Enebolig på Trones i Nord-Trøndelag

Slapp naturen inn i huset

Etter at Janne Amalie og Geir åpnet opp planløsningen, føles det som om naturen utenfor er et stort landskapsmaleri i stuen.

ETNISK PREG: Bordet er laget i India, ett av Jannes favorittreisemål. Trillebordet er en kjær eiendel arvet etter mormoren. Skinnsofaen Orlando fra Bolia er perfekt for småbarnsfamilien, den tåler en støyt. - For oss er det viktig at Vilma kan leke uten at vi sier nei på grunn av møblene, sier Janne. De fargerike bildene er fra Image Troopers og signert Jannes kollega Merete Haseth. Lampen er en vintage fra Gubi som er lakket om. Styling: Tone Kroken.
ETNISK PREG: Bordet er laget i India, ett av Jannes favorittreisemål. Trillebordet er en kjær eiendel arvet etter mormoren. Skinnsofaen Orlando fra Bolia er perfekt for småbarnsfamilien, den tåler en støyt. - For oss er det viktig at Vilma kan leke uten at vi sier nei på grunn av møblene, sier Janne. De fargerike bildene er fra Image Troopers og signert Jannes kollega Merete Haseth. Lampen er en vintage fra Gubi som er lakket om. Styling: Tone Kroken. Foto: Foto: Yvonne Wilhelmsen
Publisert Oppdatert

Janne Amalie Svit er fotograf og medeier av nettbutikken Image Troopers. Mannen hennes, Geir Olsen, er rådgiver og miljøterapeut.

Ingen av dem har noen som helst form for byggeteknisk bakgrunn. Likevel har de sammen har de pusset opp og tegnet om store deler av huset sitt på Trones i Nord-Trøndelag.

De benyttet seg av Google Sketch Up, et gratis dataprogram. Eneboligen er på 140 kvadratmeter og bygget i 1936. Utenpå var det likt flere av nabohusene. Men det var før.

Nå er huset kledd med gran utvendig og inne er planløsningen totalforandret.

- Vi ofret veggene i den grad det var mulig, og hele andre etasje har bare en dør. Som fotograf er jeg ekstra opptatt av lyset, og her får mest mulig naturlig lys slippe inn, sier Janne Amalie.

Utsikten til sjøen er betagende. Glassflatene i stuen sørger for at den blir en del av interiøret, et stort landskapsmaleri uten oppheng.

Paret innførte hvite rom for å gjøre det enkelt for seg selv.

MYE LYS: De store vinduene slipper inn mengder med naturlig dagslys. Veggene er malt med Jotun Sense ren hvit, og gulvene er malt med Trestjerner Gulvmaling. Spisebordet er hjemmesnekret og har fått selskap av Eames-stoler samt S-stolen og lampen Flower Pot fra Verner Panton. Styling: Tone Kroken.
MYE LYS: De store vinduene slipper inn mengder med naturlig dagslys. Veggene er malt med Jotun Sense ren hvit, og gulvene er malt med Trestjerner Gulvmaling. Spisebordet er hjemmesnekret og har fått selskap av Eames-stoler samt S-stolen og lampen Flower Pot fra Verner Panton. Styling: Tone Kroken. Foto: Foto: Yvonne Wilhelmsen
STOR EGENINNSATS: Janne Amalie Svit omtaler mannen Geir Olsen
som skikkelig handyman. Skjenken er fra Ikeas PS-kolleksjon, den er ikke i produksjon lenger. Det gule bordet som skimtes i hjørnet er fra JKE Levanger. Fotografiet er tatt av Merete Haseth og selges hos imagetroopers.com. Styling: Tone Kroken.
STOR EGENINNSATS: Janne Amalie Svit omtaler mannen Geir Olsen som skikkelig handyman. Skjenken er fra Ikeas PS-kolleksjon, den er ikke i produksjon lenger. Det gule bordet som skimtes i hjørnet er fra JKE Levanger. Fotografiet er tatt av Merete Haseth og selges hos imagetroopers.com. Styling: Tone Kroken. Foto: Foto: Yvonne Wilhelmsen
GIR KARAKTER: Trillebordet i teak er arvet, og matcher LP-platene som det musikkglade paret liker å ha lett tilgjengelige. Styling: Tone Kroken.
GIR KARAKTER: Trillebordet i teak er arvet, og matcher LP-platene som det musikkglade paret liker å ha lett tilgjengelige. Styling: Tone Kroken. Foto: Foto: Yvonne Wilhelmsen

- Vi har en blanding av arveting, loppisfunn, hjemmelagede og designmøbler, og for å roe ned inntrykket valgte vi hvitt som gjennomgående farge. Alle flatene, unntatt veggene på kjøkkenet er hvite, sier Janne Amalie.

For å unngå at interiøret oppfattes som flatt eller for riktig, har de tilført gule innslag med bord og stoler.

- Og kjøkkenet har fått en skitten grønnfarge mot det øvrige rene hvite, sier Janne Amalie.

Kjøkkenet er designet og bygget av Geir, som Janne omtaler som en skikkelig handyman. Det var det første rommet som sto ferdig, industrielt inspirert i stål og med innslag av bjørkefiner.

Familien er over gjennomsnittet opptatt av mat, både tilbereding og nytelse. Derfor snekret Geir like greit et solid spisebord med plass til mange gjester.

LEKENT INTERIØR: Husets handyman Geir med lille Vilma. Geir har tegnet og bygget kjøkkenet, og laget samtidig et rommelig spisebord i samme materialer. Han har kombinert åpne løsninger med dype skuffer og skap. Kjøkkenet (samt barnerommet) er de eneste rommene som ikke er hvite. Styling: Tone Kroken.
LEKENT INTERIØR: Husets handyman Geir med lille Vilma. Geir har tegnet og bygget kjøkkenet, og laget samtidig et rommelig spisebord i samme materialer. Han har kombinert åpne løsninger med dype skuffer og skap. Kjøkkenet (samt barnerommet) er de eneste rommene som ikke er hvite. Styling: Tone Kroken. Foto: Foto: Yvonne Wilhelmsen
GJENNOMTENKT: Kjøkkenet er innredet funksjonelt og med slitesterke
materialer i stål og tre. Styling: Tone Kroken.
GJENNOMTENKT: Kjøkkenet er innredet funksjonelt og med slitesterke materialer i stål og tre. Styling: Tone Kroken. Foto: Foto: Yvonne Wilhelmsen
KONTORKROK: Janne arbeider mye hjemmefra med fotofirmaet, og en solid benkeplate med plass var en forutsetning. Den fant hun på JKE Levanger. Bukkene i eik laget de selv. Den mintgrønne stolen er et loppisfunn fra det lokale renovasjonsutsalget. Bilder hun er glad i, får stå frem til inspirasjon. En knallfarget Panton-stol liver opp det lyse interiøret. Styling: Tone Kroken.
KONTORKROK: Janne arbeider mye hjemmefra med fotofirmaet, og en solid benkeplate med plass var en forutsetning. Den fant hun på JKE Levanger. Bukkene i eik laget de selv. Den mintgrønne stolen er et loppisfunn fra det lokale renovasjonsutsalget. Bilder hun er glad i, får stå frem til inspirasjon. En knallfarget Panton-stol liver opp det lyse interiøret. Styling: Tone Kroken. Foto: Foto: Yvonne Wilhelmsen

- Det står i spisestuen og er laget i samme materialer som kjøkkeninnredningen, stål og bjørk. Herfra har vi sjøutsikt, og mange selskaper har en tendens til å forbli ved spisebordet, sier Janne Amalie.

Arvemøbler, kunst og reiseminner et gjennomgående tema i hjemmet. Fotografyrket tar henne med rundt i verden, og Geir dyrker gjerne hobbyen sin som sportsfisker på eksotiske steder.

- Jeg ender alltid opp med å ta med interiørting hjem fra våre reiser, men også stein, fjær eller andre skatter jeg finner på mine foto-walkabouts. For meg bidrar dette til særpreg, sier hun.

- Jeg er nok også svak for trender, og stilmessig er jeg en plass mellom det litt kjølige og det varme jordnære, sier Janne Amalie.

HYGGELIG: - Vår datter Vilma er en morgenfugl, og vi har derfor mange fine stunder her alle mann med fyr på peisen, kaffe og god stemning, sier Janne. Her er også bøkene, LP-plater og smykkene samlet. Teppe fra Mathildes Verden, Steinkjer. Styling: Tone Kroken.
HYGGELIG: - Vår datter Vilma er en morgenfugl, og vi har derfor mange fine stunder her alle mann med fyr på peisen, kaffe og god stemning, sier Janne. Her er også bøkene, LP-plater og smykkene samlet. Teppe fra Mathildes Verden, Steinkjer. Styling: Tone Kroken. Foto: Foto: Yvonne Wilhelmsen
PEIS PÅ SOVEORMMET: Peisen på soverommet varmer også mentalt. Morgendagens påkledning får henge fremme. Industriell lampe er kjøpt på R.O.O.M. Styling: Tone Kroken.
PEIS PÅ SOVEORMMET: Peisen på soverommet varmer også mentalt. Morgendagens påkledning får henge fremme. Industriell lampe er kjøpt på R.O.O.M. Styling: Tone Kroken. Foto: Foto: Yvonne Wilhelmsen
INNGANGSPARTI. Den solfylte uteplassen og huset er kledd med gran. Benken har Geir snekret, og Janne fant tilhørende bein på en venninnetur i Oslo. Bokstavene ble med i håndbagasjen fra en filmfestival i Strasbourg. Stolen er en vennegave. Styling: Tone Kroken.
INNGANGSPARTI. Den solfylte uteplassen og huset er kledd med gran. Benken har Geir snekret, og Janne fant tilhørende bein på en venninnetur i Oslo. Bokstavene ble med i håndbagasjen fra en filmfestival i Strasbourg. Stolen er en vennegave. Styling: Tone Kroken. Foto: Foto: Yvonne Wilhelmsen

Oppussingen av huset synes de to gikk overraskende lett, men de er litt lei nå. Med datteren Vilma (2) i huset er det på tide med en pause. Det anes likevel at pausen ikke blir lang, for i neste øyeblikk sier hun:

- Vi er i gang med å tegne et påbygg med fotoatelier, slik at jeg kan jobbe mer hjemmefra. Og til sommeren skal badet og gangen til pers.

Les også:

- Dette må være en av de feteste leilighetene i hele byen

Bygget om garasjen til hjemmekontor

Ti spøkelseshus til salgs

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning