Mye jobb med blomsterløk?

Jeg synes blomsterløk er arbeidskrevende.

Publisert Oppdatert

Det er mange løk her i hagen. Jeg syns de er veldig arbeidskrevende, hvis de skal tas opp hver høst og settes ned igjen hver vår. Trives de bra i potter? Hvordan blir det da med "avleggere" fra dem?

Er det bare å sette inn disse i garasjen til vinteren uten å tenke mer på dem? I det hele tatt, løker kan jeg ikkeno' om...!

The Wild One, Sone 5.

Jeg kan berolige deg med at (blomster)løk ikke er spesielt arbeidskrevende. Unntaket er det du snakker om, blomsterløk som ikke overvintrer, f.eks gladioler og andre sarte løk. Tulipaner, krokus, de fleste liljer, snøklokker osv. gjør du ikke stort med - de kommer fint igjen flere år på rad hvis de trives.

Løk du må ta inn, tørker du av og legger mørkt i (luftig) pappeske e.l. frostfritt gjennom vinteren, løken plantes ut igjen om våren.

Du kan fint ha løk i potter, men de vil jo gjerne ha litt næring og rom til å vokse, så sørg for at de har god plass i potten(e). Ta de ut av potten, tørk av + overvintre, så får du samtidig delt dem/samlet nye løk og plantet disse riktig påfølgende vår - i ny jord.

Løk kan plantes om ca. hvert 4-5 år, du ser det hvis de vokser for trangt og/eller blomstringen blir dårlig.

PS: Hvis du vil dyrke sarte løk, bruk løkkurver i plast! Da graver du opp hele kurven i stedet for å lete etter løk i bed og rabatt.

[Publisert på hushjemhage.no]

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning