Eiendommer i Norge

De syv dyreste boligene solgt i april

Vi kjøper bolig som aldri før og prisene stiger også deretter.

GODT MARKED: Nye boligprosjekter i Åsryggen på Nordstrand. Slike luksusboliger tilfredstiller nok de fleste kravene en kresen kjøper måtte ha.
GODT MARKED: Nye boligprosjekter i Åsryggen på Nordstrand. Slike luksusboliger tilfredstiller nok de fleste kravene en kresen kjøper måtte ha. Foto: FOTO: MIR
Publisert Oppdatert

Tall som Eiendomsmeglerforetakenes forening (EFF), sammen med Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Pöyry, la frem forrige uke viser at fra mars til april økte boligprisene med 0,9 prosent, justert for sesongvariasjoner, fra måneden før. De ikke-justerte prisene økte med 1,5 prosent.

Snittprisen hittil i 2012 er 5,7 prosent over snittprisen i 2011.

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris er nå 29.900 kroner, 8,5 prosent over nivået i tilsvarende måned i fjor.

Få boliger på markedet

Nestleder i EFF, Leif J. Laugen forteller at hovedforklaringen på prisøkningen kan forklares med blant annet mange kjøpere og få boliger på markedet.

- I tillegg bidrar Norges Banks rentenedsettelse i mars, samt generelt gode lønnsoppgjør til å skape optimistiske forventninger om at rentenivået blir liggende lavt lenge, sier Laugen til Bonytt.no.

Aksjemarkedet påvirker

Nestlederen i EFF forteller videre at det er flere faktorer som spiller en rolle når det kjøp- og salg markedet av boliger i det øvre sjiktet.

- I dette relativt tynne markedet, med få selgere, få kjøpere, og få objekter, er det en del av partene som har inntektene sine fra blant annet aksjemarkedet.

Laugen forklarer at når potensielle kjøpere da merker svingningene fra aksjemarkedet kan dette medføre usikkerhet i forhold til eventuelt boligkjøp.

Mer kjøpsvillig enn før

Stian Pøhner er partner og eiendomsmegler i Nordvik & Partners. Han kan fortelle at han aldri har opplevd et bedre marked enn det vi har i dag.

- Med rekordlavt tilbud av boliger på markedet, lav rente og gode kår i Norge, er folk mer flytte- og kjøpsvillig enn noen gang.

- Det har vært generelt meget god etterspørsel etter boliger i det øvre sjiktet så langt i år, og vi venter at markedet holder seg godt fremover. Det er lite som tyder på noe annet akkurat nå.

Pøhner forteller videre at det er normalt at omløpshastigheten er noe lenger enn tradisjonelle leiligheter i sentrum, men at responsen har vært upåklagelig.

- Jeg har solgt flere boliger langt over 10 millioner i år, og jeg vil anta at etterspørselen i det øvre segmentet fortsatt vil være tilsvarende tilstede fremover, sier han til Bonytt.no.

Oslo og Bærum dyrest

De dyreste boligene finner du i Oslo og Bærum, med kvadratmeterpriser på henholdsvis 42.800 og 40.500 kroner. I Asker ligger den på 35.350 kroner.

Nedenfor følger en oversikt over de syv dyreste boligene som ble solgt i april måned i Oslo og Bærum/Asker- området, basert på informasjon fra eiendomsbasene.

Vi har også sett gjennom Finn.no for å finne eksempler på tilsvarende, nærliggende "luksuseiendommer" som er på markedet akkurat nå.

St.Hanshaugen dyrest i april

Den boligen i Oslo-området som ble solgt for mest i april måned ligger i Fastings gate på Fagerborg, og ble solgt for 20 millioner kroner.

Beveger du deg ett kvartal bortenfor, og har 22 millioner til overs, kan du nå sikre deg denne murvillaen. Boligen som selges via Advokatene Sem og Johnsen Eiendomsmegling, er i følge prospektet en "nydelig, sjelden eiendom med usjenert beliggenhet".

Villaen ble i sin (1928) tid tegnet av Henrik Bull (1864-1953), som også er arkitekten bak blant annet Edvard Munchs atelier på Ekely og deler av Schous bryggeri.

Fagerborg tilhører bydel St.Hanshaugen og ifølge NEF ligger kvadratmeterprisene her på 50.562 kroner i snitt.

Vestre Aker

BLA OPP: Har du 22 millioner å avse kan denne ærverdige murvillaen bli din.
BLA OPP: Har du 22 millioner å avse kan denne ærverdige murvillaen bli din. Foto: Skjermdump: Finn.no

Eiendommen som var den nest dyreste i april måned, av de områdene vi har tatt for oss, ligger i Setra vei i Oslo og ble solgt for 17,7 millioner kroner.

600 meter unna i luftlinje finner du denne arkitekttegnede eneboligen. Prislappen er på 21 millioner kroner, men da får du også eget svømmebasseng og bibliotek, og ikke minst en adresse på Holmenkollen.

Boligen selges gjennom Advokat Torbjørn Ek AS.

Holmenkollen tilhører bydel Vestre Aker og ifølge NEF ligger kvadratmeterprisene her på 48.283 kroner i snitt.

Nordstrand

Den tredje dyreste boligen som ble solgt i april måned ligger i Solveien på Nordstrand, og gikk for 16 millioner kroner.

PÅ TOPPEN: Bo gdt på Holmenkollen med eget svømmebasseng og bibliotek.
PÅ TOPPEN: Bo gdt på Holmenkollen med eget svømmebasseng og bibliotek. Foto: Skjermdump: Finn.no

En knapp tre minutters kjøretur bort ligger Åsryggen. Her bygges det nå store, frittstående eneboliger på 333 kvadratmeter, med en prisantydning på 18,5 millioner kroner. Disse selges via Nordvik & Partners.

Boligene er tegnet av Thorsnes og Smedsrud ved R21 Arkitekter, og utbygger er Black Bricks AS.

Her er det lagt opp til et bevisst samspill mellom bygg og terreng. Husenes proporsjoner er tilpasset tomtens størrelse, solforhold og utsikt.

Ifølge NEF er kvadratmeterprisen på Nordstrand 40.867 kroner i snitt.

Kravstor kjøpergruppe

Partner og eiendomsmegler i Nordvik & Partners, Stian Pøhner, forteller at kjøpergruppen for disse type boliger er i hovedsak voksne mennesker som ønsker en mer eller mindre vedlikeholdsfri hverdag.

- Det er utstrakt bruk av oksidert kobber og sort tegl på fasaden, samt aluminiums beslag rundt vinduer, noe som krever svært lite oppsyn og vedlikehold.

Kjøpergruppen har også store krav til standard og innvendige løsninger.

- Utbygger leverer en standard og løsninger langt utover hva som er normalt ved nybygg i dag. Dette for å møte et meget kravstort publikum i den øvre divisjonen, forteller Pøhner til Bonytt.no

Bydel Frogner

Med en adresse som "Huk Aveny" er det vel ingen overraskelse at denne boligen er med på topplisten over de dyreste boligene solgt i april måned. 14,8 millioner måtte de nye eierne betale for å sikre seg denne boligen.

Knappe 800 meter bortenfor ligger "Villa Rütli" som i følge prospektet er en "unik, idyllisk og landlig eiendom".

UNDER BYGGING: Bo godt og hoøyt i en av disse arkitekttegnede boligene på Nordstrand.
UNDER BYGGING: Bo godt og hoøyt i en av disse arkitekttegnede boligene på Nordstrand. Foto: Skjermdump: Finn.no

Eiendommen, som selges via PRIVATmegleren Residence, har en prislapp på 36 millioner.

Bygdøy tilhører bydel Frogner og ifølge NEF ligger kvadratmeterprisene her på 57.601 kroner i snitt.

Asker

Nummer fem på listen av de dyreste boligene ligger i Asker, nærmere bestemt Peter Blegers Vei. Denne boligen ble i april solgt for 13 millioner kroner.

Under tre kilometer bortenfor kan du sikre deg denne eneboligen, kun 20 meter fra sjøen. I følge prospektet er det "tøffelavstand via fjordpromenaden til Hvalstrand og båtforening."

Og med en prislapp i underkant av 5,8 millioner kroner, er den nok i en realistisk prisklasse for mange.

BO GODT PÅ BYGDØY: Har du 36 millioner å bruke på eiendom, kan du bo godt i denne ærverdige villaen på Bygdøy.
BO GODT PÅ BYGDØY: Har du 36 millioner å bruke på eiendom, kan du bo godt i denne ærverdige villaen på Bygdøy. Foto: Skjermdump: Finn.no

Boligen selges via Aktiv Eiendomsmegling.

Ifølge NEF er kvadratmeterprisen i Asker 35.356 kroner i snitt.

Bærum

En bolig i Haldenskogveien på Snarøya ble forrige måneds sjette dyreste bolig i Asker/Bærum og Oslo-området. Den skiftet eier for 9,4 millioner kroner.

På samme postnummer kan du nå bli eier av denne idylliske strandeiendommen, beliggende ytterst på Snarøya. Hvem har ikke lyst på en nærmere to mål tomt, lang strandlinje og lun dypvannsbrygge? Men så er prisen også deretter; 29,5 millioner ligger den ute for.

Eiendommen selges gjennom Advokat Torbjørn Ek AS.

Ifølge NEF er kvadratmeterprisen i Bærum 40.021 kroner i snitt.

NÆRME SJØEN: Her i Asker kan du bo i maritime omgivelser, kun 20 meter fra sjøen.
NÆRME SJØEN: Her i Asker kan du bo i maritime omgivelser, kun 20 meter fra sjøen. Foto: Skjermdump: Finn.no

Bærum

Den siste og syvende boligen på listen ligger i Åsløkkveien, Slependen i Bærum. Den gikk for 8,8 millioner kroner i april måned.

Et par kilometer unna kan du sikre deg denne eiendommen som ligger i et høydedrag på Tanumplatået med utsikt mot sjøen. Huset ble tegnet av arkitekt Bernt Heiberg, og har en prisantydning pålydende 14,5 millioner kroner.

Eiendommen selges via Beckmann & Berg AS.

Ifølge NEF er kvadratmeterprisen i Bærum 40.021 kroner i snitt.

Kilder: hegnar.no, vg.no, nef.no

TO MÅL: Hvem ville vel ikke likt å bo på denne to måls tomten ytterst på Snarøya? For underkant av 30 millioner kan den bli din.
TO MÅL: Hvem ville vel ikke likt å bo på denne to måls tomten ytterst på Snarøya? For underkant av 30 millioner kan den bli din. Foto: Skjermdump: Finn.no

Les også:

Alt om å kjøpe bolig

Dette kan du finne ut om naboens eiendom

Alt du må vite når du skal kjøpe ferdighus

Se om bildene dine henger feil

Foto: Skjermdump: Finn.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning