Hagemøbler:

Gjør hagemøbelkupp i helgen

Nå dumper forhandlerne prisene.

LOUNGESETT: Før sommerferien solgte Skeidar Son loungesett for 9995 kroner. Nå selges det for 4995 kroner.
LOUNGESETT: Før sommerferien solgte Skeidar Son loungesett for 9995 kroner. Nå selges det for 4995 kroner. Foto: FOTO: Skeidar
Publisert Oppdatert

Hagemøbler er på billigsalg utenfor høysesongen.

Høye lagerkostnader

- Det er lite mystisk ved store prisavslag på utemøbler. Markedet for produktene vil nå være dødt i mer enn et halvt år, og både kapitalbinding og lagerkostnader, samt utsiktene til ytterligere prisavslag neste år gir selgeren incitamenter til å gi kraftige rabatter, forklarer Knut Skoe i Møbelrådet.

Share

Dumper prisene

NEDSATT PRIS: Ballerud Hagesenter har eksklusive utemøbler. De selger nå dette bordet med seks stoler til 34.300 kroner. Før sommerferien var prisen 49.000 kroner.
NEDSATT PRIS: Ballerud Hagesenter har eksklusive utemøbler. De selger nå dette bordet med seks stoler til 34.300 kroner. Før sommerferien var prisen 49.000 kroner. Foto: FOTO: Ballerud Hagesenter

Skeidar, Plantasjen og Ballerud Hagesenter er noen av varehusene som dumper prisene. Men det er ikke nødvendigvis fordi møblene går av moten.

LOUNGSETT: Risør loungesett kostet tidligere i sommer 12990 kroner. Nå kan du kjøpe det for 6495 kroner hos Skeidar.
LOUNGSETT: Risør loungesett kostet tidligere i sommer 12990 kroner. Nå kan du kjøpe det for 6495 kroner hos Skeidar. Foto: FOTO: Skeidar

- Det kommer nok nye modeller neste år også, men det gjør ikke disse utdatert likevel. Designet holder ganske tidløse møbelformer.

Dersom neste års farger og mønstre skifter, kan jo putene byttes ut. Det er jo disse som "gjør" uttrykket, mener Skoe.

Godt salg

Bente Grønlund ved Ballerud Hagesenter forteller at august er en god måned. Selv om den ikke kan sammenliknes med vårsolens oppfordring til å pynte ute.

Det er allikevel mange forespørsler.

- Noen har bare sittet og ventet på tilbudene, mens andre har kommet hjem fra ferie og får lyst til å gjøre noe med terrassen.

Og salget går så det griner.

- Det er tydelig at med sterkt reduserte priser, så er terskelen for å kjøpe lavere - for selv om sommeren går mot hell er det mange kunder som kjøper ennå, opplyser Linn Kupen i Skeidar.

Skeidar selger for eksempel Son loungesett.

MODULSOFA: Modellen fra Royal Botania er en modulsofa i cappuchinofarger. Denne kostet før 85.910 kroner. Nå selges den til 59.200 kroner hos Ballerud Hagesenter.
MODULSOFA: Modellen fra Royal Botania er en modulsofa i cappuchinofarger. Denne kostet før 85.910 kroner. Nå selges den til 59.200 kroner hos Ballerud Hagesenter. Foto: FOTO: Ballerud Hagesenter

Før sommerferien skulle de ha 9995 kroner. Nå koster den 4995 kroner.

Nytt i Norge

Det er spesielt sofagrupper som er på billigsalg. Et fenomen som er forholdsvis nytt utendørs i Norge.

Om det fortsatt vil være populært på lang sikt er imidlertid Skoe usikker på.

- Det er muligens både hyggelig og brukelig, men veldig upraktisk. Min erfaring er at hagemøbler bør være flyttbare og kunne brukes flere steder i uterommet.

Til dette er sofagruppene tunge og lite fleksible.

Les også:

Sniktitt på IKEA-katalogen

Hvilke nabolyder plager deg mest?

Tollfritt anneks fra Sverige

Bruk herdet glass over kjøkkenbenken

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen