BONYTT PODCAST

Hos Anders, Erik og 100 planter

Det er ikke riktig for mennesker å bo blant asfalt og betong, mener Anders Røyneberg og Erik Schjerven som har tatt naturen inn og skapt en urban jungel i loftsleiligheten sin på Grünerløkka.

VINTEROPPLAG*: Plantene fra takterrassen får plass i bygårdens trappeoppgang om vinteren.
VINTEROPPLAG*: Plantene fra takterrassen får plass i bygårdens trappeoppgang om vinteren. Foto: Erik Schjerven
Publisert

På 44 kvm har de samlet mer enn 100 planter! Om sommeren har de dessuten takterrassen full, disse plantene blir plassert i ulike fosterhjem og vinterforvaring i bygårdens loft og trappeoppgang om vinteren. Underlig nok er det likevel blitt plass til både møbler, peis og en kjøkkenkrok.

Paret møblerer med plantene, setter dem i grupper og bruker de største som romdelere.

Alle de ulike grønnfargene som plantene tilfører harmonerer godt med fargene som er valgt i interiøret. Noen av lampene de har passer både for planter og interiør, de rommet indirekte lys til rommet og lar bladverket kaste dekoratove skygger på den høye gavlveggen.

Vil du også skaffe deg en gruppe planter? Anders kommer med noen gode anskaffelsestips. Han er den plantefaglige eksperten i huset og driver instagramkontoen @arcticgardener – noe å følge!

SOFASONE: Inntil gavlveggen ved døren til terrassen er det blitt plass til en liten sofakrok.
SOFASONE: Inntil gavlveggen ved døren til terrassen er det blitt plass til en liten sofakrok. Foto: Erik Schjerven
KOMPAKT: Det er kort vei fra entreen til stuen og spiseplassen. Bare en gardinlengde skiller de to sonene.
KOMPAKT: Det er kort vei fra entreen til stuen og spiseplassen. Bare en gardinlengde skiller de to sonene. Foto: Erik Schjerven
NATURLIG REKREASJON: Både Anders og Erik synes det er deilig å komme hjem og stelle med plantene etter en intens dag på jobb.
NATURLIG REKREASJON: Både Anders og Erik synes det er deilig å komme hjem og stelle med plantene etter en intens dag på jobb. Foto: Erik Schjerven
PLANTEMØBLERING: Plantene blir brukt i møbleringen og gjør mye ut av seg når de plasseres i grupper og i ulike høyder.
PLANTEMØBLERING: Plantene blir brukt i møbleringen og gjør mye ut av seg når de plasseres i grupper og i ulike høyder. Foto: Erik Schjerven.

Denne saken ble første gang publisert 27/02 2020.

Les også