ARKITEKTEN SVARER:

Badet er knøttlite og har inngang fra utsiden. Dette er fryktelig upraktisk. Hva kan vi gjøre?

Med den nye løsningen vil det tidligere badet har fått mye større plass, og rommer nå dusj, toalett og vask med skap. Sjekk hva Hyttelivs arkitekt foreslår.

Pluss ikon
Hytteeieren er i det store og det hele fornøyde med hytta, men det er ett problem: Badet. Nå ber de Hyttelivs arkitekt om hjelp. Se hva hun svarer og tegninger av den nye løsning.
Hytteeieren er i det store og det hele fornøyde med hytta, men det er ett problem: Badet. Nå ber de Hyttelivs arkitekt om hjelp. Se hva hun svarer og tegninger av den nye løsning. Foto: Privat
Sist oppdatert

Spørsmål:

Vi er i utgangspunktet fornøyde med hytta vår, men vi skal installere helårsvann og i den forbindelse kunne vi tenkt oss å gjøre noen endringer på planløsningen og muligens en liten utvidelse av hytta.

Vi har et bad med inngang fra utsiden, like ved inngangsdøren. Dette er fryktelig upraktisk, samtidig som badet kun måler 1,35 x 2 meter. Det lille soverommet er vi villige til å ofre. En del av det rommet går under trappen, det står en seng på tvers der, og da kommer bena til den som ligger i den under trappen.

Vi har tenkt at vi kan bygge på så veggen blir ca. 70 cm bredere og at vi skal bygge inn det som i dag er bad bort til stuevinduet, og kanskje endre takvinkelen for bedre utnyttelse av plassen i andre etasje og utstikket hvor badet nå er.

I andre etasje er det nå et åpent rom, og en sovealkove under skråtaket. Inne på sovealkoven har vi også plassert en dobbeltseng, så sengeplasser har vi i utgangspunktet nok av. Det første rommet vi kommer opp i fra trappen kunne vi ønsket oss som et oppholdsrom for barna.

Vi kunne tenkt oss at kjøkkenet var litt større eller at vi fikk gjort om der, gjerne slik at vi får inn en oppvaskmaskin. I front har vi lyst på større vinduer og en terrassedør ut. Planen er å bygge en platting.

Vennlig hilsen Jill

EKSPERTHJELP: Se flere spørsmål og svar her

<b>FØR: </b>Slik er planløsningen opprinnelig.
FØR: Slik er planløsningen opprinnelig.

Arkitekt Christina Knoff svarer:

Først og fremst har jeg foreslått at andre etasje får nytt tak med en bedre vinkel, slik at det blir bedre takhøyde i sovealkoven. I det tidligere åpne rommet i andre etasje er det nå blitt todelt tv-stue/PlayStation-rom og spillhjørne.

Nede i første etasje har jeg satt inn en terrassedør. Den fører ut til en større platting som går langs fronten av hytta og samtidig strekker seg rundt til inngangspartiet. Ut ifra tegningene deres ser det ut som om det skal være plass til kjøleskap og kjøkkenbenk på veggen mot peisen. Dette løser da problemet, og dere kan sette inn oppvaskmaskin under benken ved vasken.

Så over til den mer problematiske delen av hytta der planløsningen ikke er helt optimal, og vi kan se tydelige tegn på at hytta opprinnelig er tegnet og bygget ut ifra de behovene de hadde på den tiden. Her er det nå utvidet med de 70 cm dere ønsket, og trukket frem til stuevinduet. Dette gir mulighet til en større gang med god plass til oppbevaring. Det tidligere badet har også fått mye større plass, og rommer nå dusj, toalett og vask med skap.

I den indre gangen er det blitt åpnet opp til trappen, slik at dere slipper å gå gjennom soverom 1 for å komme opp. Det tidligere lille soverommet er gjort om til en bod, og på denne måten kan dere utnytte det «upraktiske» rommet under trappen til støvsuger, smart oppbevaring med skyveskuffer eller lignende.

EKSPERTHJELP: Se flere spørsmål og svar her

<b>ETTER: </b>Slik blir hytta etter utvidelsen.
ETTER: Slik blir hytta etter utvidelsen.
<b>ETTER:</b> Her ser vi utvidelsen med vekt på baderom, trapperom, bod og gang. I andre etasje ser vi sofakroken i tv-stuen.
ETTER: Her ser vi utvidelsen med vekt på baderom, trapperom, bod og gang. I andre etasje ser vi sofakroken i tv-stuen.

Denne saken ble første gang publisert 22/10 2021, og sist oppdatert 08/03 2022.

Les også