Boligrenta

Boliglånsrentene faller

Boligrenta faller, men ekspertene strides om hvor stor nedgangen vil bli i 2009.

NEDOVER: Utsiktene er gode for en lavere boligrente framover.
NEDOVER: Utsiktene er gode for en lavere boligrente framover. Foto: Foto: Scanpix
Publisert Oppdatert

Mange lånekunder har allerede merket virkningen av regjeringens tiltak for å få ned boligrenta. Og boliglånsrentene vil sannsynligvis fortsette nedover .

Finansportalens oversikt viser at en rekke banker nå kan tilby lånekundene en effektiv boliglånsrente på under 6,7 prosent. Over 20 banker har en flytende lånerente på under 7 prosent, skriver Dagens næringsliv.

For bare fire uker siden var rentenivået godt over et halvt prosentpoeng høyere, ifølge DNs rentebarometer.

Kraftig rentenedgang

Det er utsiktene til mindre usikkerhet i pengemarkedet, lavere styringsrente og tiltakspakker som virker, som gjør sannsynligheten stor for at boliglånsrentene vil fortsette nedover de følgende månedene, skriver avisen.

Les også: Vær din egen banksjef

Finanssjef i Fana sparebank, Kim Lingjærde, mener alt ligger til rette for en relativt kraftig rentenedgang i første halvdel av 2009.

Han understreker samtidig at det er usikkert om renta på alle lånetyper går ned med to prosentpoeng, selv om pengemarkedsrenta skulle falle så mye.

Dempede forventninger

Trond Tostrup i Sparebanken Øst tror boliglånskundene gjør lurt i å dempe forventningene om en markant lavere rente med det første.

- Man skal ikke ha for sterke forventninger om at prisene på lån skal komme så veldig langt ned, sier Tostrup til Dagens næringsliv.

Klar prisnedgang på boliger

I dag klokken 11 presenterte Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmeglerforetakenes forening (EFF) prisutviklingen for bruktboliger i november.

Les også: - Ingen grunn til boligpanikk

Statistikken viser at prisene på boliger, formidlet via finn.no, falt med 2,4 prosent fra oktober.

Boligprisene i november i år var 9 prosent lavere enn i november 2007. Antall salg gikk ned fra 5234 i november i fjor, til 2826 i november i år.

Klikk Bolig kommer med mer om boligprisene senere i dag.

Les også:

Låneformidlere: Gir gunstigere boliglån

Skaff deg økonomisk oversikt

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning