, og form siden som en ball. Dypp avisballen i aske, og gni den på glassdøren.
Blankt peisvindu: Egil Ødegård deler tips om å få sotet på glassdøren til å forsvinne: Ta en avisside. Bløt den, og form siden som en ball. Dypp avisballen i aske, og gni den på glassdøren.

Les også: (+) Vi vil bygge ut hytta med fem meter – hva gjør vi?

Finurlig tørkestativ

– Vi savnet gode ideer for tørking av klær på hytta. Det er veldig høyt under taket der vedovnen står, og vi hadde behov for å tørke klær der, forteller Rita Brandsegg. Mannen i hytta fant løsningen. Han laget en firkantet ramme med stålrør som han malte med klarlakk.

Selve krokene er kjøpt ferdige. Den selvkomponerte rammen er hengt på veggen med hengsler slik at den kan svinges ut og nærmere ovnen ved tørking. – Vi er strålende fornøyde, og håper at dette kan gi inspirasjon til andre med samme behov, sier Rita.

<b>Finurlig tørkestativ:</b> – Vi savnet gode ideer for tørking av klær på hytta. Det er veldig høyt under taket der vedovnen står, og vi hadde behov for å tørke klær der, forteller Rita Brandsegg.Mannen i hytta fant løsningen. Han laget en firkantet ramme med stålrør som han malte med klarlakk. Selve krokene er kjøpt ferdige. Den selvkomponerte rammen er hengt på veggen med hengsler slik at den kan svinges ut og nærmere ovnen ved tørking.– Vi er strålende fornøyde, og håper at dette kan gi inspirasjon til andre med samme behov, sier Rita.
Finurlig tørkestativ: – Vi savnet gode ideer for tørking av klær på hytta. Det er veldig høyt under taket der vedovnen står, og vi hadde behov for å tørke klær der, forteller Rita Brandsegg.Mannen i hytta fant løsningen. Han laget en firkantet ramme med stålrør som han malte med klarlakk. Selve krokene er kjøpt ferdige. Den selvkomponerte rammen er hengt på veggen med hengsler slik at den kan svinges ut og nærmere ovnen ved tørking.– Vi er strålende fornøyde, og håper at dette kan gi inspirasjon til andre med samme behov, sier Rita.

Denne saken ble første gang publisert 24/11 2021, og sist oppdatert 24/11 2021.

Les også