Brune flekker i ferdigplenen

Publisert Oppdatert

Hei! Jeg har kjøpt ferdiggress for 5 uker siden og ser at det flekkvis er ganske store brune områder. Vi har gjort alt etter alle kunstens regler og leverandøren finner ingen forklaring hverken når det gjelder vanning, klipping eller underlaget.

Men, er det lurt å legge på litt jord over områdene som er brune? I tilfelle hva slags jord? Vanlig plantejord eller sterkere saker?

Er det lurt å så denne jorden på nytt, eller satse på at eksisterende gress gjør jobben? Kan jeg i tilfelle gjøre det nå eller skal jeg vente til senere? Er takknemlig for svar.

Hilsen L.O., Oslo

Hei, de brune flekkene er nok tørt gress, som skyldes tørkeskade. Jeg vil gjette at det rett og slett kan være en kombinasjon av varmt vær og at gresset (røttene) ikke har fått god nok kontakt med jorda og dermed ikke har fått nok vann heller. Alternativt har røttene vært tørre ved levering/legging.

Jeg ville lagt toppdressing på de brune områdene (og evt fjernet det som er tørt og vissent først hvis alt gress i et felt er helt dødt) og deretter sådd gress i disse feltene hvis det er store flekker det er snakk om.

Du kan evt. spørre plenleverandøren din hva slags gresstype de har gitt deg, så du kan kjøpe tilsvarende i frø. Er det små flekker på 10-20 cm vil de fylles naturlig av det omliggende gresset etter hvert, så selv om det ser stygt ut kan du på mindre flekker la naturen gå sin gang.

Du kan godt prøve å så i løpet av sommeren, men da må du være på hugget med vanning og vanne DAGLIG i tørt og varmt vær det du har sådd helt til det sådde gresset har vokst seg til (jorda skal være fuktig til gresset spirer).

Når det gjelder vanning av plen og planter for øvrig, må du ha på spreder minst en halvtime for noen effekt.

[Publisert på hushjemhage.no]

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning