BONYTT PODCAST

Vi besøker Marianne Stensrud

Det splitter nye funkishuset skulle vise seg å ha så mange feil og mangler at det praktisk talt måtte strippes og bygges opp på nytt.

RAUST: Vi er tre rundt bordet på tre meter, men takket være de fine lyslykt- og vasegruppene på hver ende virker ikke bordplaten for stor.
RAUST: Vi er tre rundt bordet på tre meter, men takket være de fine lyslykt- og vasegruppene på hver ende virker ikke bordplaten for stor. Foto: Birgit Torkildsby
Publisert

Et par år etter at Marianne og hennes mann flyttet inn i drømmehuset, et nytt, moderne murhus, oppdaget de at huset hadde gjennomgripende fuktskader.

En utfordrende tid fulgte for å få avklart skyld og erstatning, men for et år siden kunne de endelig flytte ut for å sette i gang med å totalrenovere huset.

Taket ble løftet av, ytterveggene rehabilitert og interiøret totalfornyet. Nå har de nettopp flyttet tilbake og nyter hjemmet i fulle drag. Det er et spennende, kompakt hus med ulike nivåer og halvetasjer, alt er innredet i en gjennomført og velmøblert stil. Marianne har brukt sine kunnskaper som dekoratør og scenograf godt og har mange gode tips til oss.

SVART KJØKKEN: Marianne klarer seg uten overskap, men har en hylle over benken som er til nytte samtidig som den blir dekorativ med de fine tretallerkenene. Kjøkkeninnredningen er fra HTH.
SVART KJØKKEN: Marianne klarer seg uten overskap, men har en hylle over benken som er til nytte samtidig som den blir dekorativ med de fine tretallerkenene. Kjøkkeninnredningen er fra HTH. Foto: Birgit Torkildsby
HALVETASJER: Noe av det som bidrar til å gjøre huset spennnende, er de ulike halvetasjene. Her går en trapp opp fra kjøkkenet til inngangspartet, og en ned til et soverom.
HALVETASJER: Noe av det som bidrar til å gjøre huset spennnende, er de ulike halvetasjene. Her går en trapp opp fra kjøkkenet til inngangspartet, og en ned til et soverom. Foto: Birgit Torkildsby
FIN DEKORASJON: Små vaser og telyslykter er med på å temme den store bordplaten.
FIN DEKORASJON: Små vaser og telyslykter er med på å temme den store bordplaten. Foto: Birgit Torkildsby
MELLOMROM: Stuen ligger på messaninen mellom hovedsoverommet og gjesterommet noen trappetrinn opp.
MELLOMROM: Stuen ligger på messaninen mellom hovedsoverommet og gjesterommet noen trappetrinn opp. Foto: Birgit
HOVEDSOVEROM: Svart tak og jordfarger gjør rommet hyggelig.
HOVEDSOVEROM: Svart tak og jordfarger gjør rommet hyggelig. Foto: Birgit Torkildsby

Denne saken ble første gang publisert 16/03 2020.

Les også