Test av oppvaskkluter

Test av oppvaskkluter

Én klut sugde vann som en svamp.

KJØKKENKLUTERS OPPSUGINGSEVNE: Vinneren ble Kjøkken Mikrofiber.
KJØKKENKLUTERS OPPSUGINGSEVNE: Vinneren ble Kjøkken Mikrofiber. Foto: FOTO: Alexander Berg jr.
Publisert Oppdatert
TEST AV OPPVASKKLUTER: For å finne ut hvor mye vann klutene klarte å suge opp, veide vi dem før og etter at de var senket ned i et vannbad.
TEST AV OPPVASKKLUTER: For å finne ut hvor mye vann klutene klarte å suge opp, veide vi dem før og etter at de var senket ned i et vannbad. Foto: FOTO: Alexander Berg jr.

Om testen:

Testen ble gjennomført på 11 kjøkkenkluter, kjøpt hos Rema, Kiwi, Rimi, Nille og Jernia. Vi ønsket først og fremst å teste klutenes oppsugingsevne, samt hvor lang tid det tok før kluten tørket. Vi beregnet også hvor mye sugeevne du får per krone.

Klutenes oppsugingsevne ble beregnet på to måter: Faktisk vannmengde oppsugd og oppsugd vannmengde i forhold til klutens areal. Vi har lagt støst vekt på klutens evne til å suge opp vann.

I totaltesten av klutene er oppsugingsevne vektet med 70 prosent. Vi har også målt opptørking (teller 20 prosent), fordi fuktighet i kluten har noe betydning for bakterieveksten. Sugeevne per krone er vektet med 10 prosent.

Testmetode

Vi testet klutenes sugeevne ved å legge dem i et vannbad i ett minutt. Deretter ble klutene tatt opp og hengt opp til avrenning i et halvt minutt. Klutene ble veid før og etter at de ble lagt i vannbadet. Differansen angir oppsugd vannmengde.

Vi målte klutens evne til å tørke opp ved å henge klutene til tørk i fire timer og måle vekten før og etter. Differansen angir fordampet vannmengde.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning