Serviettring laget av stoffrester og gammel duk. Lekkert!

HJEMMELAGET: Kreativ og hjemmesnekret bordpynt fra damen bak bloggen Designhund.blogspot.com © FOTO: Designhund.blogspot.com

Mai er sesong for selskaper og feiring, en måned hvor det ofte klemmes inn både barnedåp, konformasjoner og ikke minst 17.mai. Og enten det er Champagnefrokost eller en femretters middag du skal diske opp med på årets nasjonaldag, kan det kanskje være at du trenger ideer til hvordan festbordet kan dekkes.

Nib

Månedens utfordring på Nib (Norske interiørblogger) var temaet "Festbord", og som vanlig var responsen enorm fra interiørinteresserte landet over.

Det hersker ikke tvil om at disse bloggerne vet hva de snakker om når det gjelder å dekke til fest, for her kan man fråtse i bilder av de lekre bord og vakre detaljer.

Så enten du er av en tradisjonelle typen eller ønsker deg et festbord litt utenom det vanlige, så finner du sikkert din favoritt blant disse flinke bloggernes bord.

Fargefest

Ingrid med bloggen Fjeldborg har dekket sitt festbord med knallfarger og søte detaljer. Så elsker du farger og en har en stil som er litt uhøytidelig, kan kanksje dette være bordet for deg. For det er vel ingen som sier at 17. mai bordet må være kledd i rødt, hvitt og blått?

Blomster, prikker og gladfarger får frem festen på dette bordet.

SUKKERTØYFARGER: Ingrid med bloggen Fjeldborg har dekket sitt festbord med de søteste klareste farger. © FOTO: Ingrid G. Aune

Inn med naturen

At naturelementer er in i interiørets verden har vi vært klar over en stund nå. Tapeter med bjørkeskogmønster, puter med ugler; vi har omfavnet naturen inne i huset. Og nå har den også funnet vein til bordet, slik som her hos Cecilie med bloggen Cecilies Lykke. Duse farger og en vakker kvist får pryde bordet, sammen med duse blåtoner og myke saueskinn på stolene. At hun har skrevet ut navnelappene med Dymomaskin strammer opp inntrykket og gir bordet et personlig preg.

Linda som driver bloggen Hviit, og nettbutikken med samme navn, har slett ikke holdt seg til hvitt, som man kanskje skulle kunne tro, men har istedet dekket bordet i knallfargene rosa og limegrønt. Vasen i sort/hvitt strammer opp og balanserer de knæsje fargene på bordet. Kult og vårlig!

Sarte telys og duse blåtoner er vakkert mot det grove trebordet.

SART NATUR: Cecilie har benyttet en grein som borddekorasjon og pyntet rundt denne. © FOTO: Cecilieslykke

Jordbær og krem er festmat - og med Champagne til er det bare å nyte dagen!

HVERDAG OG FEST: Hver dag er jo en fest, sier Linda bak bloggen - og nettbutikke - Hviit. Men langt fra hvitt er festbordet i rosa og grønt, med innslag av sort og hvitt som en morsom kontrast. © FOTO: Hviit.blogspot.com

Ut mot havet

Stine med bloggen Stines Hjem har dekket et bord som gir assosiasjoner til late dager ved strandkanten. Duse toner i blått, beigt og grønt hinter til sommeren og ser lekkert ut mot bordet i grovt treverk.

Sarte naturfarger er perfekt på et vårbord.

MED NATUREN TIL BORDS: Her er det vakre festbordet til Stine dekket i grønn og gråtoner. Legg merke til hvor flott det kan bli med blomster og kvister på gamle melkeflasker! © FOTO: Stineshjem.blogspot.com

En annen som drømmer om sol og sommer når hun dekker festbordet er Ann fra bloggen Glassveranda. Her er et bord pyntet i mer klassisk stil, men med samme følelse av sjø og sommer.

Ida Sussanne med bloggen Sukkertøy For Øyet derimot har holdt seg til det hun liker aller best, nemlig farger som er som en skikkelig godtepose. Her er festbordet holdt i rosa og turkis, og sammen med bordet med ulike stoler blir inntrykket tøft og ikke for søtt.

Blåtoner og innslag av naturfarger ser friskt og lekkert ut på hagebordet.

HAGESELSKAP: Dersom godværet holder seg til 17.mai kan det jo være flott å dekke til selskap i hagen. © FOTO: Glassveranda.blogspot.com

Turkis og rosa sammen roper jo bare vår!

SØTT SOM SUKKER: Kanskje ikke så rart at dette søre bordet kommer fra damen bak bloggen Sukkertøy For Øyet? © FOTO: Ida Sussanne Collier

Personlig preg

Signe med bloggen Signe Pling har dekket et lekkert bord med innslag av lilla. Sammen med mye hvitt blir inntrykket både delikat og moderne. Spesielt synes vi treklossene med matrelaterte ord trykket på var kul bordpynt. YUM!

Lekkert er det også hos Lotta med bloggen Lottas Himmelrom. Her er vi igjen tilbake til rå naturlige farger og dekor, mens søte detaljer som kvistene med gåsunger knyttet på serviettene myker opp.

Morsomme detaljer som passende mat-ord laget av treklosser tilfører lekenhet.

LEKKERT OG LILLA: Med innslag av lilla har bloggeren Signe Pling dekket til fest på bordet. © FOTO: Signe Ringstad

Legg merke til de søte gåsungene bundet sammen med bordkortene!

HIMMEL OG HAV: Brun - og blåtoner er vakre sammen på dette festbordet. © FOTO: Lottashimmelrom.blogspot.com

Bak bloggen Petunika-Petunika står det ikke bare en, men to flinke bloggdamer, Vibecke og Silje. Disse kreative jentene har dekket festbordet sitt med pastellfarger, vårblomster og stoler som ikke passer sammen. Stilig og søtt på samme tid.

Lekkert festbord from kreative bloggdamer.

MISMATCH: Stoler som ikke passer sammen, pastell - og knallfarger sammen og en dose vårblomster skaper fest hos disse jentene. © FOTO: Petunika-petunika.blogspot.com

Hvite drømmer

Hos Marie og bloggen Fru Friis er hvitt hovedfargen på festbordet, og gjøre at andre farger får lov til å skinne. Som remsen med norske flagg strukket over bordet. Hvite tulipaner er det perfekte tilskudd på festbordet.

Hvitt på festbordet skaper en delikat bakgrunn for nesten uansett mat eller kaker du måtte diske opp med.

HVITE TULIPANER: Flotte hvite tulipaner og norske flagg får pynte bordet til bloggeren Fru Friis. © FOTO: Mariefriis.blogspot.com

Hege og Hokusfiliokusbloggen har dekorert sitt festbord med gult og hvitt i kombinasjon med litt lyseblått. En søt og ungdommelig miks av prikker, vimpler, gule drops, fløteboller, sprudlevann, farget og transparent glass, lemonade, blonder, roser og amerikanske cookies, her er det klart til feiring!

Det enkle er ofte det beste når det kommer til borddekking.

VÅRFARGER: Det passer fint med vårfarger på bordet på festlige maidager. © FOTO: Hokusfiliokus.blogspot.com

Bli inspirert

Hos Love Peace and Pionies har bloggdamen Kristina dekket et kjempefint festbord med rosa som tema. Hjemmelagde vimpler, lubne blomster og søte detaljer gjør dette bordet festklart!

Sjekk også Nibs sider for mer inspirasjon og en fullstendig liste over alle bloggerne som deltok i utfordringen med å lage festbord. Her er det mange ideer å hente!

Se så enkelt bordkort kan gjøres: Navn skrevet på et silkebånd som er knyttet rundt vinglasset. Søtt!

ROSA ROMANTIKK: Et nesten hvitt bord med innslag av duse rosatoner er både delikat og lekkert. © FOTO: Lovepeacepionies.blogspot.com

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!