Sjekkliste til hagefesten

Vellyket hagefest i en fei

Her får du enkle tips som tar festen til nye høyder.

KAKEBORD: Dekk kakebord i hagen og inviter naboer, venner eller familie til en uhøytidelig sammenkomst. Bruk pledd, gardiner eller gamle laken som duk og himmel, lag vafler, muffins eller annet enkelt, og pynt med en gedigen blomsterbukett.
KAKEBORD: Dekk kakebord i hagen og inviter naboer, venner eller familie til en uhøytidelig sammenkomst. Bruk pledd, gardiner eller gamle laken som duk og himmel, lag vafler, muffins eller annet enkelt, og pynt med en gedigen blomsterbukett. Foto: FOTO: vk stock
Publisert Oppdatert

img Del på FacebookSommeren i seg selv en svært god grunn til å samle venner og familie til hagefest. Med disse enkle tipsene går det som en lek å sette festplanene ut i livet.

By på litt mer enn en sitteplass, mat, drikke, så blir festen en suksess.

- Skap en varm og god stemning, selv etter at sola har gått ned med solcelledrevne lyslenker, råder Siv Egger komunikasjonsrådgiver hos Ikea.

Sats gjerne på en leken og kreativ borddekking.

- En partyhatt til hver og en duk du kan skrible og tegne på, er små ting som kan få gjestene til å slappe mer av og slå seg løs, sier Egger.

FESTBORDET: De solcelledrevne lyslenkene og lampen Solvinden gjør dagslys om til kveldslys. Du får kjøpt de hos Ikea.
FESTBORDET: De solcelledrevne lyslenkene og lampen Solvinden gjør dagslys om til kveldslys. Du får kjøpt de hos Ikea. Foto: FOTO: Produsenten

Server små snacks

Bloggeren Tone Røyneland er kjent for sine imponerende kaker og dessertbord. Hun synes man bør satse på små snacks til hagefesten.

- Lag et vakkert dessertbord fylt med søte små snacks, og gjerne en kake som midtpunkt. Garantert et blikkfang og noe gjestene vil huske! l Server popcorn i små beger, browniebiter på pinne, frukt på pinne, jordbær duppet i sjokolade og dessert i små søte glass, sier Tone.

Hun synes det er viktig med trykksaker som fine personlige invitasjoner og bordkort.

- Hold deg gjerne til to, tre farger, da blir det raskt en fin helhet. Print gjerne ut egne etiketter til maten og drikken du skal servere for den perfekte lille touch´n! Det finnes masse DIY til dessertbordet, sier Tone.

Du finner trykksaker du kan laste ned gratis på bloggen hennes. Trykksaker som er spesiellaget for anledningen får hver gjest til å føle seg velkommen og spesiell. Legg gjerne litt arbeid i invitasjonen og bordkort.

Festkomiteens huskeliste

FESTBLOGGERENS TIPS: Tone Røyneland anbefaler å lage et bord med snacks og søtsaker i små porsjoner så gjestene kan smake på alt.
FESTBLOGGERENS TIPS: Tone Røyneland anbefaler å lage et bord med snacks og søtsaker i små porsjoner så gjestene kan smake på alt. Foto: FOTO: tonerosedesing.no

Sitteplasser: Samlet rundt et bord eller bålfat er hyggelig, men det må være plass til alle. Alternativt legger du ut store pledd med puter eller setter klappstoler i naturlige grupper. Husk at det er godt å sitte i le.

Servering: Noen fester er samlet rundt maten (rekelag, grillaften etc), andre handler om en anledning hvor du står fritt til å velge buffet med fingermat, kakebord eller bare servere drikke med snacks.

Servise & glass: Hva du trenger avhenger av hva du serverer, men så lenge du er hjemme ser vi ingen grunn til å bruke engangsserviser, det er verken bra for miljøet eller økonomien. Bruk gjerne det fineste du har i hagen også, med mindre du er redd for at ting knuses. Kan du velge er det fint med blomster- og hagemotiver.

Dekorasjon & borddekking: Her gjelder alle kunstens regler, finn for eksempel inspirasjon på Pinterest.com og Panduro.no.

Varme & lys: Legg pledd og sjal tilgjengelig om kvelden, tenn masse lys og heng lyslenker i trær, busker og over alt du kan. Lys er hygge også om sommeren.

Musikk & stemning: Heldig er den som kan leie musikere, andre nøyer seg med et trådløst anlegg med litt god bass. Husk å tenke på naboene, gi varsel i god tid og inviter de som bor nærmest hvis det passer seg.

Les også:

Slik får du det perfekte festbordet

Interiørbloggernes flotteste festbord

img Del på FacebookUTSTYRET: Duk i trykt bomull, 145 x 200 cm, kr 149, H&M Home. Det finnes matchende servietter. Vindalsö serveringsvogn, 81 cm lang, kr 695, Ikea. Serviset Golden garden fra Villeroy & Boch. Du får det blant annethos royaldesign.no. Runde isbitformer er morsomt, kr 100 for 4 stk, ø 6 cm, design-3000.de. Martiniglass fra Kosta Boda, kr 425, royaldesign.no
UTSTYRET: Duk i trykt bomull, 145 x 200 cm, kr 149, H&M Home. Det finnes matchende servietter. Vindalsö serveringsvogn, 81 cm lang, kr 695, Ikea. Serviset Golden garden fra Villeroy & Boch. Du får det blant annethos royaldesign.no. Runde isbitformer er morsomt, kr 100 for 4 stk, ø 6 cm, design-3000.de. Martiniglass fra Kosta Boda, kr 425, royaldesign.no Foto: FOTO: Produsenten

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning