HYTTELIVS EKSPERT SVARER

Ett av våre tre barn skal arve hytta. Hvordan kjøper de ut søsknene?

Skal det eventuelt holdes litt tilbake på summene som skal utbetales i tilfelle det blir ekstra kostnader på hytta? spør hytteeieren. Hyttelivs advokat Harald Ramm svarer.

Pluss ikon
Illustrasjonsbilde
Illustrasjonsbilde Foto: Getty Images
Publisert

Spørsmål:

Vi eier en hytte på Lesjaverk. Hytta ble bygget av min mann og hans far, og var ferdigstilt i 1972. Vår yngste datter og hennes mann skal overta hytta. Verdien av den skal deles på tre. De som skal ta over hytta, skal betale ut en tredjedel til hver av sine to søsken.

Min mann og jeg skal ha bruksrett på hytta. Min mann er 85 år og jeg 80 år. Begge to er friske og oppegående. Skal det eventuelt holdes litt tilbake på summene som skal utbetales i tilfelle det blir ekstra kostnader på hytta?

A.D.

Det er etter hvert som årene går veldig vanskelig å vurdere hvorvidt skader på hytta eksisterte pr. overtagelsestidspunktet eller skyldes etterfølgende forhold.

Mitt råd er at dere setter en verdi på hytta ved overtagelsen i dag med en rabatt som fanger opp eventuelle ekstraordinære kostnader, og at ny eier overtar risikoen for skader som oppstår senere.

På den måten unngår dere diskusjoner om en skade eksisterte ved overtagelsen eller har oppstått senere.

Harald Ramm

EKSPERTHJELP: Se flere spørsmål og svar her

Denne saken ble første gang publisert 10/01 2023.

Les også