Billigst å handle

Spar tusener ved å kjøpe ting til riktig tid

Finn ut når det kan lønne seg å kjøpe blant annet hagemøbler, TV og hytte.

SMARTE INNKJØP: Du kan spare mye ved å vente med å handle til ting kommer på salg. Ulike varer er nemlig rimelige til helt ulike tider.
SMARTE INNKJØP: Du kan spare mye ved å vente med å handle til ting kommer på salg. Ulike varer er nemlig rimelige til helt ulike tider. Foto: Foto: Colourbox
Publisert Oppdatert

- Alle industrier har sine ulike sesonger, men jevnt over er det i periodene hvor butikkene har sommer- og vintersalg, samt rundt jul og for eksempel rundt Black Friday og Valentinesday at vi bør se opp for ekstra gode tilbud, sier professor Matilda Dorotic som underviser i markedsføring på BI.

Hun forteller at den beste måten å finne den beste prisen på, er gjennom research på nett, kundeaviser og annonser.

Kristine Eia Kirkholm, PR- og informasjonsansvarlig ved markedsplassen finn.no forteller at statistikken tydelig viser tendenser på når brukte ting er på sitt dyreste og når prisen er på et bunnivå. Med andre ord er det ikke bare nye varer du kan spare penger på ved å vente med å kjøpe til riktig tid.

Hagemøbler og grill – august og september

Hans Christian Torjuul, markedssjef i Maxbo, opplyser at på slutten av sommersesongen er det naturlig for mange varehus å ha et sesongsalg dersom de sitter igjen med mye varer.

- Sluttsalget er avhengig av flere faktorer og kommer gjerne an på hvordan sesongen har vært. Været spiller en stor rolle og hvis vi har en høy lagerbeholdning ønsker vi å selge ut årets modeller, da sortimentet endres fra år til år, forklarer han.

- Du kan gjøre gode kjøp på hagemøbler og grill både i forkant, midt i, og etter sesongen, påpeker Hilde Poppe i Plantasjen.

Hun forteller at det ofte kjøres ulike temaer i kampanjene der du kan gjøre gode kjøp.

- Hold øynene oppe for nattåpent, kickstart på sesongen, kupp underveis og selvsagt sluttsalg, tipser Poppe.

Sensommer og høst er trolig tiden da du kan gjøre de aller beste kjøpene på grill og utemøbler, da sesongen går mot slutten. Merk deg at utvalget også er mindre da. Storselgerne sikres ofte i perioden med mer fast lavpris.

Artikkelen fortsetter under bildet.

KULLGRILL: En deilig sommerkveld med pølser på kullgrillen.
KULLGRILL: En deilig sommerkveld med pølser på kullgrillen. Foto: Illustrasjonsfoto: Landmann

TV og laptop – under mesterskap og ved skolestart

Åshild Indresøvde, kommunikasjonsdirektør for Elkjøp Nordic AS, opplyser at innenfor elektroniske artikler som TV og laptop, er det på «Black Friday» og under romjul- og nyttårssalget som peker seg ut for de ekstra prisbevisste.

- Da senkes prisene på store deler av sortimentet, og du kan finne ekstra gode tilbud uansett om du er på jakt etter ny vaskemaskin, PC, TV, telefon eller andre ting, forteller Indresøvde.

Hun opplyser også om at det i forbindelse med for eksempel EM, OL eller andre mesterskap ofte er mulig å finne mange ekstra gode tilbud på TV.

- På samme måte vil det ved skolestart på høsten komme ekstra gode tilbud på PC, laptop og det du trenger til studier og skolestart, sier hun.

Hus og hytte – juli, november og desember

Kirkholm i finn.no opplyser at det prismessig vil være best å kjøpe bolig i juli, november og desember.

- Da er det gjerne færre boliger og interessenter på markedet, og mindre sannsynlighet for å finne den «riktige» boligen. På begynnelsen av året har det tradisjonelt sett vært færre boliger til salgs, men mange interesserte, og prisveksten er derfor høyere, opplyser hun.

Kirkholm legger til at prisene på boliger gjerne flates litt ut utover våren, før de har en dypp på sommeren, og øker igjen i august.

- Et interessant hytteobjekt som har ligget ute hele sesongen uten å ha blitt solgt, og gitt forutsetningen om at selgeren er «nødt» til å selge, vil gi kjøper en mulighet til å prute på prisen. Samtidig er hytter ofte noe man ikke må selge, og de blir dermed liggende ute til man får det man vil ha, avslutter Kirkholm.

Vil du lese flere slike saker? Meld deg på vårt nyhetsbrev og følg Klikk Bolig på Facebook.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning