Iberiasnegler i hagen

Slik blir du kvitt iberiasneglen for alltid

Del den i biter og hell over Nemaslug. Iberiasneglen forsvinner for godt i løpet av et par år.

Publisert Oppdatert

Tidligere i år var det håp om at kulden kanskje hadde tatt knekken på iberiasneglen. Det kan desverre se ut som om sneglen har tålt kulden bedre enn antatt, for nå har den begynt å krype frem.

Så da er det bare å sette i gang bekjempelsen igjen.

I denne videoen viser vi deg én metode for å bekjempe sneglen.

Klipp opp et par snegler, hell over plantemiddelet Nemaslug og legg ut sneglene som åte til resten av deres artsfrender.

- Slik utrydder du den fryktede mordersneglen, eller iberiaskogsneglen en gang for alle, forteller sivilagronom Torstein Moe i videoen over.

Nemaslug inneholder nematoder, som dreper snegler.

- Ved å legge ut døde snegler dynket i Nemaslug, som åte, vil problemet med snegler være historie i løpet av et par år, mener sivilagronomen.

- Skal man ha noe håp om å holde sneglene unna, må behandlingen gjentas. Det er også vesentlig hvor mange nematoder man tilfører på et gitt areal, sier Klikks hageekspert Iril Kolle om metoden.

Ferramol og Smartbayt

Det finnes også andre midler i markedet som er et alternativ til Nemslug. Det er blant annet Ferramol og Smartbayt.

Ferramol fungerer på følgende måte: Få timer etter at sneglene har spist stoffet, mister den matlysten. Derved forhindres videre beskadigelse av de planter man vil beskytte. Sneglene vil trekke seg tilbake til utkanten av området og døden inntrer etter noen dager.

Smartbayt fungerer på samme måte. Det anbefales å innlede bekjempelsen så tidlig som mulig, spesielt hvis det var mye snegler året før. En tidlig innsats setter en stopper for sneglenes livssyklus i form av en drastisk reduksjon av den samlede eggproduksjonen.

Les også:

Derfor glipper drillen

Sjekk akkurat når huset bør males

50 sneglefrie planter

Sykkelvogn er tryggere enn sykkelsete

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning