Naturligvis på badet

Kvister, steiner og myke håndklær i duse farger. På dette badet har naturen tatt turen inn.

Publisert Oppdatert
Toalettet er designet av Philippe Starck og sto høyt på parets ønskeliste.
Toalettet er designet av Philippe Starck og sto høyt på parets ønskeliste. Foto: Foto: Frode Larsen

Samboerparet som eier den rundt 90 kvadratmeter store leiligheten på Alexander Kiellands Plass i Oslo, har brakt naturen inn i boligen. Samtlige rom i toppleiligheten er innredet med røffe naturelementer og duse, jordnære farger. Også badet.

Tidløst

Det lille, kvadratiske badet på fire kvadratmeter ble pusset opp for fem år siden. Og nettopp her ligger et av rommets største fortrinn: Selv om årene har gått ser det fortsatt ut som om badet sto ferdig nyoppusset i går. Mye på grunn av de nøytrale fargene som er valgt. Her fyker assosiasjonene raskt til spa - med velvære og rekreasjon i fokus.

- Naturelementer og farger som svart, hvitt og beige er i seg selv nokså tidløst. Ved å bytte håndklær og gjøre andre smågrep kan vi enkelt endre på stilen, sier eier Hege Sjursen.

Smarte dører

Før oppussingen hadde badet badekar i stedet for dusj. Vasken var plassert ved siden av toalettet, og all innredningen sto på rekke og rad i rommet. Det gjorde at badet virket trangt. Paret valgte å erstatte badekaret med dusj, og i stedet for kabinett valgte de dører som kan lukkes inntil veggen. Når man har liten plass, må man spare der man kan.

Det ble lagt afrikansk skifer på gulvet og på deler av veggene. Resten av veggene fikk mosaikkfliser i hvitt. Mosaikkflisene var uhyre utfordrende å legge, ifølge håndverkerne - men man må lide litt for skjønnheten! For å sikre ekstra lys ble det satt inn to rader med glassbyggerstein mellom bad og gang.

Naturlige elementer

Som i flere andre rom i leiligheten bruker Hege rullestein på badet som dekorasjon - for å skape et naturlig preg. Flere av steinene er samlet i Danmark. Noen enkle kvister gjør seg også på badet. Ved landstedet i Trysil har Hege sikret seg fri tilgang til kvist. Skåler i mørkt treverk og kubbelys med bark bidrar til en enhetlig stil. Prislappen på badet ble på rundt 230 000 kroner.

- Vi kunne helt sikkert kommet billigere ut av det, men når man ikke firer på ønskelisten, så blir det deretter. Men det som svei da, er glemt nå, smiler Hege.

Styling: Ingvild Hemma

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning