Oppussing av hobbyrom på lavbudsjett

Nytt hobbyrom for 16 000

Små, rimelige grep totalforvandlet det gamle barnerommet til et attraktivt hobbyrom som både far og datter lengter etter å bruke fritiden sin på.

Fra lite fristende dagseng til kul salong med retropreg.
Fra lite fristende dagseng til kul salong med retropreg. Foto: Privat og Espen Grønli
Publisert Oppdatert
- Vi er superfornøyde med farger, møbler og lys. I det nye hobbyrommet kan vi også være uten mål og mening og samtidig trives, sier far og datter, Espen og Vilde Rognlien.
- Vi er superfornøyde med farger, møbler og lys. I det nye hobbyrommet kan vi også være uten mål og mening og samtidig trives, sier far og datter, Espen og Vilde Rognlien. Foto: Espen Grønli

På det utdaterte og tidligere barnerommet, gikk verdifull plass bort til rot og gamle klær.

Rommet virket tilfeldig innredet, som om møblene som var der, seng, skap og hyller, var satt inn helt uten å tenke på hvor det ville være heldigst å plassere dem for at beboerne.

Far og datter, Espen og Vilde Rognlien, ønsket å gjøre rommet om til et hobbyrom som kunne fungere for dem begge.

Sonedelt løsning

Bonytt satte Interiørarkitekt Cecilie Claussen på saken.

Hun gjorde først en funksjonsanalyse sammen med Espen og Vilde. Deretter laget hun en sonedelt planløsning for rommet, tilpasset de bruksområdene beboerne ønsket.

– Far og datter ønsket en oppgradering på lavbudsjett. Rommet er nå delt i to soner, en med arbeidspult til Vildes malerglede og i tillegg rom for Espens interesse for teater og musikk. Det ble også plass til en salongsone for avslapning og lesing, sier Cecilie.

Ruvende skap og falmede vegger fikk vike for en kul og personlig arbeidskrok.
Ruvende skap og falmede vegger fikk vike for en kul og personlig arbeidskrok. Foto: Privat og Espen Grønli

– Familien ville ha et hobbyrom der de kunne utfolde seg kreativt. Både far og datter har interesser som krever litt plass, og med et budsjett på rundt 15 000 kroner måtte vi tenke maks utnyttelse av plassen samtidig som rommet skulle bli billig, smakfullt og enkelt, sier Cecilie.

– For at hobbyrommet skulle virke større, valgte vi lyse vegger og frafall av gardiner. Nette møbler, en liten, men komfortabel sofa, et sofabord som kan flyttes på og et enkelt og tøft skrivebord var på sin plass her, sier interiørarkitekten.

Hvordan kom falt så det lekne på plass?

– Vi mikset fargerike og morsomme møbler, blant annet en knallgul stol og en annerledes bordlampe. På Finn.no fant vi en frisk blå sofa, og et besøk på loppemarkedet resulterte i en svart pendel og noen gamle kofferter, sier Cecilie.

Ved skrivebordet laget hun og beboerne en  tavlevegg, som de dekorerte med kritt, en illustrasjon som er lett å forvandle senere.

Fargerike bøker og blader er gode dekorelementer. Det samme er personlige ting som et speilreflekskamera eller bilder av gamle musikkhelter.

Enkle grep skapte et kreativt og rimelig hobbyrom for far og datter.

– Vi trenger et spark bak for å gjøre roterommet om til et sted for lekser, hygge, maling og musikk uten at det koster all verden, sier Espen Rognlien.

Dette kostet forvandlingen:

Musikalsk skrivekrok. Endeveggen ble malt med tavlemaling og fikk musikk-inspirert krittmotiv.
Skrivebordet er fra Ikea, magasin-hyllen likeså. Den gule stolen og trelampen på bordet er begge fra Muuto.
Musikalsk skrivekrok. Endeveggen ble malt med tavlemaling og fikk musikk-inspirert krittmotiv. Skrivebordet er fra Ikea, magasin-hyllen likeså. Den gule stolen og trelampen på bordet er begge fra Muuto. Foto: Espen Grønli
Fungerende bakgrunn. Med lys maling fremheves det fargerike interiøret. Veggen er malt med NCS 0500 N. Den stilfulle blå sofaen er kjøpt på finn.no. Ulike plakater og bilder danner en fin gruppe. Finn dine yndlingsutstillinger og kjøp plakater derfra, det er en rimelig investering. De to små bildene over sofaen er laget av Wedul Guldbrandsen Design. Svart taklampe med kobberfarget innside er loppefunn til 50 kroner. Gulvteppet Stockholm er fra Ikea, den hvite lampen i hjørnet er fra samme sted.
Fungerende bakgrunn. Med lys maling fremheves det fargerike interiøret. Veggen er malt med NCS 0500 N. Den stilfulle blå sofaen er kjøpt på finn.no. Ulike plakater og bilder danner en fin gruppe. Finn dine yndlingsutstillinger og kjøp plakater derfra, det er en rimelig investering. De to små bildene over sofaen er laget av Wedul Guldbrandsen Design. Svart taklampe med kobberfarget innside er loppefunn til 50 kroner. Gulvteppet Stockholm er fra Ikea, den hvite lampen i hjørnet er fra samme sted. Foto: Espen Grønli
Tenk dekorativt. De hvite magasinhyllene fra Ikea er både dekorative og praktiske. Her er fargene på magasinforsidene nøye utvalgt. Kaj Bojesens treape liker å henge med.
Tenk dekorativt. De hvite magasinhyllene fra Ikea er både dekorative og praktiske. Her er fargene på magasinforsidene nøye utvalgt. Kaj Bojesens treape liker å henge med. Foto: Espen Grønli
Sett frem loppene. Koffertene ble kjøpt på et bruktmarked for en liten sum. De tåler å synes – samtidig som de brukes til oppbevaring.
Sett frem loppene. Koffertene ble kjøpt på et bruktmarked for en liten sum. De tåler å synes – samtidig som de brukes til oppbevaring. Foto: Espen Grønli
Vis gamle helter. Et personlige stilleben bestående av kamera, yndlingsbøker og bilder av musikkhelter som Johnny Cash, setter et flott særpreg på rommet.
Vis gamle helter. Et personlige stilleben bestående av kamera, yndlingsbøker og bilder av musikkhelter som Johnny Cash, setter et flott særpreg på rommet. Foto: Espen Grønli
Fremhev farger. Skrivebordet fra Ikea er 120 x 60 cm. Bukkene under bordplaten brukes også til enkel oppbevaring. Det er valgt enkle møbler som ikke tar stor plass. Gul stol, Nerd Chair fra Muuto.
Fremhev farger. Skrivebordet fra Ikea er 120 x 60 cm. Bukkene under bordplaten brukes også til enkel oppbevaring. Det er valgt enkle møbler som ikke tar stor plass. Gul stol, Nerd Chair fra Muuto. Foto: Espen Grønli

Maling, vegger - kr 2500

Blå, brukt sofa kjøpt på Finn.no - kr 5000

Interiørarkitekt Cecilie Claussen løste oppdraget for Bonytt.
Interiørarkitekt Cecilie Claussen løste oppdraget for Bonytt. Foto: cecilieclaussen.no

Konsollbord kjøpt på Finn.no - kr 195

Gul stol, Nerd fra Muuto, - kr 2695

Skrivebord fra Ikea, - kr 295

Skrivebordslampe fra Muuto, - kr 1095

Bord med tre ben, Ikea, - kr 498

Taklampe, loppemarked - kr 50

Teppe, Ikea - kr 1295

Bilderammer - kr 980

Plakater, bilder - kr 1500

Bladhyller, Ikea - kr 195

Totalt: kr 16 298

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen