Europas mest romantiske hotellrom

Her er du garantert en het natt

Her er hotellene som får fart på romantikken.

I KJÆRLIGHETENS TEGN: La romantikken blomstre denne Valnetinsdagen. Sjekk inn på Shangri-La i Paris eller Hotel Pelirocco i Brighton.
I KJÆRLIGHETENS TEGN: La romantikken blomstre denne Valnetinsdagen. Sjekk inn på Shangri-La i Paris eller Hotel Pelirocco i Brighton. Foto: FOTO: Hotellet/Travel.com
Publisert Oppdatert

Det ene kule designhotellet slår snart det andre i hjel i storbyer verden over, og det har gått sport i å kunne skryte av alle flotte hotellene man har besøkt på ferieturen eller langweekenden.

Planlegger du en ekstra romantisk feiring av årets Valentine's Day, ja da bør du ta med din utkårede og sjekke inn på ett av disse hotellene, som alle nylig har havnet langt oppe på listene når verdens mest sexy eller romantiske hoteller har blitt kåret.

1. Shangri-La Hotel, Paris

Kjærlighetens Dag i Kjærlighetens By? Og om ikke utsikten mot Eiffeltårnet fra det kjente Shangri-La er nok, så vil kanskje resten av dette historiske bygget få i gang franske følelser hos både deg og din kjære. Prins Roland Bonaparte, Napoleons grandnevø, bodde her fra 1896 til sin død i 1924, og siden den gang har bygningen vært alt fra luksusleiligheter til regjeringsbygg, før det ble gjort om til hotell igjen. Et lekkert - og kostbart - valg i kanskje verdens mest romantiske by.

2. Buddha Bar Hotel, Praha

Her er hotellet for deg som liker litt mørk og mystisk romantikk. På Buddha Bar Hotel kan dere nyte hverandre og kjærligheten i luksuriøse omgivelser. Pass på å booke inn tid til en par-massasje. Og ikke minst dra nytte av det lille ekstra som hver suite kommer utstyrt med når du sjekker inn: En flaske Champagne, friske jordbær, massasjeoljer og en fjærkledt pisk.

ØSTENS MYSTIKK: Men dette hotellet trenger du bare reise til Praha for å bo på.
ØSTENS MYSTIKK: Men dette hotellet trenger du bare reise til Praha for å bo på. Foto: FOTO: Hotellet
UTSIKTEN DU ALDRI GLEMMER: Paris er kjærlighetens by. Og perfekt for en feiring av kjærlighetens dag.
UTSIKTEN DU ALDRI GLEMMER: Paris er kjærlighetens by. Og perfekt for en feiring av kjærlighetens dag. Foto: FOTO: Hotellet

3. Santa Caterina Hotel, Amalfikysten

På dette hotellet er det utsikten vel så mye som selve hotellet som trekker opp når det gjelder romantikken. Den ville og vakre kystlinjen på Italias Amalfikyst kan nytes fra både balkongene og den flotte frukthagen på Santa Caterina. Nyt solnedgangen med et glass iskald Prosecco og kjenn hvordan romantikken blomstrer om kapp med frukttrærne.

4. James Bond Suite, Hotel Seven, Paris

Hva er vel mer sexy enn James Bond? På Hotel Seven i Paris kan dere føle dere som 007 og Bond-pike for en natt - komplett med "flytende" seng, tyrkisk steamdusj, gigantisk sofa på suiten og en komplett samling James Bond filmer. Ikke glem martinien.

5. Hotel Pelirocco, Brighton

LA DOLCE VITA: På dette hotellet er det utsikten som får frem de gode følelsene.
LA DOLCE VITA: På dette hotellet er det utsikten som får frem de gode følelsene. Foto: FOTO: Hotellet
SHAKEN AND STIRRED: På dette hotellet er det lett å føle seg som 007.
SHAKEN AND STIRRED: På dette hotellet er det lett å føle seg som 007. Foto: FOTO: Hotellet/Sunday Times Travel

Det er ikke uten grunn at Hotel Pelirocco har fått tilnavnet "Britain's sauciest stopover". På dette hotellet har alle de 19 gjesterommene dekor etter tema som pop art, rock'n'roll og burlesque.

Om sexlivet trenger et spark bak bør du satse på å sjekke inn på suiten Play Room, hvor hovedelementet i rommet er en super-size rund seng. I tillegg er rommet utstyrt med strippestang og dobbel tropedusj.

TIPS: Om du skulle trenge noen pekepinner før du gir deg i kast med litt poledancing, kan du booke en øvingstime med hotellets egen pole-dancing instruktør.

6. Hotel Modez, Arnhem, Nederland

Her er hotellet for deg som trenger litt ekstra krydder for å få fart på romantikken denne Valentinsdagen. For på Hotel Modez kan du nemlig scanne deg til filmer med seksuelt innhold på 1-2-3. Ved første øyekast ser det grafiske mønsteret på vegger, gardiner og sengetepper helt kaotisk ut, men ser man nærmere etter, vil man innse at det man trodde var mønster, faktisk er QR-koder.

QR-kodene i seg selv utgjør et abstrakt mønster. Men skanner du kodene med en smarttelefon, blir det slett ikke så abstrakt lenger. Da ledes du nemlig til en nettside eller en applikasjon med seksuelt innhold.

7. Suite Sistina, Roma

Her er hotellet for paret som liker luksus, minimalistisk design og å kunne kose seg med et nattbad inne på soverommet. På Suite Sistina i Roma nyter du natten i en Austin Power-aktig rund seng, omgitt av designmøbler, silkelaken og - kanskje mest for mannens del - et ultramoderne musikkanlegg som kan kontrolleres fra sengen.

EROTISKE OVERRASKELSER: Scanner du kodene på veggene her, vil du finne erotisk underholdning.
EROTISKE OVERRASKELSER: Scanner du kodene på veggene her, vil du finne erotisk underholdning. Foto: FOTO: Hotellet

8. Soho House Berlin

Berlin nyter for tiden status som en av de absolutt hippeste byene i Europa. Og reiser du til den pulserende storbyen på kjærlighetstur, mangler det ikke på unike og sexy hoteller å sjekke inn på. Aller kulest bor du på Soho House, som ligger midt i det trendy kunstnerdistriktet Mitte.

Hotellet, som ligger i en restaurert Bauhaus bygning, har vært både varemagasin og hovedkontor for kommunistregimet opp gjennom årene. Etter Berlinermurens fall ble bygget totalrenovert og i de senere år omgjort til hotell. Så sjekk inn og nyt. Her er rommene en blanding av luksus og industri, sengene overdimensjonerte og dusjene store nok for to.

.

Ikke bare opptatt av pris

Det dukker stadig opp nye nettsteder og tjenester som skal hjelpe deg med å finne billige reiser og hotellopphold. Men nordmenn har god økonomi, og når vi skal velge hoteller til ferien, er det slett ikke bare pris som opptar oss.

- Det er tydelig at nordmenn de siste årene har blitt mer opptatte av design og trend når de skal velge hoteller, forklarer visepresident i Hotels.com, Matthew Walls, til Bonytt.no.

SOM AUSTIN POWER: En rund seng som innbyr til en sexy helg.
SOM AUSTIN POWER: En rund seng som innbyr til en sexy helg. Foto: FOTO: Hotellet/tabletHotels.com
TRENDY: SoHo House i Berlin er ikke bare lekkert, men også super-trendy. Overrask din kjære med et opphold her til Valentine's Day.
TRENDY: SoHo House i Berlin er ikke bare lekkert, men også super-trendy. Overrask din kjære med et opphold her til Valentine's Day. Foto: FOTO: Sunday Times Travel

- Allerede for et par år tilbake viste hotellprisindeksen at nordmenn i økende grad er villige til å bruke litt ekstra penger for å bo på flotte og unike hoteller.

Walls forklarer at sammenlignet med våre naboer i Sverige, Danmark og Finland, viser tallene at nordmenn villig vekk betaler mer for hotelloppholdet.

- Såkalte boutiquehoteller og designhoteller blir stadig mer populært, og det er tydelig at det ligger litt prestisje i det å kunne si at man har bodd på enten det ene eller andre hotellet når man har vært ute og reist.

Og at det kan være verdt å gjøre litt forarbeid for å finne det rette hotellet, synes slett ikke Walls er en dårlig idé.

- Hotellet bør også være en del av ferieopplevelsen, og ikke bare et sted du sover og spiser frokost. Designhotellene tilfører absolutt ferien en ekstra dimensjon.

Kilder: TripAdvisor, Travel and Leisure, Telegraph.co.uk

Les også:

Disse hotellene må du se før du dør

Her finner du de lekreste interiørbildene

Slik får du det hjemme om motedesignerne får bestemme

Her er verdens styggeste hoteller

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen