Eames Aluminium Group 50 år

Kongen av kontorstoler

Eames Aluminiun Group har gjennom et halvt århundre erobret en hel verden av kontorer.

Publisert Oppdatert
LEKNE DESIGNERE: Charles og Ray Eames tegnet noe av det beste verden har sett av møbler.
LEKNE DESIGNERE: Charles og Ray Eames tegnet noe av det beste verden har sett av møbler. Foto: Foto: Vitra

Aldri uaktuell

- Charles og Ray Eames er takket være sin disiplinerte og samtidig lekne holdning blitt et åndelig forbilde for oss i Vitra. Eames Aluminium Group er et internasjonalt møbelikon. Den har en tidløs karakter, og blir aldri gammel eller uaktuell, sier Leif Werner, daglig leder for Vitra Scandinavia.

Eames Aluminium Group ble opprinnelig tegnet for huset til den amerikanske forretningsmannen Irwin Miller. Huset ble designet av Eero Saarinen og Alexander Girard, som utfordret designerparet Ray og Charles Eames til å lage møbler av høy kvalitet og suveren design for utebruk. Konferanse- og kontorstolen produseres i dag av Vitra - en av Europas ledende møbelprodusenter.

Møblene har senere gått sin seiersgang verden rundt som førstevalget for mange kontorinnredere og privatpersoner. Betegnende nok gikk de opprinnelig under navnet "Indoor-Outdoor Group".

Ekteparet Eames var kjent for særdeles god materialbruk og avanserte konstruksjoner. Aluminiumgruppen er intet unntak - et skjelett av et minimum av støpte aluminiumsdeler danner i utgangspunktet rammen for et sterkt, vevet kunstmateriale. Siden er stolen produsert i et vell av stoffer, skinn og varianter.

Se mer på www.vitra.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning