Norges dyreste gater

Bor du i Norges dyreste gate?

Sjekk oversikten over hvilke gater som er dyrest i Norges største byer.

DYRE GATER: Tjuvholmen i Oslo er en av de dyreste stedene du kan bo i Norge.
DYRE GATER: Tjuvholmen i Oslo er en av de dyreste stedene du kan bo i Norge. Foto: FOTO: Skjermdump Finn.no
Publisert Oppdatert

Boligprisene fortsetter å stige, og det blir stadig vanskeligere å komme seg inn på boligmarkedet. Men hvor er det egentlig aller dyrest å kjøpe, og hvorfor er det så dyrt akkurat her?

- Det er én grunn til at boliger i utvalgte gater blir dyre, og det er beliggenhet, forteller administrerende direktør Carl Geving i Norges eiendomsmeglerforbund.

Må ligge gunstig til

Forklaringen ligger ifølge Geving i at det er så mange som vil betale mye for å bo på enkelte steder. Mange er villig til å betale mye for å bo på Grünerløkka i Oslo, veldig mye for å bo ytterst på Tjuvholmen og ekstremt mye for å bo på Gimlehøyden på Frogner.

- Det handler om en segmentering av beliggenhet i forhold til kjøpekraft, og ulike grupper av interessenter. Har boligen spesiell utsikt, eller ligger gunstig til i populære områder, vil dette trekke prisen opp, forklarer Geving.

Dyrest i Oslo

Kavringen Brygge, Dyna Brygge, Gimle Terrasse og Chr. Benneches vei på Bygdøy er noen av de dyreste gatene i Norge i dag.

Alle ligger i Oslo, og har en kvadratmeterpris fra 100.000 til 200.000 kroner.

Det forteller eiendomsmegler i Nordvik og partners, Terje Tinholt.

- Det er store forskjeller på boligprisene i Norge, men grovt regnet ligger en bolig på cirka 4,2 millioner i snitt, opplyser han.

Geving forteller at i Oslo er det ikke uvanlig at leiligheter prises helt opp mot 100.000 kroner per kvadratmeter, og gjerne ofte mer.

- Folk er villig til å betale for sentral beliggenhet - og utsikt, som er viktig for mange, understreker Tinholt.

Utfordrende om prisen fortsetter å øke

Om det prismessig blir samme tendenser som for eksempel London og New York, hvor folk med vanlige inntekter ikke har råd til å bo sentralt og må bruke mye tid på å komme seg til og fra jobb, kan det bli utfordrende, mener Geving.

- På en annen side vil mer effektive kommunikasjonslinjer, for eksempel inn til Oslo, etter hvert gjøre pendling enklere. Flere vil da komme til å bosette seg i byer med relativ nærhet til Oslo.

Men den høye kvadratmeterprisen er ikke nødvendigvis positiv, tror han.

- Det kan slå negativt ut om vi får for høye kvadratmeterpriser som er drevet av investeringer, tro på evigvarende boligprisvekst og lange, lave renter.

- Endringer i den økonomiske situasjonen kan dermed føre til et brått fall i prisene på boliger som har hatt en for sterk prisvekst, sier han.

Vil du lese flere slike saker? Meld deg på vårt nyhetsbrev og følg Klikk Bolig på Facebook.

Stavanger

Her må du ut med flere millioner for en enebolig.

De dyreste gatene i Stavanger ligger på Madla og Hafrsfjord, rundt Ragnhildsgate. I tillegg er det en del dyre boliger i Orknøygata, med flere på Eiganes.

Det forteller avdelingsleder i Eiendomsmegler 1 Stavanger, Jan Georg Løvdahl Byberg.

- Kvadratmeterpris på boligene i disse gatene vil ikke gi et riktig bilde, men vi snakker om eiendommer fra cirka 10, og opp mot 30-40 millioner kroner.

Gjennomsnittsprisen for en enebolig det siste året har ligget på rundt 5-7 millioner kroner.

Administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund, Carl Geving, forteller at det er store regionale forskjeller på pris for en brukt bolig.

- I gjennomsnitt ligger kvadratmeterprisen på en brukt bolig i Norge i dag på rundt 37 500 kroner, opplyser Geving.

Byberg forteller at det er flotte eiendommer, og stort sett eneboliger som blir solgt i området.

Og interessentene er ikke bare styrtrike mennesker.

- Det er normalt vanlige mennesker, og familier som selvsagt har litt bedre råd enn folk flest, avslutter han.

Oslo

Her ligger de dyreste gatene i landet

Foto: FOTO: Colourbox

Kavringen Brygge, Dyna Brygge, Gimle Terrasse og Chr. Benneches vei på Bygdøy er noen av de dyreste gatene i Oslo.

Og boligene som ligger nært sjøen stiger mest i pris, skal vi tro eiendomsmegler i Nordvik og partners, Terje Tinholt.

- Gjennomsnittsprisen på en bolig i Oslo er 60 000 kroner per kvadratmeter, men det er ikke uvanlig at små, attraktivt beliggende leiligheter prises opp mot 100 000 kroner per kvadratmeter, forteller administrerende direktør i Norges eiendomsmeglerforbund, Carl Geving. 

Han forteller at de har sett tilfeller hvor spesielle objekter i noen av byens mest attraktive områder også går for langt høyere priser enn 100 000 kroner.

Det er imidlertid helt vanlige folk som kjøper i de dyre strøkene.

- Som oftest er det eneboliger og rekkehus som går til barnefamilier, og leilighetene går til de yngste og eldste, forteller Tinholt.

- Trenden tilsier at det er høyere pris på leiligheter med god beliggenhet, som også ligger nært sjøen. Det er også leiligheter i gater som ligger nært sjøen som stiger mest i pris, forteller han.

Bergen

Svært mange attraktive områder.

- Fjellveien, Sandviksveien, Brattlien, Våganeset og Marmorneset er noen av de dyreste gatene i Bergen, forteller regionsjef i Eiendomsmegler1 Hordaland, Kurt Fridtjof Buck.

Foto: FOTO: Colourbox

Han forteller at fellesnevnerne for gatene ofte er sol, utsikt, sentrumsnært, infrastruktur, nærhet til friluftsområder og generelt god standard i nabolaget.

Kvadratmeterpris på ulike boliger i Bergen

Enebolig: 32 038,-

Rekkehus 32 793,-

Leilighet 43 186,-

Kilde: Regionsjef i Eiendomsmegler1 Hordaland, Kurt Fridtjof Buck.

- Kvalitet blir viktigere og viktigere.

Kvadratmeterprisen ligger på 50-100 000 kroner. Prisene er helt avhengig av objekt, men den største årsaken til at det er nettopp disse gatene som er de dyreste, er uten tvil beliggenheten.

- Boliger med kombinasjon av god beliggenhet og høy standard blir ofte solgt raskt til gode priser i disse områdene, understreker Buck.

Kjøperne er også her, på lik linje med Stavanger og Oslo, helt vanlige folk.

- Gjennomsnittsprisen per kvadratmeter på en brukt bolig Norge er 37 500 kroner. I Bergen ligger den på 39 000, så litt over snittet, informerer Administrerende direktør i Norges eiendomsmeglerforbund, Carl Geving om.

Foto: FOTO: Colourbox

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning