DESIGN

Blomsterdekoratør tegnet vinnertannbørsten

Jordan fikk inn 49 000 forslag til nytt tannbørstedesign. Blomsterdekoratør Carina Stusvig (27) stakk av med seieren.

VINNERDESIGN: _New Picasso_ er designet som vant i Jordans konkurranse.
VINNERDESIGN: _New Picasso_ er designet som vant i Jordans konkurranse. Foto: Produsenten
Sist oppdatert
DESIGNVINNER: Carina Stusvig (27) har designet Jordans nye tannbørste.
DESIGNVINNER: Carina Stusvig (27) har designet Jordans nye tannbørste. Foto: Foto: Lars Hollerud
Alle kan lage kunst og design

Konkurransen er i tillegg gjennomført i Sverige, Danmark Finland og Nederland, og man fikk inn totalt 83 000 forslag. Vinnerdesignet fra de ulike land vil bli produsert og solgt over hele verden.

Får iPod med eget design

- Dette var utrolig artig. Det er første gang jeg deltar i en slik konkurranse, sier Carina Stusvig, som vant reisegavekort. I tillegg får hun en iPod dekorert med sitt eget design.

Carina beskriver designforslaget sitt som sommerlig og friskt. Et fargerikt mønster uten noen spesiell symbolikk.

Alle kan lage kunst og design

Fagjuryen falt pladask for forslaget og uttalte: "Vinnertannbørsten har noe naivt, uskyldig og spontant over seg, som viser at det bor et barn i oss alle. Den er fargerik, optimistisk og livsglad, og skiller seg tydelig ut. Designet er abstrakt og gir folk mulighet til å tolke selv. Navnet "New Picasso" uttrykker også en leken tilnærming til kunsten og understreker at alle kan lage kunst og design."

Fagjuryen besto av Gunilla Holm, Kjell Nordström og Per Sundnes, samt industridesigner Geir Øxseth og Mari Lea Randsbord fra designbyrået e-Types.

Individuelle produkter

- Kravet om mer individuelle produkter tilpasset ulike forbrukeres ønsker og smak vil trolig øke. Derfor vil man nok oppleve stadig nye tannbørstedesign og varianter i framtiden.

Vårt mål er å lasere nye kolleksjoner flere ganger i året, sier produktsjef Christine Madsen hos Jordan, som gleder seg til Carina Stusvigs "New Picasso" går i produksjon.

Denne saken ble første gang publisert 26/06 2008, og sist oppdatert 29/04 2017.

Les også