Landets dyreste hytter

Her er de ti dyreste postnumrene i Hytte-Norge

Se lista over de mest eksklusive hyttefeltene.

RIKTIG BELIGGENHET TIL SALGS: Bildet viser utsikten på populære Torød og deler av Nestvikveien som er Norges heteste hyttefelt i øyeblikket. Snittprisantydningen for fritidsboliger her er på 9,5 millioner kroner.
RIKTIG BELIGGENHET TIL SALGS: Bildet viser utsikten på populære Torød og deler av Nestvikveien som er Norges heteste hyttefelt i øyeblikket. Snittprisantydningen for fritidsboliger her er på 9,5 millioner kroner. Foto: FOTO: DnB NOR Eiendom
Publisert Oppdatert

Tall fra Eiendomsmeglerforetakenes Forening (Eff) viser at hytteprisene stiger i rekordfart. Særlig gjelder dette hytter ved sjøen.

Hytteprisene steg med hele 18 prosent fra i fjor.

Det er altså ikke bare boliger i Oslo med eksklusive adresser som har en formidabel snittpris.

Klikk.no fått FINN.no til å utarbeide en liste over de ti dyreste postnumrene i Hytte-Norge for å illustrere den ekstreme prisutviklingen.

FRITIDSBOLIGER TIL SALGS

POSTNUMMER/KOMMUNE

POSTSTED

SNITTPRISANTYDNING

3135/NØTTERØY

TORØD

9,5 mill. kroner

1367/BÆRUM

SNARØYA

8,2 mill. kroner

4770/LILLESAND

HØVÅG

8,0 mill. kroner

4780/LILLESAND

BREKKESTØ

7,6 mill. kroner

3145/TJØME

TJØME

5,6 mill. kroner

3234/SANDEFJORD

SANDEFJORD

5,3 mill. kroner

1450/NESODDEN

NESODDTANGEN

5,2 mill. kroner

4639 KRISTIANSAND

KRISTIANSAND S

5, 2 mill. kroner

3237/SANDEFJORD

SANDEFJORD

5,2 mill. kroner

1692/HVALER

NEDGÅRDEN

5,0 mill.kroner

Kilde: FINN. Viser postnumrene med de høyeste prisantydningene for fritidsboliger hittil i år. Basert på publiserte annonser. Det er satt en nedre grense på minimum 10 publiserte annonser.

Høy snittpris

I oversikten dominerer kommuner på Østlandet og Sørlandet. Foruten geografisk beliggenhet i forhold til byene, så er det nærhet til sjøen og strandlinje som påvirker prisen på objektene mest.

I 2011 handles det i et marked med betydelig prisvekst, viser rapporten av markedet for fritidsboliger som Eiendomsmeglerforetakenes Forening (Eff) har fått utarbeidet av TNS Gallup.

Hyttemarkedet ved sjøen ser altså ikke ut til å påvirkes nevneverdig av uro i internasjonal økonomi.

- Den kraftige prisveksten viser at tryggheten for fremtiden og egen økonomi er tilbake for fullt etter finanskrisen, og at kjøpekraften i Norge er svært god, uttalte nestleder Leif J. Laugen i Eiendomsmeglerforetakenes Forening (Eff) da rapporten kom tidligere i år.

Millionhytter til salgs

Eiendomsmegler Martin Ingvaldsen i DnB NOR Eiendom har i øyeblikket en fritidsbolig til salgs på Torød med prisantydning 6,5 millioner kroner. Postnummeret er 3135 og topper den eksklusive hyttelisten.

Eiendom har sjøutsikt mot Mågerøflaket, Årøysund og innseilingen til Vrengensundet. Selvsagt også en dypvannsbrygge slik at store seilbåter har mulighet til å legge til land.

- Ingvaldsen forteller at det først og fremst er den fantastiske skjærgården som trekker kjøpere til Torød. Utsikten er spektakulær.

UTSIKT TIL MILLIONER: Bildet viser utsikten på populære Torød og en fritidsbolig som nå ligger ute til salgs. Prisantydning er på 6,5 millioner kroner. Hytta har et primærrom på 108 kvm. Tomt  2 366 kvm.
UTSIKT TIL MILLIONER: Bildet viser utsikten på populære Torød og en fritidsbolig som nå ligger ute til salgs. Prisantydning er på 6,5 millioner kroner. Hytta har et primærrom på 108 kvm. Tomt 2 366 kvm. Foto: FOTO: DnB NOR Eiendom

- Dessuten har vi dette med boplikten. Det er jo veldig mange kommuner som har nettopp det, men ikke her i Nøtterøy kommune. Det bidrar nok til at Torød kommer høyt opp på listen. Eneboliger ved sjøen blir altså i stor grad solgt som hytter, sier han.

Bopliktproblem

Leder Christian Vammervold Dreyer i Norges Eindomsmeglerforbund (NEF) erkjenner at det er vanskelig for folk flest å skaffe seg hytte ved sjøen.

- Det kommer selvsagt an på hvor nærme du vil havet, men jo nærmere jo dyrere. Slik er markedet og det virker jo nærmest utenkelig for mange politikere å bygge mer i strandsonen.

- Kanskje er det lov å håpe på at boplikten forsvinner. Det hadde i hvert fall gitt et langt større hyttemarked, avslutter Dreyer.

Les også:

Her er lista over de mest eksklusive postnumrene i Norge

Få nye ideer til interiøret i Bonytts inspirasjonsguide

Perfekt hus på minimal tomt

Slik fjerner du fettflekker

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning